Chivorchian:”Transferul l-am face şi dacă ar veni factorii locali”

Fără a aminti nume dar ajungându-se ulterior, odată cu întrebările din partea mass-media, la pomenirea fundaşilor Srdjan Luchin şi Laszlo Sepsi, conducătorul polist Gheorghe Chivorchian a punctat în timpul expunerii sale din cadrul conferinţei de presă de miercuri de la ora 12 că „probabil, deşi nu-mi doresc, până începe campionatul, vom mai ceda unul, cel mult doi jucători. Eu mi-aş dori să nu mai pierdem nici un jucător. Este însă foarte important ce răspuns vom primi şi de la factorii locali”. Ulterior însă, ca răspuns la o interogaţie pe seama posibilei treceri a lui Luchin la SC Vaslui, preşedintele Consiliului Director a admis că „şi dacă factorii locali ar veni la noi, transferul îl vom face”, fie sub formă de împrumut, fie definitiv, reamintind că perioada de transferuri expiră în 31 august.

Totodată, amintind că debutul polist va avea loc vineri la ora 20, şi nu 20,30, anunţată iniţial, şi în echipamente noi, Joma înlocuind Lotto, Chivorchian s-a declarat optimist în privinţa reluării asocierii cu autorităţile locale şi aprobarea unor contribuţii financiare cu ocazia rectificării bugetare de luna viitoare, specificând şi că tot de la TAS este aşteptată şi înştiinţarea în privinţa schimbării denumirii clubului, înapoi de la FC la Poli.

Chivorchian a admis şi că „sunt întârzieri la toţi jucătorii dar dacă se deblochează conturile, sumele vor fi achitate şi există chiar posibilitatea unor achiziţii, şi din străinătate”, specificând că Luchin n-ar avea motive să-şi depună memoriu pentru a deveni liber de contract.

Cert este că, deşi conducătorii polişti nu s-au referit la acest aspect, Srdjan Luchin a fost prezent vinerea trecută în biroul lui Gheorghe Chivorchian pentru întocmirea unei documentaţii ce ţine de despărţirea sa de gruparea violetă. Vasluienii sunt însă blocaţi în a efectua transferuri până în data de 5 septembrie.

Rămâne de văzut cine va fi aliniat în unsprezecele de start al debutului de vineri, de la ora 20, şi nu 20,30, răspunzându-se astfel rugăminţii difuzorului DIGI, care a preluat drepturile de televizare poliste şi va transmite în direct jocul din prima etapă, acasă cu FC Bihor. Ca o altă noutate, neavând nimic de-a face cu declasarea clubului, ci cu probleme de bucătărie internă a furnizorului de echipament Lotto, conform explicaţiei lui Gheorghe Chivorchian, „n-a mai continuat”, Poli urmând a evolua în trusouri Joma, în baza unei înţelegeri puse la punct de Daniel Stanciu, manager sportiv.

Poli este şi pe mai departe în aşteptare şi în ceea priveşte un comunicat TAS pe marginea cererii clubului de schimbare a denumirii: „Tot TAS trebuie să ne comunice, iar atunci când va veni înştiinţarea de la TAS, FRF este obligată s-o pună în aplicare, chiar şi după startul sezonului. S-au efectuat demersurile necesare la FRF dar decizia este aşteptată de la TAS”.

În ceea ce priveşte asocierea cu autorităţile locale, la ora actuală „în aer”, încă din 31 decembrie 2010, în absenţa unei reînoiri a înţelegerii, Chivorchian a spus că „relaţia a fost nu bună, ci foarte bună, şi am să spun de fiecare dată că aportul autorităţilor s-a făcut simţit iar faptul că au fost lângă noi pe unii i-a deranjat, rezultând anumite sesizări, informări pe la diverse instituţii ale statului. Contractul a fost încheiat în baza Legii Sportului 69/2001 şi a hotărârii de guvern HG1447/2007. În baza lor nu s-a plătit salariu, pentru că ar fi venit Curtea Conturi şi ar fi imputat aceste sume”.

Conducătorul polist a afirmat că doar BkP a sprijinit în 2011 activitatea clubului, în condiţiile nesemnării unei noi asocieri cu Consiliul Local şi Consiliul Judeţean: „Anul acesta nu ne-au dat nici un ban. Mai întâi nu s-a realizat o aprobare a bugetului, apoi a existat o omisiune a dumnealor… Sper însă ca săptămâna următoare să se semneze un contract bazat tot pe performanţă, cu clauze ce trebuie să fie îndeplinite. Sperăm să fie aprobat în şedinţa de Consiliu Local întrunită pentru rectificarea bugetară, în septembrie. Fireşte că dumnealor, apropo de bani publici, au făcut o adresă la FRF să întrebe dacă Poli poate promova în Liga 1 şi dacă poate juca în cupele europene, iar semnatarii au fost personalităţile politice numărul 1 la nivelul Judeţenei şi Primăriei, pe adresa lui Mircea Sandu. Răspunsul a venit din partea departamentului juridic al federaţiei”.

Referitor la implicarea edililor locului în momentul în care clubul s-a văzut asaltat de problema financiară survenită în relaţia cu autorităţile fiscale, Chivorchian a spus: „N-aş vrea să comentez în ce a constat ajutorul…” În schimb conducătorul polist s-ar fi aşteptat la o intervenţie de altă natură ca reacţie la situaţia generală a alb-violeţilor: „Dacă tot vezi că i s-a întâmplat clubului ceea ce i s-a întâmplat, ar fi fost de aşteptat ca în Parlamentul României să existe o interpelare în urma căreia organele abilitate să vină şi să pună la dispoziţie toate documentele legate de cluburile din Liga 1, de la primul loc şi până la ultimul loc”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Chivorchian:”Transferul l-am face şi dacă ar veni factorii locali”

  1. fan junior spune:

    daca tot vorbiti de autoritatile locale ca nu si-au respectat conditiile contractuale,de ce nu pomeniti si faptul ca atunci cind se face o tranzactie la nivelul clubului nu va consultati si cu autoritatile locale in aceasta privinta,doar contribuie si ei la b
    ugetul clubului,nui asa?sau ei au rolul doar de sponzori nu si de persoane care ar putea avea si un cuvint de spus.ca veni vorba de sponsorul tehnic,de ce nu dati la tot centrul de copii echipament la fel ca si la echipa mare ca asa e frumos sau numai echipa mare poarta numele de POLI?la toate cluburile de afara de la prima echipa pina la cea mai mica grupa de copii toti poarta aceiasi marca de chipament sau la POLI nu se poate nici macar lucrul acesta ca e prea scump?poate va aduceti aminte de vreo propunere de la DIADORA CARE V-A FACUT O PROPUNERE AVANTAJOASA DAR AU EXISTAT TOT FELUL DE INTERESE CARE V-AU IMPIEDECAT SA SEMNATI ACEL CONTRACT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 21

 


Alte articole legate de acest subiect: