Cosmin Petruescu, 1-3 ASU Politehnica: ”Au fost ușor copleșiți de importanța meciului și am avut unele scăpări, la nerespectarea sarcinilor de joc”

ASU Politehnica a suferit astăzi a patra înfrângere pe teren propriu din actuala ediție a Ligii 2, 1-3 (0-2) în confruntarea etichetată de alb-violeți ca fiind și cea mai importantă, cu UTA, după 0-1 cu Chindia în runda inaugurală, 2-3 cu FC Argeș și 0-1 în urmă cu două etape cu Ripensia. La final, antrenorul principal al timișorenilor, Cosmin Petruescu a îndemnat la păstrarea unei note echilibrate de percepere a eșecului.

”Este foarte greu a analiza jocul acum la cald, dar consider că a fost un meci cu două reprizei diametral opuse, prima aparținând oaspeților, în care am luat două goluri pe contraatacuri din jumătatea adversă, dar ca atitudine n-am ce să le reproșez băieților, și-au dorit foarte mult să facă un joc bun și să învingă, dar desigur să în viață și supramotivația nu duce uneori la rezultatele dorite. În repriza a doua am condus jocul, am impus ritmul, am reușit să reducem din diferență și am mai avut două bune ocazii de a marca, pe care din păcate nu le-am fructificat. Era normal ca la 1-2 să riscăm mai mult pe atac și astfel a căzut golul 3 al arădenilor, pe care l-am primit după cornerul nostru, pe contraatac, dacă era 2-2 sau 1-3, am riscat totul pentru a egala. Am dus mai mulți jucători în careu decât făceam în mod normal, iar astfel le-am dat posibilitatea să înscrie. Din păcate, mental, n-am reușit să fim la fel de lucizi ca în precedentele două dispute, cu Ripensia și la ACS, am fost ușor copleșiți de importanța jocului și acolo am și avut unele scăpări, nerespectarea sarcinilor de joc, ne-am lăsat provocați”.

Petruescu a semnalat că ”avem acum și probleme de lot, cauzate de accidentări și suspendări, Scutaru cu o entorsă după un duel aerian, așa încât din 3 schimbări una a fost din motive medicale. Celelalte două au fost efectuate astfel încât să forțăm mai mult atacul. Plus suspendarea lui Alin Ignea, nu știu evidența cartonașelor pe moment dar am ieșit destul de rău…”

”Fără a fi acuzat de subiectivism, prima repriză a fost clar a oaspeților, a doua a noastră, un rezultat de egalitate consider că era mai echitabil, dar n-a fost să fie, însă nu facem o tragedie, chiar dacă ne doare pe toți, însă fiecare trăim înfrângerea în felul lui. Este al doilea eșec în ultimele 7-8 meciuri, iar tot așa cum ne-a plăcut să ne bucurăm la victorii, să rămânem lucizi și calmi și la înfrângeri. Nu sunt înfrângeri care să nu lase urme, dar depinde cum vom gestiona în continuare, căci mai sunt destule etape de jucat, și va trebuie să ne revenim până la deplasarea la Clinceni.”

Cosmin Petruescu a mai explicat și că ”de obicei nu fac analiza jocului la cald, dar i-am văzut afectați, am stat mai mult cu ei săptămâna aceasta, și-au dorit victoria după un joc bun, și e normal să fie afectați, dar trebuie efectuată o analiză obiectivă și nu emoțională, bazată strict pe rezultat. Au fost și momente bune de joc, atât momente bune cât și greșeli personale și colective în meci”.

În privința momentului în care s-a disputat partida, la nici 48 de ore după decesul a 2 fani din galeria arădeană într-un tragic accident rutier, UTA fiind în doliu, Cosmin Petruescu a remarcat: ”Vă dați seama că astfel de momente trec fotbalul în plan secund, acolo sunt adevăratele tragedii, și coincidență, cam așa s-a întâmplat și la Craiova, de preferat să nu aibă loc asemenea evenimente înaintea unor meciuri. Dar viața merge înainte, echipele din Craiova și Arad au fost probabil afectate și au reușit să întoarcă situația în favoarea lor, o motivație suplimentară”.

Despre fanii viola, ”și-au dorit foarte mult victoria, asistența a fost cea mai numeroasă din acest sezon, și îmi pare rău că n-am reușit să-i facem fericiți. Nu știu ce s-a întâmplat după joc, dacă au apărut reproșuri din partea suporterilor, dar e normal să-și dorească foarte mult să câștige fiecare meci. Eu am spus și după meciul de la ACS, că suporterii au câștigat toate jocurile, noi suntem cei care n-am reușit a ține pasul cu ei la victorii. Însă să înțeleagă și ei că suntem în plină reconstrucție și e un campionat mai puternic decât precedentul, iar noi în plină reconstrucție – ne ghidăm după deviza noastră, obligatoriu înainte!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: