Comitete și comiții puse pe ”albit“ conducătorii ”iubiți“…!

Situația curentă din întreaga lume a impactat, normal, și România, fotbalul numărându-se printre… ”afectați și infectați“! Faptul că fotbalul, ca și multe alte activități, s-a oprit în loc, a condus la pierderi pentru o serie de categorii socio-profesionale. Jucătorii au rămas fără venituri sau cu veniturile mult diminuate, la fel arbitrii și oficialii delegați au rămas fără “obiectul muncii”…

Desigur situația nu e deloc roză, mai ales pentru fotbalul mic, acolo unde echipele fac și așa eforturi semnificative să ducă la bun sfârșit un campionat, sperând ca următorul sezon să fie mai spornic financiar.

Pornind de la această realitate indiscutabilă… ce și-au spus ”în barba lor“ diriguitorii ajefiști timișeni? Ce ar fi dacă am profita noi de această oportunitate ca să ne mai dregem nițel imaginea, destul de șifonată în fața membrilor mai mult sau mai sportiv afiliați? Ar da foarte bine, au concluzionat oamenii din fotoliile de pe Pop de Băsești nr. 43!

Și, la propunerea unui personaj ce devine pe zi ce trece ”de și mai tristă amintire“, Nicolae Grigorescu, încă președinte al Comisiei Județene de Arbitri, chiar dacă are un proces penal pe rol, iar Codul de Integritate și Codul de Conduită ale FRF spun că trebuia să treacă în rezervă demult… Comitetul de Urgență al AJF Timiș a decis exact de ziua muncii – că doar suntem încă în Stare de Urgență, chiar dacă subiectul nu era chiar așa o urgență – prin votul celor patru componenți ai numitului Comitet, Romeo Malac, Raul Ghiciulescu, Ciprian Trancă și Ionel Poclid că, în mărinimia lor proverbială (!!??!!), doresc să vină în sprijinul echipelor pe care le ”păstoresc“ prin reducerea la jumătate a baremurilor oficialilor de la toate jocurile rămase de disputat în această ediție de campionat. Cele care se vor mai disputa totuși… Pentru că în mod aproape sigur Liga a 5-a și Liga a 6-a nu vor mai avea ”obiectul muncii“ fără rost…

Stricto senso, decizia ar putea părea foarte bună, efortul financiar al micilor echipe urmând să se reducă astfel semnificativ. Deci, lăudabil, nu???

Numai că, la o privire mai atentă și informată asupra ceea ce se întâmplă de fapt, se ridică un serios semn de întrebare (încă unul!!!) cu privire la moralitatea celor ”patru mușchetari“, capii ajefeului județean.

Cu spirit de observație bine dezvoltat în ”laboratoarele PSD“, angajat prin concurs în compartimentul informatizare al Consiliului Județean Timiș de către concitadinul său Călin Dobra, vicepreședintele tupeist al AJF, Raul Ghiciulescu a ”deschis“ mințile ”găștii“!

De ce n-ar trage niscaiva profit financiar de pe urma pandemiei?

Și, după o lectură atentă a OUG 30/2020, completată de OUG 50/2020, s-au prins că pot solicita autorităților, absolut legal, indemnizații compensatorii pentru faptul că P.F.A., I.I. sau P.F. pe care le-au înființat pentru desfășurarea fiscalizată a activității din fotbal, și-au pierdut obiectul de activitate datorită suspendării jocurilor. Iar actele normative menționate prevăd acordarea unor compensații financiare pentru întreaga perioadă în care a existat starea de urgență, dar și 90 de zile după încetarea acesteia.

Concret, solicitanții, în baza unor acte depuse la AJPIS Timiș, urmează să primească lunar suma de aproximativ 4.200 lei. Cu siguranță mult mai mult decât adunau lunar chiar și cei mai ”harnici delegați“ oficiali!

Or, în aceste condiții, diriguitorii AJF Timiș își pot permite fără mari pierderi acest gest de mărinimie în favoarea echipelor, că poate așa reprezentanții acestora vor ține minte la viitoarele alegeri când această actuală ”echipă câștigătoare“ speră să mai candideze o dată! Ce contează faptul că majoritatea dintre componenții ”găștii“ dețin fie pensii, fie salarii provenind de la locuri de muncă unde nu se intră în ”șomaj tehnic“ niciodată și au cu ce trăi în aceste vremuri complicate pentru mulți români!

Sigur, după cum precizam anterior, solicitarea lor este una legală! Dacă privim însă lucrurile din punct de vedere moral, atunci… se schimbă radical problema!

Vorba cuiva, unii n-au ce pune pe masa copiilor, iar alții nu știu cum să mai ”grebleze“ un ban grămadă.

Și iar ajungem la binecunoscutul personaj al lui Caragiale!

Cum o fi nene Iancule, curat sau murdar??

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Comitete și comiții puse pe ”albit“ conducătorii ”iubiți“…!

  1. Timis spune:

    La divizia D ar trebui sa joace baraj primele doua echipe, intrucat sunt doar 3 puncte intre ele.De retrogradat ar trebui sa retrogradeze doar ultima. Din liga a 5 este simpla promovarea intrucat toate cele trei campioane din cele 3 serii sunt la 9 puncte de a doua clasata.

  2. Timis spune:

    In divizia D promovarea in C sa se faca prin baraj intre cele doua echipe de pe podium. Retrogradarea din D in judet sa fie doar ultima clasata si sa creasca nr de echipe. Din judet in D este simplu întrucât cele trei campioane de serii au 9 puncte de a doua clasata . Succes!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: