Coordonate

Sunt oameni care au o manieră personală de a se face ridicoli, chiar dacă stârnesc admiraţia naivilor. Unul dintre aceştia este George Becali, care ne urechează pe cei care ne-am manifestat reţinerea faţă de vânzările de jucători de la FCSB. El se laudă, plin de emfază, cu declaraţii ditirambice, că a vândut jucători pe bani grei. El se referă la Chiricheş, Stanciu, Chipciu, Popa, Cojocaru, Toşca. În acelaşi timp, păstrează o tăcere suspectă în privința jucătorilor la echipele la care evoluează. Echipele implicate abia aşteaptă să scape de balast şi-i oferă pe respectivii altor formații pe o sumă mult mai mică decât suma de transfer.

Gabi Torje, ca un bun timişorean, a ales…Dinamo. Dar dacă am urmări evoluţia lui în ultimii şase ani, câte echipe a schimbat şi câte goluri a marcat, nimic nu mai trebuie să ne mire.

A început sezonul de primăvară al ligii întâi. Uvertura etapei a constituit-o partida Sepsi Sfântu Gheorghe – ACS Poli. Normal era ca echipa timişoreană să controleze partida, mai ales că echipa gazdă prezenta nouă jucători noi. Pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. După o pregătire de iarnă la Poiana Braşov, ACS Poli s-a prezentat lamentabil. Cei trei factori care trebuiau să iasă în evidenţă, și anume fizic, tehnico-tactic şi moral, nu s-au resimţit în evoluţia echipei. Acelaşi joc tern, fără nici o perspectivă, i-a caracterizat pe timişoreni. A fost un déjà vu, cu Drăghici izolat de coechipieri, neputând să pericliteze poarta adversă.

Arbitrajul lui Iulian Călin a fost în nota jocului, adică sub mediocru. El trebuia să oprească jocul când Ghinga l-a faultat pe Şeroni şi să-i acorde cartonaş galben. Aşa se putea evita accidentarea lui Şeroni. Dar să invoci o singură fază în economia jocului este cam mult. La golul primit, fundaşii centrali au greşit nepermis, Melinte a fost depăşit în duelul aerian de Kuku, în timp ce Akaki a făcut un marcaj aproximativ la Hadnagy. Cu o asemenea evoluţie, lui ACS Poli îi va fi foarte greu să facă faţă în campionat, mai ales că echipele din subsolul clasamentului au avut evoluţii remarcabile. La Mediaş, FCSB a primit cadou o lovitură de pedeapsă, altfel i-ar fi fost greu să învingă.

Echipele din liga a doua îşi continuă partidele de pregătire. Ripensia a fost învinsă de UTA la Şiria într-un meci amical cu scorul de 4-2. După cum s-a prezentat UTA în meciul de miercuri cu Szeged, suprinde puţin diferenţa de scor. Noroc că echipele se retrag din campionat, factorul economic primând în faţa celui pur sportiv.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: