Cosmin Stan, 2-1 Mama Mia contra liderului: ”E primul joc din acest sezon, incluzând Cupa, în care pot înscrie toți cei 18 pe foaie”

CS Nuova Mama Mia a obținut în runda a șaptea din Seria a IV-a în Liga 3 o victorie vitală în urma a 3 eșecuri în campionat, semnând astfel al doilea triumf în noua ediție a grupei vestice și urcând momentan un loc, cu 6 puncte, peste UTA Bătrâna Doamnă II.

La final, antrenorul principal Cosmin Stan s-a arătat bucuros că și în campionat roșu-albii au reeditat succesul cu 2-1 din urmă cu 10 zile în urma unei alte grupări arădene, atunci UTA Bătrâna Doamnă, în Cupa României, astăzi CS Național Sebiș, care, ca și cei de pe Mureș, doar a redus din handicap.

2

Stan a început prin a glumi că ”ne plac polii clasamentului, căci am învins ultima clasată, și acum pe prima clasată, așa, să fac o glumă. Vorbind la modul serios, în momentul în care suntem cu jucătorii valizi, iar astăzi i-am avut pe toți cei 18 de care dispunem, atunci suntem o nucă tare și foarte greu de bătut, ceea ce am demonstrat azi. Este primul meci din campionatul acesta, dar inclusiv și din Cupa României, în care pot înscrie toți cei 18 jucători, să am tot lotul valid, deși este totuși mult spus, căci 4 au apărut astăzi într-un picior, i-am rugat să se sacrifice pentru echipă, și le mulțumesc pe această cale!”

Cosmin Stan a explicat că s-a văzut nevoit să apeleze la un alt sistem de joc, dând însă roade printr-o calificare contra arădenei UTA BD și prin triumful în meciul început de la ora 15: ”Nu neapărat că ne convine sistemul acesta de joc, doar că este cel pe care-l putem desfășura în situația noastră, cel mai bun pentru noi, potrivindu-se calităților jucătorilor noștri. Noi am început cu 4-2-3-1 în pregătiri dar din păcate, datorită multor indisponibilități, a trebuit schimbat, încă consider că în acesta ne este cel mai bine, deoarece am învins-o și pe UTA și Sebișul în 3-4-2-1”.

Antrenorul periclitatei de pe locul 12 a mai răspuns prin a zice că ”mă schimb eu singur pe mine după meciul ăsta, la câte discuții au fost în ultimul timp”, referindu-se apoi la 2 jucători de profil ofensiv: ”Zoran Radu este un jucător decisiv și l-aș vrea așa meci de meci, decisiv. Consider că este jucătorul nostru numărul 1 pe faza ofensivă dar până acum a rămas un pic dator. Azi l-am văzut pe Zoki Radu cel adevărat!”

”Dumiter este un jucător de sarcificiu, care aleargă foarte mult, preia foarte multe mingi în dueluri individuale cu 1, 2, 3 adversari în spate, ori puțini atacanți și mai ales juniori în România reușesc așa ceva. Este un jucător de forță, care șutează din fuleu în alergare, care crează multe ocazii și ajunge ușor în poziție de finalizare. La prima impresie ar putea părea pentru unii mai lent dar de fapt nu-i așa ci se remarcă prin acțiunile sale, așa încât îi prevăd o ascensiune fantastică, până cel puțin la nivelul primei ligi, dacă nu și într-un campionat puternic din Europa”.

Stan a mai apreciat și că ”nu pot spune de Sebiș că nu ne-ar fi surprins, căci ne-a surprins cu câteva faze. Noi am încercat să pregătim jocul cât am putut noi de bine. Sebiș își merită însă 100% locul ocupat, locul 1, chiar dacă acum probabil nu-l va mai păstra, dar și-au meritat poziția de lider, căci e o echipă cu mulți componenți de mare experiență, foarte bine închegată și legată. Chiar dacă azi nu i-a ieșit jocul dar asta e datorită felului cum am evoluat noi azi”.

În fine, ”să nu trecem acum în panta cealaltă! Ceea ce vreau să spun e că mă bucur foarte mult de tragerea la sorți cu Astra, asta pentru băieți, care astfel vor juca primul lor meci în carieră de acest gen, în 16imile de finală ale Cupei cu o divizionară A, și e deja mare lucru pentru Mama Mia, care a bătut o divizionară B, chiar dacă se spunea că UTA a venit la noi cu echipa a doua, însă erau de fapt foarte mulți de la prima echipă, chiar dacă nu au jucat. Ca o analiză a meciurilor jucate de UTA, 7 din cei care au jucat cu noi, au jucat și cu Juventus București, plus ce au mai avut pe bancă, pe când dincolo, la Ripensia – UTA II, un singur titular a fost, Celea. UTA a avut 4 titulari cu noi și contra lui Juventus, Burlă, Jorza, Andor și Vlad, plus cei 3 care au intrat ca rezerve cu Juventus. 7 titulari contra noastră au fost în teren la meciul cu Juventus…”

Mama Mia (antrenor Cosmin Stan; 3-4-2-1) în 2-1 pe CFR cu liderul: 13. Alin Culda – 22. Adrian Sturz, 18. Marius Toma, 19. Alex Albert, 10. Zoran Radu, 5. Dinu Rebenciuc – cpt., 6. Costel Zurbagiu, 3. Ionel Dragu, 16. Aquino Jairo, 7. Ioan Dumiter, 9. Claudiu Matiș, iar ca rezerve la start: 12. Alex Ciui – 21. Ovidiu Filip, 11. Denis Ciobanu, 8. Mihai Stancu, 20. Dragoș Croitoru, 17. Alin Pricop, 15. Heriberto Ponce.

Următorul meci acasă pentru Mama Mia, peste două etape și săptămâni, cu CSM Lugoj, în etapa a IX-a, după găzduirea joi 27 octombrie de la ora 16 a partidei cu Astra, din 16-imile Cupei. Etapa viitoare însă, o deplasare…

În rest astăzi, CS Millenium Giarmata – ACS Poli Timişoara II 4-4 [Patrian Trifu (37, 43), Dorin Codrea (56), Florin Olariu (90+2) / Mailat (7), Vraciu (64), Olariu (74), Codrean (81)], Unirea 1924 Alba Iulia – Performanţa Ighiu 0-2 [Fabian Himcinschi (54 – pen.), Silviu Turuţ (88)] și CNS Cetate Deva – Ripensia Timişoara 0-0, iar mâine 15 octombrie de la ora 15: Industria Galda – Pandurii Târgu Jiu II, Gloria Lunca Teuz Cermei – CSM Lugoj și UTA Bătrâna Doamnă II – CSM Şcolar Reşiţa. 

Rezultatele, ierarhia, runda viitoare, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: