Confirmat. Divizia D Timiș rămâne cu 17 echipe, fără jimbolieni. În retur, două etape intermediare. Despre staff-uri noi și terenuri

Marcel Băban a fost prezent astăzi de la ora 11 la începerea ședinței dinaintea returului cu delegații divizionarelor D, găzduită de AJF Timiș, ”strigarea catalogului” având parte de răspunsuri afirmative pe linie, însă conducătorul clubului de liga a patra din Jimbolia a părăsit incinta după numai câteva minute, revenind peste aproximativ o jumătate de oră, doar pentru a confirma că gruparea sa nu mai participă și în returul campionatului în curs.

Este vorba așadar despre prima retragere din actuala ediție a Diviziei D Timiș, abandonul ”lanternei roșii” cu doar 3 puncte în cont ACF Băban Marcel Jimbolia echivalând cu continuarea întrecerii în numai 17 competitoare. Jimbolienii, care își câștigau puținele puncte abia în penultima etapă a turului, cea de-a 16-a, cu ocazia ultimei deplasări, adjudecate cu 4-0 la colega de suferință din Peciu Nou, au în plan găzduirea din retur a întâlnirilor din a doua jumătate a campionatului Seriei a IV-a în Liga 3 disputate de divizionara C CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. Cu alte cuvinte, un nou club divizionar D timișean își leagă continuarea parcursului de eșalonul 3, așa cum era cazul în vara trecută pentru ACS Poli II.

În consecință, cea de-a 18-a rundă, prima din retur, programată la sfârșitul săptămânii viitoare, pe 3, 4 și 5 martie, nu va avea parte și de jocul ACF Băban Marcel – CS Timișul Șag, prima gazdă care va sta în absența jimbolienilor fiind Arsenal Flacăra Făget, în etapa a 19-a. Iar toate oponentele grupării lui Băban vor câștiga în retur la ”masa verde” prin omologarea rezultatului cu 3-0.

În rest, sunt programate două runde intermediare, ambele de la ora 18, cea de-a 27-a din ediția 2016/7 pe 2 mai iar cea cu numărul 32, antepenultima, pe 30 mai, după ce etapa a 24-a va fi devansată pe 13 aprilie, într-o joi, în preziua Vinerii Mari, deși unele cluburi au explicat astăzi că ar fi jucat chiar și miercuri, pe 12.

Totodată, în ultimele 6 etape nu se va reprograma nici un meci iar runda finală va programa eventualele partide cu implicații la șefie sau la retrogradare de la aceeași oră, în aceeași zi.

Sunt și nume noi în staff-urile tehnice și executive, ca de exemplu Sergiu Roman în calitate de președinte, Sorin Cîtea ca antrenor principal și Dan Bogdan ca delegat la Avântul Periam, respectiv  Flavius Ion ca delegat, Vasile Mureșan ca președinte și Dragan Marganovici ca antrenor principal la cei din Ciacova, pe când la AS Peciu Nou delegat va fi Tiberiu Butură, antrenor principal Florin Pârvu și președinte Casian Dorobanțu. Antrenor al celor din Șag va fi, precum în ultimele runde din tur, Iulian Munteanu, care a primit dezlegarea de la cei din Biled, unde evolua ca jucător.

Cât despre suprafețele de joc, liderul ACS Ghiroda a confirmat că va găzdui meciurile din retur în Plopi, pe când Voința Mașloc la Fibiș, însă doar în cazul în care respectiva arenă va fi omologată săptămâna viitoare, altfel, și pe mai departe tot la Chișoda, în vreme ce stadionul Textila ar putea fi ”refugiu” al celor de la ACS Dumbrăvița în cazul în care gazonul ”verzilor” va întâmpina dificultăți legate de îmbibarea cu apă.

Altfel, diriguitorul Dănuț Lața a ținut un discurs de parcă ar fi murit lăudătorii forului AJF Timiș, luând cuvântul și Florian Mierea, completat în prezidiu de Romeo Malac și Traian Dejeu, din partea Comisiei de Disciplină, respectiv Nicolae Grigorescu, luat la întrebări de unii delegați.

De exemplu, Cornel Brici a ținut să facă referire la cazul lui Stelian Argatu, suspendat pe 3 etape pentru un fault din spate, comparând cu absența vreunei suspendări pentru cel care îl faulta în campionatul trecut, într-un joc pe CFR în urma căruia sportivul Muraniului a rămas 12 runde indisponibil, accidentat fiind. ”Ce recurs să mai fi făcut, că degeaba îl făceam!?” a ripostat Brici la răspunsul lui Grigorescu, o completare venind din partea lui Ion Coman, de la cei din Mașloc, punctând că problemele din arbitraj sunt cele pe care ”și așa le cunoașteți”.

Au răspuns prezent Ionel Poclid, ca delegat al lui ACS Ghiroda, Nicu Bogdan (Biled), Ion Coman (Mașloc), Adrian Miron (CSM Lugoj II), Dan Bogdan (Periam), Ciprian Trancă (Cocoșul), Florin Macavei (Dumbrăvița), Cornel Brici (AS Murani), Flavius Sitaru (Unirea), Flavius Ion (Ciacova), Adrian Ianoșev (Șag), Manu Roșu (Gătaia), Dan Drăgan (AS Seceani), Adrian Brazovan (Făget), Cristian Lupșa (Banloc), Tiberiu Butură (Peciu Nou) și Gheorghe Ciocani, întârziat în limita sfertului academic în numele Pobedei.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: