Contescu a dus juniorii U16 în finală. La rând, cu juniorii A…

Cristian Contescu s-a mutat de pe un front pe altul. După calificarea reuşită marţi cu Timiş U16, la Piteşti, în finala Campionatului Naţional al Selecţionatelor Judeţene pentru juniori născuţi în 1995, antrenorul timişorean şi-a repreluat de aseară atribuţiile de zi cu zi la timona câştigătoarei seriei a VII-a a Campionatului Naţional al juniorilor A, mai mari, FC Politehnica 2002, care joi la ora 9,30 debutează la Braşov în Grupa D a fazei sferturilor de finală ale competiţiei, în compania finalistei de anul trecut la această grupă de vârstă, CFR Cluj-Napoca.

Bucuria calificatei: Contescu, primul din dreapta, a înălţat marţi la Piteşti selecţionata Timiş U16 în finala pe ţară

Bucuria calificatei: Contescu, primul din dreapta, a înălţat marţi la Piteşti selecţionata Timiş U16 în finala pe ţară (fotografii: Dan Gârlea)

„Am întreg lotul de 18 jucători valid şi este bine că avem primul meci cu clujenii, pentru a putea aborda acest joc cu toate forţele”, s-a referit antrenorul Cristian Contescu la primul dintre cele trei meciuri în răstimp de 4 zile. „Programul este dificil, efortul va fi intens, mai ales în condiţiile unei temperaturi ridicate. Sperăm să n-avem pe parcurs probleme cu accidentările”, a mai spus antrenorul juniorilor A alb-violeţi, care efectuează miercuri dimineaţă un prim antrenament pe arena „Carpaţi” din Braşov, gazdă a jocurilor grupei D, care va fi disputată în sistem campionat, fiecare cu fiecare, după meciul inaugural cu clujenii intrând în scenă şi CSM Râmnicu Vâlcea, contra gazdei FC Braşov.

„Vom rămâne şi la cel de-al doilea joc, pentru a ne vedea la lucru adversarii”, a anticipat Contescu, a cărei echipă va juca vineri la ora 11,30, în al doilea joc al cuplajului, cu CSM Râmnicu Vâlcea, iar apoi duminică, de la aceeaşi oră, cu FC Braşov. Doar prima clasată se va califica în semifinalele tur-retur ale Campionatului Naţional al juniorilor A, a cărei finală era pierdută anul trecut de CFR Cluj cu 1-3 în faţa CS ACU „Vasile Goldiş” Arad.

Anul trecut, tot în grupa D, câştigată atunci de CFR Cluj, FC Timişoara, ca unică reprezentantă locală în fazele superioare la juniori A, încheia ultima, fără nici un punct şi golaveraj 3-8, în acest sezon juniorii mari pregătiţi de Robert Fruşa fiind din nou calificaţi, de pe locul secund în seria a VII-a, în urma colegilor alb-violeţi de la FC Politehnica 2002, şi găzduind tot începând de mâine turneul patrulater al grupei C, reunindu-le pe Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan, ca şi câştigătoare ale seriilor lor zonale, respectiv U Cluj, o altă ocupantă a locului secund.

Tot astăzi, la Braşov, se va decide programul competiţional al finalei în care tocmai s-a calificat selecţionata Timiş U16, discuţiile învârtindu-se în jurul unui singur meci, la Mogoşoaia, sau a unui ultim act tur-retur cu finalista Bucureşti U16. „Faptul că am ajuns până aici este o performanţă în sine, raportat la scepticismul iniţial al Timişului faţă de participarea în această competiţie. Greu s-a urnit, ba că s-a vrut, ba că nu, am început târziu… Dar băieţii şi-au demonstrat pe parcurs valoarea, fiind remarcabil modul cum au trecut de fiecare fază a competiţiei, calificându-se pe merit în finală. Vor evolua cu trofeul pe masă, este o mare reuşită!”, a explicat Contescu, care a avut de gestionat pe parcursul întrecerii cu două faze zonale şi alte două faze superioare eliminatorii un lot suferind de selecţionarea la acţiunile echipelor reprezentative de juniori a unora dintre componenţi, aspect care ar putea influenţa şi finala contra bucureştenilor, în condiţiile în care câţiva juniori ai LPS Banatul Timişoara vor fi implicaţi între 2 şi 5 iunie în Grupa D a sferturilor de finală la juniori B, ce va avea loc pe malurile Begăi.

Per total, pentru a ajunge în finala de luna viitoare, Timiş U16 a disputat 20 de jocuri, înregistrând 16 succese şi câte două remize respectiv eşecuri, cu 41 goluri marcate, adică peste două pe meci, şi 15 primite. Dorin Rotariu şi compania au reuşit cel mai categoric succes în 30 septembrie, în prima fază a competiţiei, 5-0 în deplasare la Hunedoara U16, pierzând doar în două rânduri, mai întâi în 21 octombrie, 2-1 în Caraş Severin, în runda a şasea a aceleiaşi prime faze a întrecerii, respectiv joia trecută, 0-1 pe „Colterm” cu Argeş U16, adică după aproape 7 luni. Viitorul sună bine!

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: