Cosmin Petruescu: ”Contează doar motivația de moment, nimic altceva. Nu ne mai putem surprinde reciproc” ASU Politehnica – Ripensia, duminică la ora 18

Astăzi se împlinește o lună de la jocul lui ASU Politehnica Timișoara cu concitadina Ripensia în turul 4 al Cupei României, remizat după 90 de minute, 1-1, și câștigat de alb-violeți în reprizele de prelungiri, 1-2, luându-se în considerare că respectivul meci eliminatoriu de la ora 19 a fost conform programării în deplasare pe ”Dan Păltinișanu” pentru elevii lui Petruescu. Iar duminică de la ora 18 ASU Politehnica și Ripensia se reîntâlnesc pe aceeași arenă, însă în campionat, în ultima partidă de duminică în Liga 2, penultima a etapei a XII-a, de astă dată cu roșu-galbenii ca oaspeți. Un nou episod în acest duel direct, abordat de violeți cu 8 puncte în plus față de elevii lui Radu Suciu, pozițiile ierarhice fiind 11 respectiv 14.

Înaintea acestei a doua dispute inter-timișorene în noul sezon al Ligii 2, după Ripensia – ACS Poli 2-3 tot pe ”Dan Păltinișanu” în urmă cu aproape două luni, pe 18 august, Cosmin Petruescu, antrenor principal al lui ASU Politehnica, a spus astăzi de la ora 12:30 că ”va fi un meci deschis oricărui rezultat, iar dacă vreți să anticipăm puțin, așa va fi și cel din etapa următoare, cu ACS Poli, deoarece, am spus-o de fiecare dată cu asemenea ocazii, când se întâlnesc formații din același oraș sau din orașe apropiate, nu mai contează nici pozițiile ocupate în clasament, nici valoarea loturilor, nici forma sportivă, ci doar motivația poate decide un asemenea joc. Și chiar dacă venim după o serie de rezultate pozitive, mă refer în special la ultimele 5 apariții, 4 în campionat și una în Cupa României, așadar chiar dacă suntem într-un moment bun, rămâne un joc deschis oricărui rezultat, în ciuda situației puțin diferite de la Ripensia”.

Acum exact o lună, ASU Politehnica și Ripensia s-au întâlnit pe ”Dan Păltinișanu” în Cupa României

Oponenți despre care Petruescu a continuat prin a explica: ”S-a creat o emulație deosebită în vară, în ultima perioadă, atât prin schimbările din punct de vedere administrativ cât și la nivelul băncii tehnice, și vor dori să aibă un început de serie pozitivă. Cât despre noi, ne bucurăm că am reușit să avem constanță prin aceste ultime rezultate, iar și cel de egalitate după 120 de minute în meciul eliminatoriu cu o prim-divizionară îl consider a fi favorabil, la fel cele din campionat, sunt 3 victorii și un egal în deplasare la Daco-Getica după întâlnirea de Cupă cu Ripensia”.

Despre care Cosmin Petruescu a fost întrebat din nou, explicând că ”s-a creat un entuziasm în jurul echipei, care este normal să apară atunci când survine o schimbare, indiferent dacă este pe banca tehnică, la nivel administrativ sau prin achiziția a unul, doi, 3 jucători. Se produce un șoc, cel puțin pe termen scurt. Se vor întâlni însă două formații care nu mai au cu ce să se surprindă reciproc, au jucat în ultima vreme prea multe meciuri împreună pentru a se mai surprinde reciproc. Nu mai putem fi surprinși, nici ca sistem, nici ca alcătuire a formației, iar indiferent cine va intra, sunt ferm convins că va încerca să dea tot posibilul a obține o victorie. Nu știu care sunt noutățile la nivelul băncii lor tehnice, ce am mai citit în presă, dacă va fi în anturajul Ripensiei, dar chiar dacă vine și prietenul meu Alex Pelici alături de ei, este foarte important ce vom arăta noi în raport cu ei, asta este preocuparea noastră”.

ASU Politehnica a învins sâmbăta trecută acasă cu 1-0, o nou-promovată, iar miercuri cu 0-2 la Brăila, pe când Ripensia a stopat tot miercuri o serie de 3 înfrângeri în Liga 2, 1-1 pe ”Dan Păltinișanu” cu Energeticianul, egalată în minutul 89.

Petruescu a continuat: ”Căci am spus-o, contează motivația de moment, și mai puțin statistica, meciurile anterioare. Nu mai contează în acest caz ce au făcut în meci direct în campionatul anterior, în campionate trecute, ci doar motivația, și sperăm să avem o motivație suplimentară, și – de ce nu!? – o formă sportivă mai bună. Suntem încrezători și optimiști că vom continua forma bună pe traiectoria pe care am început-o!”

Întrebat despre componenți ai oaspeților în roșu-galben, Bădăuță și Ungureanu, Petruescu a mai spus: ”E posibil orice, apariția celor 2 în primul 11, inclusiv a lui Ungureanu, care s-a accidentat în meciul de Cupă cu noi, dar nu putem fi surprinși cu nimic. Cu siguranță, dacă este un plus sau un minus pentru ei, asta știu ei mai bine, nu-mi permit să vorbesc despre echipa Ripensiei, prefer să mă concentrez pe a noastră. Prioritare sunt aspectele legate de refacerea jucătorilor, căci am avut o distanță lungă de parcurs la mijloc de săptămână, însă suntem Politehnica și deviza noastră e obligatoriu înainte! Am călătorit de la Brăila spre Timișoara 12 ore și jumătate, am sosit acasă dimineața la șapte, plecând de-acolo imediat după meci”.

”Sperăm să nu absenteze nimeni, cei care au rămas miercuri acasă au efectuat pregătirea cu Remus, preparatorul nostru fizic a rămas cu ei, au efectuat antrenamente toată săptămâna, sperăm să nu apară surprize nedorite în antrenamentul de mâine, să-i avem pe toți apți, din care să-i alegem pe cei mai în formă”, a mai zis antrenorul principal al ”violeților”.

ASU Politehnica s-a pregătit în această dimineață: ”A fost primul antrenament după deplasare, ieri a fost liber. Mera poate reintra iar despre înlocuirea lui Lazea după ce a intrat la Brăila, a fost pentru a nu risca o accidentare mai gravă. Nu era anticipată, îmi doream ca a 2-a și a 3-a schimbare să fie diferite acolo, în perspectiva jocului cu Ripensia, ținând cont că urma al 3-lea meci într-o săptămână, și așadar îmi doream altă înlocuire, dar pentru a nu risca o accidentare mai gravă am preferat să-l retragem, chiar dacă un jucător care a apărut mai mult în cele două etape a trebuit să joace 90 de minute. Lazea s-a pregătit separat dar s-a antrenat și astăzi”.

În ceea ce-l privește pe Alexandru Pelici, înlocuit la nou-promovata sibiană în Liga 1 cu Miriuță, Cosmin Petruescu a remarcat pe bună dreptate: ”N-am știut de Alex că nu preia până-n vară, este prietenul meu, am și colaborat când ne-am aflat la același nivel, pe vremea aceea eram la Auxerre Lugoj iar el la Reșița, în Liga 2, iar apoi, când eu eram la Recaș, el a mai fost într-o perioadă la Reșița, și a fost, este și va rămâne prietenul meu, însă n-am apucat să discutăm acum. Rămâne un antrenor cu o bogată experiență competițională, a antrenat la Liga 2 foarte mult timp, cu rezultate notabile, și el știe care e cea mai bună decizie pentru sine și familia lui. Este dezamăgit și e normal să fie, căci mi-am dat seama că era foarte implicat în proiectul de la Hermannstadt, mai mult decât profesional, era emoțional și sufletește implicat la Sibiu, și merita să-și continue proiectul început, unul pe care-l consider de succes, dacă ne raportăm la aspectul că a reușit s-o promoveze pe Hermannstadt în Liga 1. Însă trăim în România și asta ne ocupă tot timpul, căci vedeți că proiectele pe termene medii și lungi de multe ori sunt valabile doar la început de colaborare, mai puțin pe parcurs, când inevitabil, în viața oricărei echipe rezultatele nu sunt conforme cu aspirațiile și dorințele celor implicați. El merită să antreneze în Liga 1, este un antrenor care merită cel puțin o șansă de a pregăti o formație din Timișoara, e posibil orice, și îi doresc, căci merită să activeze cel puțin la Liga 1, a demonstrat-o în carieră că poate face față și merită la Liga 1. Dacă va antrena în Timișoara, mi-aș dori să-l văd antrenând doar la nivelul Ligii 1, nu la liga a doua…”

Jumătate dintre meciurile etapei a XII-a în Liga 2 se joacă sâmbătă de la ora 11 iar în aceeași zi, alte două partide. Runda se va încheia miercuri de la ora 19:30, cu Petrolul – CS Mioveni. Clasamentul și programul, pe coloana datelor tehnice.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: