Ciprian Urican (Ripensia), prim triumf acasă, 2-1 cu locul 5: ”Toți pentru unul iar în general la o eliminare toate energiile se strâng mult mai bine decât dacă ar fi 11 pe teren”

Ripensia a întrerupt seria de 3 apariții fără victorie pe teren propriu, deși vizitatoare a fost, precum în precedentele dăți, tot o formație din prima treime a ierarhiei Ligii 2. Nou-promovații au răsturnat după pauză scorul matineului cu CS Afumați, 2-1 (0-1), parafând întâiul triumf în Ciarda Roșie cu Ciprian Urican, la un scor identic celui din prima apariție acasă în 2018, atunci cu brăilenii.

Urican a îndemnat: ”Felicitările trebuie adresate jucătorilor în primul rând, pentru prestația lor foarte bună, cu sacrificiu, mare, în fața uneia dintre cele mai bune echipe din Liga 2, cu jucători foarte talentați, foarte buni, cu vechi ștate în Divizia A, o formație combinativă. Cu atât mai mare meritul lor dar așa și trebuie, este normal, dacă suntem caractere. Toți pentru unul iar în general la o eliminare toate energiile se strâng mult mai bine decât dacă ar fi 11 pe teren”.

Urican a mai explicat și că ”toate prestațiile au fost de o calitate ridicată, important este că astăzi noi am crezut că putem reveni, ceea ce câteodată se poate, altădată nu. Azi din fericire am revenit dar nu a fost întâmplător, ci datorită unui joc foarte organizat, în care fiecare și-a respectat sarcinile și atunci lucrurile merg bine. Cu ratările, e foarte greu pentru antrenor, iar noi am avut 3-4 situații clare în prima repriză însă n-am dat și am intrat cu 0-1. Sigur, golul lor a fost foarte frumos, greu de executat, dar îi felicit pe băieți că au crezut până la capăt în forțele lor și în munca pe care o fac zilnic”.

Ciprian Urican a mai spus: ”Văd pasiunea oamenilor care conduc Ripensia și îi înțeleg, dar nu ar trebui să aibă emoții cu un asemenea joc, mai degrabă ai emoții când nu prestezi un joc bun. Mai poți face și câte o eroare pe lipsă de concentrare, așa cum am pierdut la Balotești, dar calitatea îți dă foarte multă încredere. Eu n-am emoții cu asemenea joc, mă gândesc la a pune bazele pentru ceea ce se va întâmpla din vară…”

Urmează ieșirile la Dunăre, în fief-ul liderului ca și promovat, respectiv la Șiria: ”S-a spus că e dificil și cu Hermannstadt, însă Sibiul nu ne-a fost superior nouă dar s-a întâmplat pe lipsa de concentrare, o secundă. La fel acum la Călărași. Mergem la o echipă foarte bună dar noi ne facem tot timpul jocul și nu e obligatoriu să venim înfrânți de acolo”. Iar apoi meciuri acasă doar cu echipe de pe locuri de retrogradare, Pandurii și Știința Miroslava, care, la rândul lor, anul trecut pe vremea aceasta nu rulau în Liga 2.

Ce va fi apoi, din vară? Urican a explicat că întrebarea ar fi pentru conducere: ”Eu personal am venit să ajut până se încheie, apoi vedem ce se întâmplă”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = noua

 


Alte articole legate de acest subiect: