Cosmin Petruescu, nou eșec ASU Politehnica pe ”Dan Păltinișanu”, 2-3 cu FC Argeș: ”Vorba băieților, a fost genul acela de joc în care dacă înscrii 3 sau 4, cu siguranță și primești 4 sau 5”

ASU Politehnica ar fi depășit-o astăzi în clasament pe FC Argeș dacă i-ar fi administrat întâia înfrângere în noua campanie a Ligii 2 cu ocazia etapei a șasea, însă, după ce timișorenii au încasat un singur gol în precedentele 3 etape, în această seară au primit nu mai puțin de trei, pe început de meci, în minutul 7, și la nici atâtea minute după fiecare gol egalizator: 2-3 (1-2). Prim triumf piteștean în deplasare, al doilea eșec al ”violeților” lui Cosmin Petruescu pe teren propriu, rămânând cu 7 puncte din 18 posibile înaintea ieșirii la Ploiești și a sosirii altor argeșeni, de la CS Mioveni, după care deplasarea la Daco-Getica și partida acasă cu Farul. Dar întâi de toate miercuri în Cupa României cu Ripensia, tot pe ”Dan Păltinișanu”.

 

Arenă gazdă a celor 3 divizionare secunde timișorene, care n-au fost însă deloc în largul lor pe ”Dan Păltinișanu” în noul campionat, bilanț 1-2-5 al partidelor considerate pe teren propriu, doar AS FC Universitatea Cluj pierzând până acum într-o descindere pe Bega, depășită cu 1-0 de ASU Politehnica. ”Violeții” n-au mai repetat însă și de la ora 19:30 prestația din precedentul meci acasă, cedând argeșenilor cu 2-3 (1-2) prin a nu fi la egalitate pe tabela de marcaj cu vizitatorii din Trivale nici măcar 20 de minute, ci mai ales în deficit.

La final, antrenorul principal al bănățenilor, Cosmin Petruescu, care l-a titularizat în premieră pe Bedea, ca unică schimbare în 11-le de start față de formula victorioasă la Bacău, Schieb lăsându-i locul la primul său meci nu ca titular, a spus: ”Consider că a fost o partidă pe care am început-o de la 0-1, iar asta nu a fost ceea ce ne-am propus, și ne-a fost destul de greu să revenim, însă odată cu aprinderea nocturnei s-a luminat și jocul nostru, reușind să egalăm, dar contrar cursului jocului am primit încă un gol. La pauză însă am reacționat și consider că dacă în prima repriză oaspeții au dominat din punct de vedere al jocului și ca posesie, în schimb repriza a II-a am dominat-o autoritar, căci pe lângă golul marcat am mai avut două sau 3 ocazii clare de a înscrie, dar din păcate nu am fost foarte inspirați în fața porții”.

Petruescu a continuat: ”Situațiile ni le-am creat din jocul pozițional dar și din faze fixe, însă și vorba băieților, a fost genul acela de joc în care dacă înscrii 3 sau 4, cu siguranță și primești 4 sau 5. Din păcate nu am avut reacție în fața porții, atât în fața porții noastre cât și a adversarului, dar prin jocul prestat în repriza a II-a putem nutri speranțe îndreptățite pe viitor. Va urma să tragem concluziile de rigoare, printr-o analiză obiectivă în special a prestației din repriza I, însă există acea vorbă că de fiecare dată apare la orizont un alt meci, și de aceea fotbalul este și într-atât de frumos, iar peste 3 zile avem un nou joc. Cel mai important este așadar să ne refacem fizic și să-i recuperăm pe cei care este posibil să aibă unele probleme medicale, însă nu știu la această oră buletinul medical. Sper să nu intervină accidentări de ultim moment!”

 

Antrenorul gazdelor a mai subliniat că ”nu este ușor deoarece am primit într-o partidă aproape tot atâtea goluri cât în precedentele 5 etape, am încercat să fim mai ofensivi dar am fost lipsiți de reacție atât în fața propriei porți cât și a celei adverse”.

”N-am apucat să văd imaginile din joc, dar în orice caz consider că a fost o greșeală colectivă, căci trebuia să ne apărăm puțin mai sus la faza fixă. Știam că FC Argeș este redutabilă la fazele fixe, iar din 6 goluri trei le-a înscris din fază fixă, ce-i drept unul din 11 metri, dar atât cu Balotești cât și cu Pandurii au marcat două goluri din lovituri libere, e adevărat că de pe partea cealaltă. Nu ne-a surprins, am anticipat ce va juca, dar noi am făcut greșeli pe care nu trebuia să le comitem. Dacă în celelalte meciuri organizarea defensivă pe faze fixe și pe atacul pozițional al adversarilor a funcționat foarte, foarte bine, acum am întâmpinat anumite probleme, pe care sperăm să le remediem până la primul joc, de miercuri”, cu referire inițială la autogolul lui Mera din minutul 79, 2-3 la 4 minute după ce poliștii egalau din nou.

”Este o partidă pe care am pierdut-o cu toții, atât jucătorii cât și noi, staff-ul tehnic, și va trebui să corectăm ceea ce am greșit. În momentul când am decis să formăm acest colectiv, ne-am asumat responsabilitatea în privința jucătorilor U21, cu siguranță, și nu știu cât a fost acum vinovat sau nu, dar cu siguranță încrederea mea în el, ca de fapt în toți ceilalți jucători nu poate fi schimbată, așa cum nu poate fi schimbată nici părerea mea doar după 25-30 de minute din repriza I, când am jucat puțin mai slab. El se pregătește foarte bine dar lipsa experienței competiționale la seniori în unele momente de joc își pune amprenta, dar va crește ca evoluții și am mare încredere în el, așa cum am și în ceilalți”, a mai spus Petruescu printre altele și despre tânărul portar Murariu.

 

”Nu am văzut imaginile și nu fac o analiză la cald, cu atât mai mult cu cât nu am discutat cu băieții în vestiar. Niciodată nu analizez în fața presei înaintea analizei în vestiar cu jucătorii”, a mai explicat Petruescu.

În fine, întrebat despre clasările de moment ale cluburilor de pe Bega, ASU Politehnica fiind cel mai bine poziționată pe locul 12 după prima treime a turului, Cosmin Petruescu a temporizat: ”Până în iarnă, când va fi prima evaluare, pot cel mult spune că e un clasament de moment, o stare conjuncturală, și e foarte important în cele 6 etape scurse și programul avut de toate formațiile timișorene implicate în Liga 2. Fiecare cu proiectul său, iar noi cu al nostru, dar nu discut despre celelalte formații. S-a demonstrat deja până acum că e o serie extrem de delicată, extrem de imprevizibilă, în care orice echipă poate câștiga în fața oricăreia. Noi am oferit surprize plăcute când am câștigat dar și dezamăgirea e mare când nu reușim să acumulăm puncte cu echipe în fața cărora eram favoriți. Nu este problema mea poziția celorlalte cluburi timișorene, ceea ce mă interesează e poziția ierarhică a lui ASU Politehnica. Dar au trecut numai 6 etape și privim cu încredere în continuare, căci avem motive să facem lucrul acesta, chiar dacă astăzi am comis mai multe greșeli în defensivă decât în precedentele cinci apariții”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: