Copii de 2003 polişti, primii la „Bega Dorna”, la 2000 la Reşiţa

Iulian Prodana, antrenor al unor echipe din sectorul juvenil polist, îşi va testa patru foarte talentaţi copii ai grupei de anul 2003 din cadrul Centrului de copii şi juniori, printre care Deian Sandu, golgeter cu opt reuşite al Cupei „Bega Dorna”, recent cucerită la această categorie de vârstă de micuţii alb-violeţi, cu ocazia turneului reunind 10 echipe şi dotat cu „Cupa 1 iunie”, ce va avea loc în weekend la Reşiţa, în organizarea FC Municipal Şcolar.

Maximilian Icma, Ralf Kuhn, golgeterul Deian Sandu şi Denis Tymos, cu toţii juniori din generaţia 2003 şi titulari ai echipei FC Timişoara II, triumfătoare cu 2-0 în finala cu vecinii de la LPS Banatul a competiţiei „Bega Dorna”, prin golurile lui Kuhn şi Tymos, vor evolua în întrecerea reşiţeană a copiilor de 2000.

Cupa „Bega Dorna”, găzduită de terenul „Colterm” din Calea Şagului, în organizarea lui Tibi Turloiu, conducător al grupării de fotbal juvenil FC Porto Bega, şi-a desemnat câştigătorii celei de-a doua ediţii pe grupele de vârstă 2001, 2002, 2003 şi 2004. Sub ochii numeroşilor părinţi, pe o căldură excesivă, micuţii în formule de joc 1+5 s-au înfruntat în meciuri cu durata de 30 minute, pe suprafeţe de joc de 20×40 metri, la porţi de handbal.

Dat fiind că în paralel se disputau câte 4 jocuri iar una dintre învingătoarele competiţiei a fost tocmai „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi”, se poate spune că a fost o adevărată sărbătoare a fotbalului juvenil, care oferă speranţe în privinţa reorientării cluburilor către generaţiile de mâine, ca unică soluţie de combatere a marasmului actual din primele ligi ale ţării şi de la selecţionatele reprezentative ale României.

FC Timişoara a aliniat două garnituri în întrecerea categoriei 2003, reunind 8 cluburi împărţite în două grupe, dintre care una a triumfat iar cealaltă s-a clasat pe locul 3, după o finală mică adjudecată la lovituri de departajare de la 7 metri.

La grupa 2001 s-a impus „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi”, cu un 1-0 în finală în dauna lui LPS Banatul (antrenor Flavius Nastor), la 2002 a câştigat LPS Banatul (antrenor Cristi Petcu), într-un ultim act în dauna lui UTA, la 2003 echipa FC Timişoara II, cu un 2-0 contra LPS Banatul (goluri: Kuhn, Tymos), iar la 2004 gazda FC Porto Bega, într-o întrecere în şase sistem campionat, mai mult pentru acomodarea copiilor cu spiritul competiţiei.

FC Timişoara II a câştigat finala în alcătuirea David Vincze – Cristian Buhăceanu, Denis Tymos, Maximilian Icma, Ralf Kuhn, Deian Sandu. Au mai jucat Aboud Mohamed Hussein, Maroccolo Marco, Alex Gaşpar.

Deian Sandu, cu 8 goluri, a fost golgeterul întrecerii, în vreme ce Maximilian Icma a fost desemnat cel mai tehnic jucător al categoriei 2003 iar David Vincze cel mai bun portar.

Competiţia la 2003 a avut două grupe, şi anume <A>, cu FC Porto Timişoara, LPS Banatul, FC Timişoara II, FC UTA, iar la <B>: FC Timişoara I, LPS CSS Banatul, FC Electrica şi CSM Reşiţa. Iată rezultatele înregistrate de cele două garnituri ale grupei 2003 poliste: FC Timişoara II – UTA 4-1, FC Timişoara I – LPS CSS Banatul 0-0, FC Timişoara II – FC Porto 3-1, LPS Banatul – FC Timişoara II 0-3, Electrica -FC Timişoara I 2-3, FC Timişoara I – CSM Reşiţa 8-0.

În semifinale, FC Timişoara II – LPS CSS Banatul 3-1 şi FC Timişoara I – LPS Banatul 0-3, iar în finala mică FC Timişoara I – LPS CSS 1-1 (5-4 la lovituri de departajare).

FC Timişoara I a obţinut locul 3 în componenţa Daniel Ciobanu – Alexandru Balabuc, Remus Bratu, Andrei Buhăceanu, stângaci şi frate geamăn cu Cristian, din cealaltă echipă, Claudiu Talpaş, Denis Brie, al doilea marcator al categoriei, cu 7 goluri. Au mai jucat Victor Eva, Rareş Romaş, Denis Unc, Raul Ţurcaş, David Papp şi Andrei Tănase. Marco Contescu, fiul mai mic al antrenorului Cristian Contescu şi frate al juniorului C de la LPS Banatul, a ratat competiţia, suferind cu două zile înainte o fractură de claviculă, deja pe cale de vindecare. De fapt, Marco s-a realăturat duminică prietenilor săi din echipă, cu ocazia unei vizite la Zoo Timişoara.

Pentru copiii generaţiei 2003 antrenaţi de Iulian Prodana urmează participarea la o competiţie internaţională, laPreşov, în 2-7 iulie, precedată de Cupa Cota, pe 23-26 iunie, a XI-a ediţie a unui turneu juvenil arădean. „Intenţionăm să participăm şi la EOn, la Târgu Mureş, dar depinde de resursele financiare”, a explicat Iulian Prodana.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = trei

 


Alte articole legate de acest subiect: