„Cine e pe primul loc? Poli e!” Bărbuţ şi Trandu fac diferenţa dar… contractul juniorului expiră luna viitoare. Velcea: „Are viteză peste Torje”

Astfel răsuna victorios din hora alb-negrilor Timişoarei după 3-1 în această seară cu FCM Târgu Mureş, succes echivalent cu repreluarea şefiei seriei şi încă un pas spre promovare, iar liderul ar face într-adevăr bine să se bucure cît mai are de ce, pentru că, prin prisma evoluţiei sale nesigure, salvată de zvîcnirile juniorului Cristian Bărbuţ, doar o remaniere a lotului şi o îmbunătăţire a prestaţiilor ar conferi şanse în Liga 1…

… Despre care s-a referit în termeni destul de clari după joc şi antrenorul unei învinse destul de insistente pe „Dan Păltinişanu”, Coroian, prin a răspunde că „dacă Poli şi Corona sunt pe primele două locuri, atunci ele merită cel mai mult să promoveze. Este însă o diferenţă foarte mare între Liga 1 şi Liga II, unde nivelul a tot scăzut în ultimii ani”.

Ceea ce a fost şi astăzi destul de evident, prin faptul că, deşi a evoluat deloc concludent, şi nu doar pentru prima oară, ACS Poli s-a desprins la 3-0, dovedind că şi jucînd şters te poţi impune într-o întrecere de o valoare mai mult decît îndoielnică. Iar golurile primei părţi au survenit tot prin efervescenţa, viteza, hotărîrea şi neînfricarea de a pătrunde şarjat a unui junior din propria pepinieră, Cristian Bărbuţ, ca o evidenţă că soluţiile pot fi cel mai adesea găsite în propria bătătură.

Utilitatea sa a contrastat şi astăzi cu prestaţiile neconvingătoare ale unor achiziţii-„implant”, născînd însă întrebări în privinţa capacităţii reale a unei echipe parcă prea dependentă de ţîşnirile mijlocaşului ei dreapta de buzunar.

Care gorjan, sosit în urmă cu 2 ani de la „Flonta” Giroc, a prins trenul primei echipe, „50% fiind talent, 50% disciplină, dar cu o viteză peste cea a lui Torje, asta v-o spun”, după cum a estimat antrenorul Valentin Velcea, mai explicînd că „i-am luat 3 luni la pregătire cu prima echipă şi abia apoi au început să se vadă rezultatele”. Apropo de prestaţia campionului naţional în întrecerea selecţionatelor judeţene sub 16 ani, în 2011, Velcea a mai răspuns că a luat în calcul şi jucarea colegului său junior: „60% am fost gata să-l introduc în teren şi pe Bocşan”.

Velcea a mai subliniat însă că „trebuie avut grijă de ei”, mai ales în ceea ce priveşte instruirea şi îndrumarea tinerilor jucători pe aspectele ţinînd de mentalitate şi atitudine, dar în rest a fost enigmatic vizavi de viitorul apropiat al potenţialei prim divizionare, amînînd orice răspunsuri despre bugete şi atacarea Ligii 1 însă gratulîndu-l totuşi pe Marian Iancu: „Mulţi jucători sunt ai dumnealui şi îi mulţumim pentru faptul că ni-i i-a lăsat… Majoritatea lucrurilor le voi spune la o conferinţă de presă la finalul campionatului…”

Cît despre succesul cu 3-1, Velcea a opinat că „am cîştigat meritat”, explicînd din nou că „jucătorii au oscilaţii de mentalitate, acum şi-au revenit”, şi amintind că pauza pînă în 1 iunie, răstimp în care ACS nu va juca în următoarele două etape, va fi umplută cu măcar un amical de pregătire.

Aşadar rămîne de văzut în privinţa viitoarei componenţe a prim-divizionarei, şi anume cine va mai putea fi adus, cine va supravieţui în lot şi cine va opta pentru noi contracte sau nu, tradiţia Timişoarei fiind de a ceda destul de uşor tineri jucători de perspectivă, antecedentele mai ales cu destinaţia Dinamo fiind dintre cele mai multe, de ani buni şi chiar pînă în 2012. Aşa încît, dat fiind expirarea contractului lui Bărbuţ la finele lunii viitoare, şi nu numai al lui, dintre jucătorii care chiar ar reprezenta ceva pe termen mediu şi lung pentru club, Timişoara poate să se teamă.

Cristian Coroian, noul tehnician al târg-mureşenilor, al treilea în acest sezon, a spus că „în iarnă am sperat la mai mult, am crezut că avem şanse la promovare, dar n-am valorificat. Cît despre jocul de azi, scorul e un pic exagerat faţă de cum au jucat cele două formaţii, şi mă aşteptam să o văd pe Poli Timişoara evoluînd mult mai convingător”, abţinîndu-se apoi să discute pe seama celor două poziţii de ofsaid aduse în discuţie în conferinţă: „Nu comentez arbitrajul”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: