Comisia de Disciplină AJF Timiș: ploaie de sancțiuni

Comisia de Disciplină a AJF Timiș a avut astăzi ceva mai mult de furcă decât de obicei…

Mai întâi, de la nivelul ligii a V-a, Campionatul Județean Timiș… Jocul Voința Valcani – Unirea Grabaț, întrerupt în minutul 88, la scorul de 2-1 pentru amfitrioni, când oaspeții au părăsit terenul, a avut rezultatul omologat de Comisia de Disciplină cu 3-0 în favoarea gazdelor, clubul vizitator fiind totodată amendat cu suma de 150 lei.

Avântul Chizătău – Boldur, rezultat 3-1, a avut parte de contestații pentru substituire de jucător din ambele părți. Gazdele n-au achitat contestația, oaspeții, da, și li s-a dat câștig de cauză, 0-3, Avântul suferind și 6 puncte penalizare, plus o amendă de 150 de lei.

La meciul FC Bazoș – Bacova, arbitrul lugojan Petru Miculaiciuc a consemnat faptul că i s-au adresat injurii pe tot parcursul partidei, din partea lui Alexandru Cernescu, Comisia de Disciplină suspendându-l pe acesta din urmă pe două etape și aplicându-i o amendă de 100 de lei. Pedeapsa poate fi apreciată drept blândă, unii jucători fiind suspendați 6 etape pentru înjurături proferate la adresa cavalerilor fluierului.

Timișul Urseni – Buziaș 2013, încheiat cu rezultatul de 12-0, a avut omologat deznodământul înregistrat în teren, deși gruparea oaspete a depus o contestație la pauza partidei pentru substituire de jucător precum și în privința reprezentantului medical prezent la teren din partea organizatorilor. Comisia de Disciplină a respins contestația ca fiind nefondată, arbitrii și observatorii consemnând că în ambele cazuri a fost respectat regulamentul, în cazul reprezentantului medical fiind vorba despre asistenta din localitate. În privința începerii partidei de către oaspeți în 7 jucători, această inferioritate numerică a survenit în urma controlului documentelor sportivilor Buziașului de către oficialii delegați, în baza regulamentului stipulat înaintea startului competiției și anume ca în Campionatul Județean și categoria Promoție echipierii să înfățișeze cartea de identitate sau o copie a acesteia. Absența în câteva cazuri a unor documente necesare a amplificat suspiciunile taberei gazdă în privința dreptului de joc al unor componenți pe care urmau să-i alinieze vizitatorii, bănuiți de substituire de personal. Caz mai rar, căci de obicei în asemenea situații gruparea în inferioritate numerică aruncă mai repede prosopul prin rămânerea în 6 componenți, cei din Buziaș au dus la capăt jocul, sau mai exact până când centralul a apelat ceva mai vremelnic la fluierul din dotare.

În altă ordine de idei, tot din peisajul ligii a V-a, Gabriel Harkai, de la Mureșul Cenad, a fost suspendat pentru două etape și amendat cu 50 de lei.

Trecând la Campionatul Județean Timiș – categoria ”Promoție”, liga a VI-a, în Seria a II-a, jocul Voința Lugoj – AS Tomești, pe teren 0-3, a fost omologat cu rezultatul de 3-0 pentru gazde, deoarece oaspeții au utilizat un jucător substituit, contestația fiind întemeiată.

Etapa a IX-a a competiției din zona Lugojului nu va avea loc în această sâmbătă, fiind amânată cu o săptămână. Bate totodată la ușă și un derby, Recaș – Iosifalău!

Și o multiplă reprogramare în Campionatul Municipal Timișoara, în cazul meciului Avântul Bobda – CFR, din Seria I,  ce va avea loc vineri 31 octombrie, de la ora 15, pe terenul Auto.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Comisia de Disciplină AJF Timiș: ploaie de sancțiuni

 1. Bazos spune:

  In virtutea dreptului la replica domnulea Canea pemiteti-ne cateva observatii:
  -sanctiunile pentru oficiali nu sunt identice cu ale jucatorilor (vezi ROAF)
  -sanctiunea dictatata a fost pentru proteste, asa cum e mentionat pe raportul de joc si nu pentru injurii, deci sanctiune corecta (vezi ROAF)

 2. Alex spune:

  As mentiona un aspect cel putin ciudat sa zic asa:
  Arbitrul Miculaiciuc Petru este angajat la societatea Autoliv Lugoj, cu echipa de fotbal ce evolueaza in liga V seria III.
  E firesc ca domnia sa sa arbitreze in aceasta serie?

 3. Domnule Alex şi la meciul nostru de anul trecut ai făcut circ dacă îţi mai aminteşti,pe Textila ai luat tot 2 etape , acuma fiind recidivist ar trebui să primeşti 10 etape, aşa mucles că ai scăpat ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: