Cosmin Petruescu, calificare cu ASU Politehnica, unica din Timiș în 16imi: ”Prețul e destul de mare”. După modelul din tenis, ”mi-aș dori ca în viitorul nu foarte îndepărtat să ajungem și noi pe locul 1, precum Simona Halep”

ASU Politehnica nu s-a menajat ca reacție la eșecul de duminică pe ”Dan Păltinișanu” cu FC Argeș și, chiar cu prețul accidentării lui Schieb încă din prima repriză, a tranșat pe același gazon duelul local eliminatoriu cu colega de eșalon Ripensia, 2-1 (1-1) după prelungiri, așadar alte 30 de minute, taman ceea ce nu le trebuia ”violeților” în perspectiva deplasării duminică la Ploiești, încununate în schimb cu o nouă reușită a lui Bogdan Bozian, decisivă, la a doua ”dublă” din noua campanie, după ce deschidea scorul în minutul 19 iar ex-polistul Bădăuță egala din lovitură de la 11 metri în minutul 40.

După calificarea în 16-imile de finală programate la încheierea acestei luni, peste două săptămâni, când ocupanta locului 12 în Liga 2 va fi unica reprezentantă a fotbalului din Timiș rămasă în întrecerea Cupei României, Cosmin Petruescu, antrenor principal al lui ASU Politehnica, a spus: ”În primul rând doresc să adresez felicitări ambelor echipe, ai căror jucători au luptat admirabil, și nu le-a fost deloc ușor, cu atât mai mult cu cât și cu 3 zile în urmă am avut un alt meci pe teren propriu, dar și adversarul, deși a beneficiat de o zi în plus de recuperare după etapă, a avut în schimb o deplasare lungă de la București, iar atât noi cât și gazdele, era să zic oaspeții, am aliniat în mare același 11 precum în ultima etapă. Din acest punct de vedere, toți merită felicitați pentru efortul depus!”

Petruescu a continuat: ”Consider victoria noastră ca fiind meritată, și sper să nu fiu acuzat de subiectivism, deoarece era o partidă deschisă oricărui rezultat, dar după modul de desfășurare al ostilităților apreciez că am meritat cu prisosință victoria. Este adevărat, am avut un om în plus iar într-un meci eliminatoriu, mai ales când se joacă și prelungiri, 120 de minute, acest aspect contează. Indiferent de pozițiile ocupate și de valoarea loturilor, când se întâlnesc două formații din Timișoara diferența valorică se anulează, compensarea fiind dată de motivația suplimentară a fiecărei echipe. Trebuie să recunoaștem că am avut și șansă în prelungiri la bara lui Zaluschi, dar era normal ca pe final Ripensia să forțeze, neavând nimic de pierdut, cu 2 atacanți pe zonă centrală, însă șansa a fost de partea noastră”.

”Prețul calificării este însă destul de mare dar suporterii noștri meritau și merită o astfel de victorie. Avem puțin timp să ne refacem fizic și să ne recuperăm din punct de vedere medical dar sper ca la Ploiești, duminică, să aliniem cea mai bună echipă cu putință”.

”Asta este meseria noastră, este normal să ne dorim un alt meci foarte repede după o înfrângere, iar când câștigăm, la fel, deoarece suntem pe val și cu un moral bun. Este normal să abordăm cu încredere deplasarea la Ploiești, și nu știu rezultatul din această seară, deci 2-0 pentru Petrolul, dar important este să ne recuperăm și refacem în perioada imediat următoare. Sperăm să aliniem cel mai bun 11 la Ploiești!”, a repetat Petruescu.

Menținând nota hazlie cu referire la setul din tenisul de câmp, imprimată de secundul său Antonio Foale în preziua jocului în ceea ce privește scorul general al întâlnirilor oficiale ASU Politehnica – Ripensia, devenit în această seară 6-1, Petruescu a glumit… serios: ”Mi-aș dori ca în viitorul nu foarte îndepărtat să ajungem și noi pe locul 1, precum Simona Halep. Pentru mine acesta a fost primul game, Toni a participat la toate. Dar nu cred că Ripensia a interpretat într-un anumit fel spusele lui Antonio Foale cu setul de tenis de câmp, a fost o glumă și este normal să existe și astfel de relații, căci Toni și domnul Radu Suciu se cunosc într-atât de bine de atâția ani iar de aceea Toni și-a și permis o astfel de glumă…”

Preferințe în 16-imi? ”Toate echipele calificate își doresc să meargă mai departe, e puțin probabil să nu-și dorească, dar să fie una care să aducă lumea la stadion, să fie spectacol, și chiar dacă va fi să fie cu prelungiri, 120 de minute, prefer orice adversar dacă obținem tot rezultatul din seara asta. N-am nici o preferință, ca adversar în 16-imi. Dacă va fi FCSB, ar fi o presiune pe noi în plus, căci Poli a mai câștigat, dar să vină orice echipă, n-am preferințe, iar indiferent de nume, am foarte mare încredere că băieții pot face un meci la fel de bun și cu un rezultat pe măsură”.

În fine, ”nu intru în detalii tehnice, dar am avut la un anumit moment mai mulți jucători cu o stare excesivă de nervozitate, așa încât era normal să înlocuiesc, pentru a-i proteja și a evita eliminarea, pentru a nu echilibra din nou partida în plan numeric dar și pentru a nu-i pierde pentru etapa sau etapele următoare. N-am comentat și nu voi comenta arbitrajul, alții sunt îndreptățiți s-o facă, și au fost situații atât în favoarea sau în defavoarea noastră, n-aș vrea să răspund în mod oficial…”

Urmează duminică la ora 13 alinierea ”violeților” pe ”Ilie Oană” din Ploiești, unde nou-promovata Petrolul a învins în această seară cu 2-0 (1-0) pe Chindia într-o restanță din etapa a V-a în Liga 2, ultimele rezultate din eșalonul secund, clasamentul actualizat și programul rundei a VII-a fiind enumerate pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: