Cornel Predescu aplică fostei sale echipe al doilea eșec la rând în Ilfov: Balotești – ASU Politehnica 1-0 (1-0)

Tot mai apăsată de recentele înfrângeri, acasă cu Ripensia și UTA dar și la Clinceni iar luni pe ”Dan Păltinișanu” cu Sportul Snagov, și implicit în criză de puncte, numai 3 din ultimele 18 posibile, ASU Politehnica s-a înclinat și la matineul de astăzi, pe frig, ajungând la 4 eșecuri consecutive dintre care ultimele trei în fața grupărilor ilfovene. Și mai copleșită pe loc de retrogradare, CS Balotești a fost însă cea care a pus punct seriei de 3 înfrângeri, izbutind în schimb cel de-al treilea succes din tot atâtea meciuri găzduite în Liga 2 cu alb-violeții de pe Bega, cărora nu le cedau nici în turul trecut în Banat, totul astăzi grație lui Cornel Predescu, marcator în câteva rânduri pentru cei de pe ”Știința” în returul din acest an al sezonului trecut.

Deși printre grupările mai mereu apăsate de griji ale Ligii 2, CS Balotești s-a dovedit a fi un adversar cel mai adesea greu de depășit de alb-violeții lui ASU Politehnica în precedentele două ediții ale eșalonului secund, ilfovenii reușind astăzi de la ora 11 să încurce și pentru a patra oară consecutiv calculele bănățenilor. Descinși în apropierea capitalei cu gândul de a drege busuiocul după neplăcutele insuccese acasă cu concitadina Ripensia dar și în duelul cu UTA, urmate de înfrângerea cu 2-0 în Ilfov la Clinceni precum și cea de la începutul săptămânii cu CS Sportul Snagov, alb-violeții au încheiat deplasarea în nota celor precedente, învinși cu 1-0 (1-0), după eșecurile la Balotești cu 3-2 la finele campaniei 2016/7 și cu 2-1 în primăvara acestui an.

Predescu, goluri în prima jumătate a acestui an pentru ASU Politehnica, unic gol astăzi pentru gazda CS Balotești în Ilfov împotriva alb-violeților

Iar nimeni altul decât tocmai un fost jucător al lui ASU Politehnica în sezonul trecut, Cornel Predescu, a înscris după mijlocul reprizei I unicul gol al partidei din etapa a XVII-a a Ligii 2 de pe stadionul ”Comunal” din Baloteşti, printr-un şut plasat cu latul din afara careului mare al vizitatorilor, în stânga lui Dalin Munteanu, aflat la prima titularizare în actuala ediție de campionat după ce luni seară intra de la pauză în locul accidentatului Murariu, și care a alunecat în momentul plonjonului: 1-0 în minutul 30.

Nu doar Munteanu, ci și Cherecheș și Bedea, reveniți după câte două absențe, precum și Nicolescu, după numai una, au fost introduși de Cosmin Petruescu în unsprezecele de start al deplasării la Balotești ca noutăți față de garnitura aliniată luni pe ”Dan Păltinișanu” contra ilfovenilor din Snagov, însă deznodământul a fost același, un nou eșec la limită al ”violeților”, alunecați astfel cu atât mai mult în clasament.

De-acum pe locul 13, cu numai 4 puncte mai mult decât ocupanta primului loc de retrogradare, dar și cu doar 5 poziții respectiv 6 puncte în plus față de antepenultima clasată, nimeni alta decât gazda CS Balotești, care, apăsată de precedentele 3 înfrângeri printre care și drasticul 1-4 acasă cu Chindia, și-a mai ameliorat cât de cât situația în ciuda faptului că a contat pe numai 4 rezerve, dintre care una, cea de portar, Iordan, a fost încă din minutul 17 în postura de a intra în joc, după accidentarea lui Corneliu Fulga, lovit de propria bară.

Așadar încă un meci direct cu CS Balotești, încă o deziluzie, a patra la rând pentru poliști, ilfovenii remizând 2-2 pe ”Știința” în turul campionatului trecut, între victoriile acasă în dauna alb-violeților, triumfători doar cu ocazia primei întâlniri, din toamna lui 2016, 4-1 pe ”Știința”.

ASU Politehnica n-a înscris în cea de-a doua deplasare consecutivă, după 2-0 pentru Academica la Clinceni, pierzând în premieră în acest campionat printr-un unic gol primit pe teren advers. Unde foștii săi jucători n-au menajat-o deloc, Vasile Mihai testându-l pe Munteanu încă din primele câteva minute printr-un şut de la marginea careului.

Oaspeții au preluat apoi temporar frâiele jocului din antepenultima etapă a turului însă ilfovenii au redevenit periculoși spre mijlocul reprizei I, când fundașul Flămânzeanu a reluat de la 6 metri mingea centrată din corner iar căpitanul Mera a respins de pe linia porţii, tot Flămânzeanu trimițând cu capul și în minutul 25, însă peste poartă.

Ilfovenii au continuat să insiste iar puțin după ce a şutat de la 14 metri în blocajul defensivei timişorene, același Cornel Predescu a marcat peste numai două minute golul care avea să se dovedească a fi de… trei puncte, 1-0 după o jumătate de oră de joc, conform cursului partidei.

În avantaj în propriul fief, pe o suprafață de joc atipică, mai îngustă, precară în ceea ce privește calitatea gazonului, formația gazdă a izbutit apoi conservarea rezultatului, exploatând atuul mai bunei acomodări pe fondul familiarizării cu propriul teren dar și fructificând plusul de talie, util într-o dispută de uzură și stilului direct.

ASU Politehnica a periclitat-o în atacuri consecutive nu mult după primirea golului, mai întâi Bedea şutând tare din lateral dreapta și întinzându-l pe Iordan, care a respins, iar apoi Plămadă pătrunzând lansat în careu în minutul 36, fază în care aceeași rezervă Iordan l-a atins însă Anghelinei n-a indicat punctul cu var.

Petruescu a efectuat o dublă înlocuire la pauză, precum luni pe ”Dan Păltinișanu” la 1-2 cu CS Sportul Snagov, dar de fapt pentru a cincea oară în acest campionat, tot două schimbări după 45 de minute realizând și acasă cu CS Luceafărul în remiza 0-0 dar și în alte runde consecutive, în București cu Daco-Getica și în Timișoara cu Farul, iar Vidrăsan și Bănică au abordat partea secundă, pe când Bilia și Bozian au fost retrași.

În căutarea egalării, ”violeții” au început mai bine repriza a II-a iar Poparadu și-a încercat șutul de la 20 de metri, însă pe lângă poartă, peste alte 3 minute antepenultima clasată ripostând pe rând prin Ghiţă, care a șutat din unghi în blocaj, precum și Marin, care a reluat slab, balonul fiind din nou respins, respectiv fundașul căpitan Marciuc, care a ochit la rândul său blocajul polist, de la marginea careului.

La rampă a ieșit apoi Vidrăsan, cu un şut de la 20 de metri respins de Iordan, și cu un altul de la aproape 30 de metri, prins de înlocuitorul lui Fulga în minutul 62, Vasile Mihai marcând câteva minute mai apoi pentru CS Balotești, golul însă anulat pentru o poziţie de ofsaid.

Gazdele și-au împrospătat apoi efectivul cu schimbări pentru ultimul sfert de oră, în care mai întâi același Vidrăsan l-a lansat pe Nicolescu, care l-a găsit pe Bedea, blocat însă, Schieb şutând apoi și el în blocaj, după care Vasile Mihai l-a încercat pe Munteanu dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri executată la rădăcina barei, de unde goalkeeper-ul a deturnat în corner.

Finalul i-a găsit pe ”violeți” în ofensivă, cu oportunitatea egalării în prelungiri dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, executată de Poparadu pe adresa căpitanului reprofilat Mera, urcat în atac, a cărui reluare cu capul a trecut peste transversală…

Și urmează sosirea lui CS Pandurii Lignitul, înaintea dublei deplasări tot în sud-est, intermediara la București cu Metaloglobus și pe terenul liderului Chindia, la finele turului.

*

CS Baloteşti: Fulga (17, Iordan) – Neagu, Marciuc – cpt., Flămânzeanu, Filip, Ghiţă, G. Mihai, Marin, Paraschiv (71, Gojnea), Predescu (78, Clătinici), Vas. Mihai.

Rezerve: – / Niculae.

Antrenor: Florin Nofitovici.

ASU Politehnica: D. Munteanu – Bilia (46, Vidrăsan), Mera (cpt.), Coadă, Cherecheş, Schieb, Bedea (83, Ghinescu), Poparadu, Nicolescu, Bozian (46, Bănică), I. Plămadă.

Rezerve: Borbei – Popescu, Cojocaru, Lazea.

Antrenorul principal Cosmin Petruescu a spus la final că „a fost o partidă disputată după un scenariu pe care l-am anticipat, atât în ceea ce privește condițiile de joc, cât din punctul de vedere al adversarului. Chiar dacă au schimbat șase jucători față de partida anterioară, de la Energeticianul, au avut același spirit de luptă, cu care au reușit să își adjudece cele trei puncte puse în joc astăzi. Noi nu avem nicio scuză în ceea ce privește rezultatul, era o partidă pe care trebuia să o câștigăm, ținând cont de pozițiile ocupate de cele două echipe în clasament, de valoarea loturilor și, nu în ultimul rând, de faptul că aveam mare nevoie de puncte. Nu a fost să fie, va trebui să facem o analiză mult mai exigentă, la tot ceea ce a însemnat parcursul nostru din această toamnă, să tragem concluziile de rigoare și să mergem mai departe. Ne-a lipsit inspirația în ultimii 15-20 de metri. Am avut câteva situații bune de a marca, dar nu am fost inspirați și nu am avut nici șansă în unele momente. Am primit un gol contrar cursului jocului, pe o deviere nefericită. Nu în ultimul rând, nu am știut să ne adaptăm la ceea ce a presupus această partidă, mă refer la condiții de joc și adversar. Am avut atitudine, e adevărat, dar nu am putut să ne adaptăm la aceste condiții de joc. Un teren mai mic, mai îngust, o echipă adversă cu o talie foarte bună, care a știut să își valorifice din plin acest avantaj. Gazdele au jucat mai direct pe poartă, s-au apărat mai grupat și au reușit să joace mai mult pe contraatac. Era greu, după ce am primit gol, să-i desfacem printr-un joc combinativ, pentru că nici suprafața de joc nu ne-a permis acest lucru. De aceea am încercat să jucăm altceva decât ceea ce am fost obișnuiți sau față de ceea ce am încercat să jucăm în acest campionat. Va trebui să scoatem maximum din ceea ce putem din partidele care ne-au mai rămas de disputat din acest an, iar apoi să vedem care va fi strategia pentru sezonul de primăvară…”

Arbitri: Bogdan Ionuţ Anghelinei (Galaţi) – Florin Iacob şi Erchian Ionus (ambii din Constanţa).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: