Condusă, Ripensia se dezlănțuie. Nu mai marcase peste 4 goluri într-un joc de Liga 2 de peste 2 ani: 7-2 cu Daco-Getica + FOTO

În ediția trecută nu a înscris mai mult de 3 goluri într-un meci de campionat, și nici în cea în curs, până la ora etapei a XIII-a în Liga 2, în care, astăzi la matineu, a răsturnat scorul după ce a fost condusă din primul sfert de oră și s-a impus categoric, cu 7-2. Într-adevăr, cu excepția memorabilului 16-0 la debutul după promovarea în eșalonul secund, pe 5 august 2017 contra Forestei Suceava, Ripensia a semnat o singură victorie în a doua divizie prin a înscrie mai mult de 3 goluri, 4-1 cu Metaloglobus în același tur de campionat, în etapa a VIII-a din 16 septembrie 2017, astăzi reabilitându-se pe ”Electrica” la aceeași diferență de scor la care sucomba pe același gazon sâmbăta trecută. Și a fost pentru a treia oară în acest tur ca roșu-galbenii să câștige acasă după ce au fost inițial conduși pe propriul teren. Punând totuși lucrurile în context, învinsa ASC Daco-Getica este formația cu cel mai dezastruos parcurs recent din Liga 2.

Motiv pentru care, așa cum nici sâmbăta trecută nu puteau fi trase prea multe concluzii după covârșitorul 0-5 acasă cu fruntașa CS Mioveni, nici rezultatul de astăzi nu poate fi neapărat cel mai elocvent cu putință. Nu de alta dar bucureștenii se aliniau după o serie de 8 înfrângeri în Liga 2, în șase dintre acestea fără a marca nici un gol, patru dintre respectivele eșecuri fiind pe teren propriu. De fapt, joi se vor împlini două luni de când ASC Daco-Getica n-a mai cucerit vreun punct, 1-0 acasă cu nou-promovata CSM Reșița pe 24 august, la o săptămână după excepția care confirmă regula, unica deplasare în care n-a pierdut, tocmai la Timișoara, victorioasă cu 0-1 la ASU Politehnica pe 17 august.

Dat fiind pasa neagră, cei din capitală au abordat meciul de la ora 11 de pe penultimul loc în clasament, cu cel mai mic număr de goluri marcate, unul la fiecare două etape, unul singur înscriind în cele 6 deplasări de până acum, și tocmai pe Bega, în rest însă cu înfrângeri la zero pe terenuri adverse, 1-0 pentru Concordia, 2-0 la Drobeta Turnu Severin și Buzău, ba chiar 6-0 la Arad și 3-0, cel mai recent, la Ploiești.

Cu alte cuvinte, Ripensia avea astăzi o pâine albă de mâncat, în nevoi fiind, a 15-a în ierarhie la începerea etapei, a 16-a la ora jocului, și n-a pierdut prilejul de a mai adăuga un bolovan apăsătoarei poveri a bucureștenilor, de care s-a desprins după pauză, de la 2-1. Implicit, timișorenii au săltat pe locul 11, cel mai jos dintre formațiile de pe locuri salvatoare cu maximum de meciuri jucate, 13, conform numărului etapelor disputate până acum, dar pe de altă parte și la numai 6 puncte în urma ocupantei locului 4, semn al unei evidente comprimări ierarhice. Și indiciu al nivelării în jos a competiției, a cărei valoare generală poate fi dată în același sens și de recente rezultate precum 6-0 ori 1-7, 0-5 sau 7-2. Doar unora li se pare că ar fi crescut calitatea competiției… Poate în aparență, prin numărul difuzărilor în direct de jocuri pe micul ecran sau la echipamente ori frizuri ale unor protagoniști.  

Bănățenii și-au complicat inițial meciul, dezlănțuindu-se după pauză în fața unui adversar modest, dar următoarele partide rămase de jucat acasă în acest an nu se anunță a fi la fel de abordabile, pe rând cu Concordia Chiajna, ASU Politehnica, trupa cu caiete de sarcini din Drobeta Turnu Severin și, în etapa imediat următoare, prima din retur, cu Campionii FC Argeș. Până una alta însă, mai întâi săptămâna viitoare la Rapid București…

În tot cazul, Ripensia a legat din nou două meciuri fără înfrângere în Liga 2, maximum în acest sezon pentru roșu-galbeni, încheind pe val o săptămână cu 4 puncte din două apariții în fața unor codașe.

Inițial, a fost un foc de paie din partea penultimilor clasați, care reuşeau deschiderea scorului în minutul 12, din cornerul lui Stancu de pe stânga, Gabriel Răducan marcând cu capul din 8 metri, în stânga lui Dobre.

Avea să se repete scenariul cu ”lanterna roșie” CS Sportul Snagov, de la finele precedentei săptămâni cu ”intermediară”? Da, însă ceva mai pe fugă. Atunci, Ripensia a întors scorul cu ilfovenii după ce egala abia în repriza a II-a.

Astăzi, gazdele au egalat prin Alexandru Voinea după mijlocul reprizei I, în minutul 27, când a împins mingea în plasă la un balon ce părea ca și pierdut dar recuperat de Apro de pe linia de tuşă, centrând în faţa porţii… 1-1. Profitând de momentele de rătăcire ale bucureștenilor, elevii lui Pelici au preluat și mai rapid conducerea, după numai un minut, prin golul lui Chera, cu un şut din voleu, de la 17 metri, în stânga portarului… 2-1, scor cu care s-a încheiat prima repriză.

Iar în mitanul secund a fost o singură echipă pe teren, cea a lui Pelici, care a zburdat din minutul 53, când centrarea lui Tînc de pe dreapta a fost reluată cu capul de Apro: 3-1. După care Pelici efectua prima schimbare, Fotescu în locul lui Golda, titularizat astăzi alături de cealaltă noutate în unsprezecele de start în comparație cu deplasarea de miercuri pe ”sinteticul” gorjean, și anume Popovici, aceștia preluând ștafeta la matineu de la Tudorache și Fotescu, totuși introdus.

Și ce mai gol a reuşit în minutul 68 același căpitan Claudiu Apro, din lovitură liberă de la 28 de metri, direct la vinclu, în dreapta portarului, rămas spectator. Fundașul reuşea ”dubla”, 4-1.

Chera, pe care l-am putea eticheta drept jucător al meciului, a scăpat de unul singur spre poartă și a intrat în careu, şutând de la 12 metri în transversală, tot 4-1 în acel minut 73. Dar ca puțin mai apoi, după numai două minute, să-și treacă și el în cont ”dubla”, înscriind la o centrate a lui Fotescu de pe dreapta.

Ultimele două goluri au fost trase la indigo, în minutele 80 şi 82, centrări de pe stânga ale lui Chera, finalizate de Albert Voinea, reuşind astfel primul său hat-trick în liga a doua. Ripensia a rămas așadar fidelă alternanței în pendulare de la eșecuri la victorii pe teren propriu în actuala campanie a Ligii 2, 1-2 dar și 2-1, 0-1 dar și 3-1, 0-5 dar și 7-2. Bilanț provizoriu acasă, 6 3 0 3 13-12 9 puncte. Alte 7 au fost obținute în cinci dintre cele 7 deplasări, 7 1 4 2 6-9, situația ”la adevăr” fiind așadar rezonabilă, ”-2” în urma trecerii prin Timișoara a două ocupante ale podiumului și alte două clasate între primele șapte. 

Așa cum și începeau, oaspeții au fost cei care au ”închis tabela”, prin Gabriel Socaci în primul minut de prelungiri, cu un şut de la 18 metri în dreapta portarului Dobre, dar nu ținea nici măcar de consolare…

ASC Daco-Getica s-a salvat în primăvară de la retrogradare, încheind campionatul la egalitate de puncte cu Ripensia la finele primului sezon după revenirea din Liga 1, dar dacă o ține tot așa, fosta Juventus București pare a fi în tot mai mare pericol să revină și în Liga 3, din care promova în 2016. Se arată a fi formația cu cea mai meteorică traiectorie din ultima vreme…

*

Ripensia: Dobre – Lungu, Tînc (minutul 70, Călin), Apro (cpt.), Toma – Popovici (min. 65, Monea), Neagu, Burdeţ, Chera – Golda (min. 57, Fotescu), Voinea.

Antrenor: Alexandru Pelici.

Pe bancă: Mociu – Popa, Staicu, Tieranu.

ASC Daco-Getica: Gurău – Zamfir (min. 46, Negoescu ), Jica, Prodan, Voineag – Stancu, Stănescu (cpt.) – Obreja (min. 40, Socaci), Mihai (min. 50, Guibari), Neacşu – Răducan.

Antrenor: Marius Baciu. 

Pe bancă: Irimea, Puţaru, Matei, Diallo.

Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) – Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu) şi Casian Băla (Arad). Arbitru de rezervă: Mircea Ardelean (Arad). Observator de arbitri Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) iar delegat de joc Horaţiu Stănescu (Craiova).

Fotografii realizate de Iosif Canea. Vom reveni cu declarațiile lui Alexandru Voinea și Alexandru Pelici. Rezultatele etapei a 13-a în Liga 2, clasamentul și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: