Concepții

Rolul antrenorului este unul capital în viața oricărei echipe. Pe lângă cunoștințele tehnice, antrenorul trebuie să stăpânească bine și modulul pedagogic, dar, în fuga lor după rezultate imediate, antrenorii uită aceste aspecte elementare. Mă întreb cu ce moral au intrat Ciubotariu și Manea pe stadionul Olimpic din Roma, cei doi stoperi ai feroviarilor clujeni, când antrenorul Dan Petrescu a afirmat înainte de meci că nu are stoperi și că CFR va pierde partida. Acesta putea să prevadă că vor apărea și accidentări, mai ales că are jucători cu vârste mult peste 30 de ani. După înfrângerea din Italia, Dan Petrescu se gândește să plece în Orientul Apropiat, unde aspectul financiar primează.

În schimb, Cristiano Bergodi, care vine în fotbal de pe alt palier, a considerat că este moral din partea sa să-și dea demisia de la conducerea tehnică a Universității Craiova după cele două înfrângeri de pe teren propriu cu Academica Clinceni și Chindia Târgoviște, două echipe modeste.

Prin victoria categorică a FCSB în fața Botoșaniului, echipa bucureșteană a devenit liderul campionatului. CFR Cluj a învins la Pitești o echipă pentru care aerul ligii întâi este cam tare, FC Argeș, astfel că ardelenii se mențin în lupta pentru titlu. Academica Clinceni nu i-a lăsat nici o speranță echipei Astra, învingând-o chiar la Giurgiu.

O altă formație aflată în degringoladă și care nu se regăsește, Politenhica Iași, a mai suferit o înfrângere la scor în fața echipei FC Voluntari. Când nu sunt rezultate, apar și disensiuni greu de controlat. Antrenorul Daniel Pancu l-a scos din lot pe căpitanul echipei, Andrei Cristea. Probabil că Pancu a avut motivele lui să facă acest gest, dar vă reamintesc că el vine de la Rapid București, o echipă cu care a avut rezultate modeste.

Dinamo, prin înfrângerea cu Viitorul, se afundă tot mai mult în coada clasamentului. Antrenorul Cosmin Contra trebuie să suporte experimentele spaniolilor care au adus la echipă jucători de valoare îndoielnică.

ASU Politehnica a avut ocazia să devină lider în liga a doua dacă învingea ˮUˮ 1948 Craiova, însă nu a reușit decât un rezultat de egalitate după o evoluție modestă. În schimb, Ripensia a învins-o în deplasare pe Concordia Chiajna, o echipă cu mari pretenții.

Chiar dacă a schimbat antrenorul, CSM Reșița a mai suferit o înfrângere, de această dată la Mioveni, acolo unde antrenor este Alexandru Pelici, fostul tehnician al reșițenilor. Petrolul Ploiești a învins pe teren propriu pe Rapid București, o echipă care nu mai sperie pe nimeni. În liga a treia seria a opta, trei echipe luptă pentru primele două locuri: Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș și ACS Poli.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: