Claudiu Matiș, golgheterul lui ACS Poli: ”A contat aportul colegilor, cu un mic plus pentru Marius Călin, care mi-a oferit majoritatea paselor de gol… Nu cred că trebuie să ne ascundem după deget, în 5 luni am încasat un salariu şi jumătate”

Ex-prim-divizionara ACS Poli Timişoara a impresionat cu cele 7 victorii consecutive prin care a urcat pe podiumul Seriei 8 în Liga 3 la finele sezonului de toamnă, pe locul trei, la egalitate de puncte cu a doua clasată, la cel mai mare reviriment al alb-violeților de la seria salvatoare cu Ionuț Popa la cârmă contribuind și golgheterul echipei, Claudiu Matiş, cu 8 reușite, al doilea cel mai prolific marcator din grupa vestică…

Clasarea formației până în 2018 în Liga 1 pe podiumul Seriei 8 din Liga 3 după sezonul de toamnă se datorează celor șapte victorii consecutive – record al clubului, serie încununată cu victoria de final cu 7-0 în fața Avântului Periam, un alt record al lui ACS Poli în ultimii 8 ani de zile. Iar cifra 8 este înscrisă și în dreptul etapelor ca nişte finale decisive pentru alb-violeţi în restul returului din 2021.

”Violeții” de pe ”Electrica” au câștigat la zero ultimele lor 3 deplasări, linia de clasament fiind 10 7 1 2 21-8 22 puncte, acumulate pe baza rezultatelor: 1-1 la CS Avântul Periam; 0-2 cu Crişul Chişineu-Criș; 1-2 la CS Şoimii Lipova; 3-2 cu ACS Fortuna Becicherecu Mic; 2-0 la Progresul Pecica; 2-0 cu Progresul Ezeriş; 1-0 la CSC Dumbrăvița; 2-1 cu CS Gloria Lunca-Teuz Cermei; 2-0 la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii şi 7-0 acasă în prima etapă din retur cu CS Avântul Periam.

Implicit, pe locul patru în Seria 8 ca număr de goluri marcate, pe poziția secundă a unei ierarhii neoficiale a numărului de goluri primite, numai opt. Cifră având de-a face și cu continuitatea rutinatului integralist al lotului, Dănuț Bilia, veteran care a bifat toate cele 900 de minute ale campionatului de toamnă, în pereche în centrul defensivei cu al treilea cel mai utilizat jucător al timișorenilor în cele 10 etape, Mihai Hecsko.

Alți trei jucători au evoluat în toate partidele, și anume Sinișa Sporin, cu 820 de minute la activ, golgheterul Claudiu Matiș – cu 8 reușite în 788 de minute și Marius Călin (719), câte nouă prezențe adunând Mihai Hecsko (809 minute) și Michel Rosenblum (785). Nucleu esențial constanței poliștilor, completate de aportul jucătorilor intrați ca rezerve sau în sistem de rotație și ridicându-se la nivelul echipei, ceea ce a conferit un atu colectivului de pe ”Electrica”.

Și anume… Markos Gakos, Cristian Toma, Robert Popeţ (portari); Michel Rosenblum, David Bălace, Sebastian Foca, Sinişa Sporin, Dănuţ Bilia, Bogdan Turdean, Robert Stoia, Narcis Plută, Raul Popa (fundaşi); Salhi Ouadie, Alexandru Dincă, Cristian Murariu, Adrian Chiriac, Denis Dorobanţu, Cristian Mitre, Cristian Daminuţă, Patrick Peter, Nafi Iseini, Marius Călin, Sergiu Românu, Alex Daminescu, Flavius Toboşaru (mijlocaşi); Darius Buzdugan, Marco Buga, Adrian Sevici şi Claudiu Matiş – atacanţi. Coordonați din staff-ul tehnic de directorul tehnic Romică Buia, antrenorul principal Silviu Bălace, secundul Răzvan Ionilă și antrenorul cu portarii Gheorghe Stoianov, administrator special al clubului fiind Petre Muşat.

Prea fraged în sezonul trecut pentru a face față nivelului competițional al Ligii 3, vârsta medie a echipei fiind de doar 19,6 ani, lotul întărit în primăvară și în vară s-a bazat însă și în continuare aproape exclusiv pe jucători din zonă sau juniori proprii, excepție făcând marocanul Salhi Ouadie, mijlocaș care s-a impus repede în primul 11 al formației alb- violete. Vârsta medie a urcat la puțin peste 22 de ani, ridicată și de veteranul omniprezent sus amintit, Dănuț Bilia, căpitan la 35 de ani, la polul prospețimii spunând prezent juniorul David Bălace, care a împlinit 16 ani în luna iunie a acestui an.

Și-am ajuns la golgheter… Claudiu Matiș a înscris de opt ori în cele 10 etape, marcând de încă două ori și în Cupa României, în eliminarea acasă cu cei din Cermei, pe lista autorilor de goluri în campionat semnând și Marius Călin și Dănuţ Bilia – de câte trei ori fiecare, Sinişa Sporin și Mihai Hecsko cu câte două goluri, Alexandru Dincă și Alex Daminescu fiecare cu câte un gol. Plus autogolul lui Paul Toroc în meciul cu Fortuna Becicherecu Mic…

Dar iată ce ne-a spus Claudiu Matiş…

Iosif Canea: În primul rând ce te-a determinat să te întorci în Timişoara, la ACS Poli? 

Claudiu Matiș: ”Eu am dorit foarte mult să mă întorc acasă! Iar la Poli au fost colegi de-ai mei, Michel Rosenblum şi Marius Călin. Rosenblum a fost impresarul meu, el m-a sunat şi mi-a garantat pentru oamenii de la acest club”.

– Transferul tău a fost de bun augur… Aţi încheiat pe podium, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund…

C.M.: ”Da, vă mulţumesc! Cu toate că mulţi nu ne dădeau şanse… Dar obiectivul jucătorilor şi al staff-ului a fost clasarea în primele trei. Eu zic că mulțumită grupului nostru unit şi a muncii întregii echipe, am reuşit să ne redresăm după eșecurile din primele trei etape, ca apoi să nu mai pierdem nici un meci până la finalul primei părţi a campionatului”.

– Care ar fi reţeta revirimentului vostru?

C.M.: Cred că cel mai important avantaj al nostru a fost coeziunea grupului, unit, şi faptul că scheletul echipei a rămas același, majoritatea jucătorilor. Şi sigur a contat şi faptul că, din punctul meu de vedere, am avut cei mai buni fundaşi centrali, pe Dănuţ Bilia şi Mihai Hecsko.

– Iar în atac… Tu ești cel care ai ieșit al doilea marcator în toamnă din Seria 8, după Octavian Drăghici de la CSC Dumbrăviţa, autor a 9 goluri. După 10 etape eşti golgheterul echipei, cu opt reuşite… Felicitări!

C.M.: În primul rând asta nu ar fi fost posibil fără aportul colegilor, cu un mic plus pentru Marius Călin, care mi-a oferit majoritatea paselor de gol. Dar nu mă mulţumesc doar cu atât şi sper că pot continua acest parcurs bun.

– Cum vezi restul etapelor care au mai rămas până la final?

C.M.: Sincer, va fi foarte greu. Incertitudinea care planează asupra situaţiei clubului nostru nu mă face să cred că voi putea continua în aceste condiţii. După meciul cu Periam am mai făcut două antrenamente şi am plecat în vacanţă. A trecut o lună şi câteva zile şi nu am mai fost contactat de nimeni, şi nici colegii mei.

– Dar sunteți în regulă din punct de vedere financiar, nu?

C.M.: Nu cred că trebuie să ne ascundem după deget… Căci în cinci luni am încasat un salariu şi jumătate. Şi sunt de părere că noi – jucătorii, ne-am făcut treaba cu vârf şi îndesat. Iar acum, în ceasul al 12-lea, este rândul conducerii să-şi respecte promisiunile.

– Îţi pare rău că nu ai mai rămas la Ripensia?

C.M.: Este normal că îmi pare rău, aşa au hotărât antrenorii. Sincer, în acea perioadă, când am fost înlăturat, am avut o oarecare frustrare, deoarece am considerat că meritam mai mult ajutor din partea oamenilor de acolo. Dar ce a fost, a trecut, și cu siguranţă eu voi da tot ce pot pentru a-mi îndeplini visul de a juca fotbal la cel mai înalt nivel.

– În încheiere vă doresc multă sănătate, mult noroc şi Sărbători Fericite, cu un călduros La Mulţi Ani!

C.M.: Şi eu vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-aţi adresat şi, ca la sfârşit de an, doresc tuturor sportivilor Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!

Clasamentul Seriei 8 în Liga 3 și ultimele rezultate din toamnă, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: