Codrea dă tonul, Dumbrăvița dă 6 codașei

Alb-verzii de pe ”Ștefan Dobay” au învins vineri după-amiază pentru a patra oară consecutiv pe teren propriu în Seria a IV-a, însă la o diferență superioară celei însumate din precedentele trei succese acasă. Timișenii au primit vizita ”lanternei roșii” fără victorie în acest campionat, unica la acest capitol, și n-au pierdut ocazia să-și rotunjească golaverajul, înscriind într-un meci jumătate din totalul golurilor marcate în precedentele 9 etape: CSC Dumbrăvița – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti 6-0 (3-0).

Istoricul partidei de la ora 15 s-a redus de fapt strict la primul sfert de oră, până când bănățenii au deschis scorul, după care s-a mai pus doar problema diferenței de pe tabela de marcaj. Avea să fie mare, de departe cel mai sever handicap pentru codașa din Oltenia în deplasările pierdute în acest campionat, de fapt dublul diferenței precedentului cel mai usturător eșec afară, suferit acum două săptămâni tot în Timiș, 3-0 la Becicherecu Mic. 

A fost reabilitarea ”verzilor” după corecția cu 3-0 de la Șoimii Lipova, Gilortul aliniindu-se în schimb lângă Pădurea Verde după ce obținuse încă un punct după 6 etape, 0-0 săptămâna trecută acasă cu nou-promovații din Pecica.

Nou-promovată este și CS Gilortul, în calitate de câștigătoare a Diviziei D Gorj, însă pare a avea o viață cât se poate de grea în seria vestică, devenind principala candidată la retrogradare. Oaspeții au avut o sclipire la începutul meciului dar s-au și stins încet și sigur după primirea primului gol, înscris de Dorin Codrea în minutul 13 cu un şut de la 17 metri, cu care l-a lăsat fără replică pe portarul Zianu.

Acelaşi Codrea a reuşit ”dubla” în minutul 25, scăpat singur spre poartă și finalizând cu un şut din careu, pe lângă goalkeeper. Drăghici a stabilit însă scorul primei părți, 3-0 după 45 de minute.

La adăpostul unui avantaj sigur, timișenii au mai înscris doar în ultimul sfert de oră al părții secunde, prin Marco Enciu, care a reuşit prima ”dublă” de când îmbrăcă tricoul alb-verde al dumbrăviţenilor, în minutele 76 şi 80, scorul final fiind stabilit de Făgărăşanu în minutul 88.

Nu multe alte comentarii, și ”verzii” concentrându-se deja pe ceea ce va urma, ”dubla” cu doljenele, la Filiași și aici cu liderul U Craiova 1948, urmată de ieșirea la Horezu, primirea celor din Hunedoara și căderea de cortină de la Cermei. Momentan, o seară savurată pe podium, dat fiind că, strict prin prisma rezultatelor primei zile a rundei a X-a, au săltat de pe 8 pe 3… Dar etapa continuă.

Sorin Bălu (antrenor principal CSC Dumbrăvița): ”Un meci la discreţia noastră, cu excepţia începutului meciului, când ei au avut o mare situaţie de a marca. În rest noi am controlat jocul de la un capăt la altul și scorul putea fi şi mai mare, dacă nu ratam ocazii uriaşe, pe lângă cele 6 goluri marcate. În rest nu am ce să mai spun…”

*

CSC Dumbrăvița: Robert Miklos – Bilia, Telescu – cpt. (min. 50, Siminic), Stupu, Coroiu – Dorin Codrea (min. 65, Făgărăşanu), Keschez (min. 46, Morariu), Stancu – Ștefan, Enciu – Drăghici (min. 70, David).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Smaranda, Nanu, Briciu.

Au lipsit: Boldea – învoit şi Străuţ, suspendat.

Gilortul Târgu-Cărbuneşti: Zianu – Buzurin, Dolgescu, Ion, Paştiu (min. 66, Gîlciavă) – Avrămescu – cpt., Cîrstoiu (min. 80, Ancuţa), Bubuioc, Codin (min. 75, Oprişa), Almăjan, Meliţa.

Antrenor: Mario Găman.

Pe bancă: Paştiu, Pociolăvişteanu, Sorea.

Arbitri: Claudia Adina Popa (Satu Mare) – Ioan Daniel Humiţa (Armeniş) şi Kaprivo Zsolt (Carei). Observator de arbitri Emil Arsa (Arad), delegat de joc Cristian Gîţ (Deva).

Clasamentul Seriei a IV-a în Liga 3 și programul etapelor 10-11, pe coloana dreaptă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: