Cosmin Petruescu este noul antrenor principal al lui ASU Politehnica

Secund divizionara ASU Politehnica, a șaptea la finele sezonului abia încheiat în Liga 2, a confirmat învestirea începând cu 1 iulie a unui nou staff tehnic în vederea viitoarei ediții de campionat, în frunte cu Cosmin Petruescu, antrenor principal care a izbutit bune și foarte bune clasări în ultimele campanii cu CSM Lugoj, inclusiv pe podiumul seriei vestice în Liga 3, după ce în 2012 reușea promovarea în divizia secundă la cârma lui ACS Recaș, izbândă avută și în anul 2006 cu Auxerre Lugoj.

Cosmin Petruescu

Alb-violeții de pe ”Știința” vor demara cea de-a treia campanie în Liga 2 cu Cosmin Petruescu în fruntea băncii tehnice, cooptat de la CSM Lugoj, cu care a înregistrat 18 victorii în cele 28 de apariții din ediția de campionat recent încheiată în Liga 3.

După ce a încheiat sezonul cu Antonio Foale în calitate interimară în cel de-al doilea său mandat pe banca ”violeților”, preluând ștafeta după demiterea lui Bogdan Andone în urma primelor două partide acasă din 2018, ASU Politehnica s-a orientat spre un antrenor lugojean care a mai activat pe Bega la FC Timișoara II, la începutul ediției 2010/11 a Ligii 3, iar din 2012 printre altele și ca secund al lui Valentin Velcea și Aurel Șunda la secund divizionara și ulterior prim-divizionara ACS Poli.

www.sspolitehnica.ro a confirmat luni înțelegerea cu Petruescu, care a spus pentru portalul secund divizionarei că „este o provocare pentru mine și o recunoaștere a muncii mele din ultimii ani. Închei un proiect de patru ani la Lugoj și aștept cu nerăbdare să îl încep pe cel de la Politehnica, despre care sper să fie cel puțin la fel de lung. Momentan sunt la București, la cursurile pentru Licența PRO, nu am apucat să semnăm actele, dar avem un gentlemen’s agreement, iar o strângere de mână e mai importantă decât o semnătură pe contract”, urmând ca noul antrenor să fie înfățișat oficial în cursul acestei săptămâni.

ASU Politehnica, despărțită de Sorescu, cu destinația Dinamo, și Taub respectiv portarul Dur-Bozoancă, preluați de nou-promovata U Cluj, a fost a doua cea mai bine clasată grupare din interiorul curburii Carpaților în ediția 2017-2018 a Ligii 2, după AFC Hermannstadt, elevată în elită de pe locul 2 în calitate de nou-promovată din Liga 3. Eşalonul secund va începe pe 4-5 august, tot cu 20 de cluburi la start și în același sistem competițional.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: