Colaje

În perioada echinocțiului de primăvară, echipa națională a României va susține două jocuri amicale, cu Israel în deplasare și cu Suedia pe teren propriu, mai precis pe noul stadion din Craiova. Chiar dacă aceste partide au un caracter amical, antrenorul Cosmin Contra va da, cu siguranță, importanță rezultatelor. Este important pentru echipa națională să obțină rezultate bune în perspectiva viitoare și să mai dreagă puțin imaginea și așa destul de șifonată a fotbalului românesc.

În competițiile play-off și play-out am văzut fotbal puțin, de o calitate îndoielnică, cu arbitraje modeste care nu fac altceva decât să ne scufunde fotbalul în mediocritate. Când antrenorul Dan Petrescu va înțelege să aibă un comportament moderat, atunci se va putea vorbi despre el ca despre un antrenor adevărat. Deocamdată el le insuflă o stare de nervozitate atât jucătorilor, cât și celor din jurul său. În schimb, George Becali se laudă pe unde apucă cu realizările sale, dar nu vede că echipa sa nu poate face față unei competiții atunci când trece de vama Nădlac.

Frustrantă înfrângerea lui ACS Poli în chiar ultimul minut de joc dintr-un penalty generat de un jucător haotic, Oliva. Din păcate, și cealaltă nouă achiziție, Roman, nu a reușit nimic, dar a fost ținut cu obstinație în teren. Cu un joc în această manieră nu poți obține mai mult decât printr-o întâmplare. Celelalte echipe din această zonă își împart punctele frățește în perspectiva unei răsturnări de situație.

ASU Politehnica nu a reușit decât un rezultat de egalitate în fața echipei din Clinceni, de altfel o echipă echilibrată cu un joc spectaculos. Desigur, timișorenii s-au așteptat la mai mult, dar acest rezultat nu trebuie să constituie un capăt de țară. Victoria Ripensiei în partida cu Brăila a ajutat mai multe echipe aflate în josul clasamentului. UTA a obținut un rezultat încurajator în fața unei echipe din fruntea clasamentului, chiar dacă Ionuț Popa a fost primit cu ostilitate de propriii suporteri.

În liga a treia, două rezultate atrag atenția în mod deosebit: Șirineasa, liderul clasamentului, nu a reușit victoria pe teren propriu în partida cu Sebiș, și victoria Lugojului la Craiova, care îi dă speranțe la promovare.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: