Codașa doboară campioana Astra și scapă de ultimul loc. Șumudică: ”Poli a fost peste noi la duelurile fizice”

La a patra încercare succesivă, ACS Poli a reușit victoria care să o salte în sfârșit în ierarhie peste ASA Târgu Mureș, ascensiune în premieră de pe ultimul loc pe poziția a 13-a cu atât mai dulce cu cât timișorenii au doborât-o pe ”Dan Păltinișanu” tocmai pe campioana în exercițiu Astra Giurgiu: 2-0 (1-0).

dsc_5371

 

Marius Șumudică, antrenorul oaspeților învinși, a admis la final evidența de netăgăduit că ”Poli a jucat mai bine decât noi, a fost mai determinată, peste noi la duelurile fizice. Nu ne-am ridicat la nivelul de joc, nu am avut prospețime, ne-a lipsit și Alibec. Săpunaru și Geraldo, fundașii centrali, au prea multe meciuri în picioare. Iar terenul a fost impracticabil și e greu pentru o echipă care vrea să construiască”.

Într-adevăr, mai rar ca ultima clasată să-și creeze atât de multe și mari oportunități de gol în fața unei formații campioană la zi, ACS Poli exploatând neajunsurile Astrei într-o foarte încărcată perioadă a sezonului.

Se vede destul de clar că grupările românești de vârf cu greu pot face cu adevărat față în paralel și competițiilor continentale inter-cluburi, un plan având inevitabil de suferit prin solicitările apărute pe celălalt palier.

A fost primul eșec al Astrei după șase etape iar Șumudică a mai explicat și că ”nu am gestionat bine perioada asta de două zile, nu trebuia să venim cu autocarul 700 de kilometri și să stăm atâtea ore în el. Am greșit. O echipă care se respectă trebuia să vină cu avionul”.

Iritat de o întrebare legată de fundașii centrali ai echipei, Șumudică a răspuns la următoarea, pe tema motivului înlocuirii lui Florin Lovin încă din prima parte, prin a zice sec ”transpirase”. Și pe noi ne iau sudori reci la tragicomedia fotbalului românesc.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: