Ciprian Urican este noul antrenor al Ripensiei

Ripensia Timișoara l-a învestit pe Ciprian Urican ca antrenor principal, al treilea în cursul acestui sezon pentru nou-promovata din Ciarda Roșie, după Remus Steop, cu care roșu-galbenii urcau în primăvara trecută din Liga 3, respectiv Paul Codrea, adus după sezonul de toamnă.

Ciprian Urican

Autoare a unei singure victorii în 6 reprezentații din sezonul de primăvară, 2-1 acasă cu periclitata de pe locuri de retrogradare Dacia Unirea Brăila, în cea de-a doua apariție, primele patru fiind la cârmă cu Paul Codrea iar ultimele două cu Radu Suciu revenit în rol interimar, Ripensia Timișoara și-a înrăutățit în 2018 situația ierarhică în clasamentul Ligii 2, căutând să-și asigure menținerea în eșalonul secund, misiune în care i-au rămas 9 partide de disputat, dintre care 5 în deplasare, începând cu cea de vineri 13 aprilie de la ora 18, la Mioveni, urmată de primirea ex-liderului FC Hermannstadt, la 4 zile după ce sibienii vor găzdui manșa I a semifinalelor Cupei României, cu Gaz Metan.

Ciprian Urican era contactat de Ripensia și la orele toamnei pentru preluarea postului rămas vacant în urma demiterii lui Remus Steop după eșecul de la Afumați din etapa a XIII-a a turului Ligii 2, dar secund divizionara s-a reorientat în cele din urmă spre Paul Codrea, învestit după interimatul asigurat de Radu Suciu pe parcursul a 8 etape în care nou-promovata pierdea de numai două ori.

Urican, un teoretician al fotbalului prin excelență, a fost implicat ultima oară în activitatea unui club divizionar într-un rol de supervizare tehnică la CS Nuova Mama Mia, puțin după începutul campionatului în curs în Seria a IV-a din Liga 3, odată cu cooptarea de către clubul strămutat la Jimbolia a antrenorilor Cătălin Todorescu și Iulian Munteanu, ultimul și cu rol de jucător. Tot de dată mai recentă, în sezonul 2015-2016, Ciprian Urican a trecut în aceeași capacitate și pe la echipa a II-a a celor de la CS U Craiova, cu implicare și în Centrul de copii şi juniori al oltenilor.

Urican este promotorul Coaches Ahead, prin care a organizat sesiuni teoretice și practice destinate antrenorilor români, ultimele, în iunie 2017 sub titlul ”Tehnica și tactica în fotbalul modern”, la catedră cu Massimo Lucchesi și Manuele Cacicia, expunând la Timișoara cursanților UEFA Pro. Axat în ultima vreme pe predarea și organizarea cursurilor de perfecționare pentru antrenori, noul ales al Ripensiei n-a mai activat însă în ultimele sezoane într-o capacitate de antrenor principal la o grupare divizionară de seniori.

Ripensia a efectuat cu această ocazie și un pas în față întru normalizarea comunicării cu mass-media prin revenirea la moduri consacrate de dialog cu presa, remițând firesc în acest sens un comunicat paralel celor de pe propriile rețele de diseminare ale clubului, adresat direct jurnaliștilor, după cum urmează: Începând de luni, 8 aprilie, Ciprian Urican va prelua funcţia de antrenor principal al formaţiei noastre. Noul antrenor va împărţi responsabilităţile tehnice cu directorul sportiv Radu Suciu. Ciprian Urican este din 2011 Lector al Şcolii de Antrenori a Federaţiei Române de Fotbal, totodată şi referent zonal al forului fotbalistic. Are licenţa de antrenor UEFA PRO, fiind şi tutore FRF-UEFA pentru licenţa A Elite şi Licenţa PRO. A fost antrenor principal şi secund la numeroase echipe în Ligiile a III-a şi a II-a, dar are şi experienţa primului eşalon, cu Victoria Brăneşti, formaţie pe care a condus-o în 2011. În 2015-2016 a fost director tehnic al Clubului Sportiv Universitatea Craiova (echipa a II-a) şi Şef al Centrului de Copii şi Juniori. Îi urăm bun venit în familia Ripensiei şi îi dorim cât mai multe realizări!”

Un exemplu care ar fi potrivit de adoptat și de alte grupări sportive în ceea ce privește raportarea la mass-media, întru revenirea cu picioarele pe pământ de la stadiul de a te fi lăsat dus de val, stadiu cu care în general omenirea se confruntă fără doar și poate masiv la ora actuală, și încă fără a băga de seamă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: