Cosmin Stan (Ripensia): „Aş vrea un adversar mai la îndemână, căci aş vrea să trecem şi de prima echipă de Liga 1”

Cosmin Stan a condus-o pe Ripensia Timişoara de la stadiul de câştigătoare, în luna iunie, a fazei judeţene Timiş a Cupei României, în cel de grupare divizionară D calificată în 16-imile fazei naţionale, cot la cot cu cluburile de Liga 1. Şi nu s-ar opri chiar aici, după cum s-a destăinuit după succesul cu 2-0 contra Ineului, repurtat aşadar tot în dauna unei formaţii de eşalon superior.

Vom reveni şi cu imaginile, dar până atunci iată ce au spus antrenorii, tehnicianul celor din Ineu, Sculici, felicitându-i în primul rând pe învingători, „şi-au dorit mai mult ca noi victoria. Analiza jocului o lăsăm abia pe mâine iar arbitrajul nu-l comentez”, pe când Cosmin Stan s-a arătat mulţumit de reuşită.

Stan a răspuns la întrebări prin a explica mai întâi: „Cred că da, cred că am început cu ceva emoţii. Am încercat să le transmit jucătorilor să nu le aibă la meci, le-am spus ca emoţiile să le lase pentru vineri, la tragerea la sorţi pentru 16-imile de finală. Atunci, vineri, avem voie să ai emoţii, dar nu la meci, nu e bine să ai emoţii la fotbal, căci adversarul te simte şi te taxează. Probabil că faţă de tururile trecute am avut emoţii mai mari, ştiind că ne aflăm la doar un pas de îndeplinirea obiectivului, însă până la urmă am evoluat bine şi ne-am îndeplinit deja obiectivul de a aduce o echipă de Liga 1 la Timişoara!”

Tânărul antrenor principal al liderului cu punctaj maxim în „D Timiş” a admis că soarta ripensiştilor ar fi fost ceva mai uşoară dacă n-ar fi survenit eliminarea lui Zaluschi, din minutul 43: „Probabil că aşa ar fi fost, condsider că ne-ar fi fost un pic mai uşor, prin faptul că puteam să-i surprindem mai lesne pe contraatac. Dar chiar dacă am rămas cu un om în minus, ne-am făcut foarte bine jocul. Adversarul a încercat numai pe baloane aruncate în careu, iar noi am stat destul de bine şi echipele în inferioritate numerică de regulă se mobilizează mai bine şi ajung de cele mai multe ori să şi câştige. La pauză le-am spus asta, şi deşi nu-mi plac echipele italiene, ele în minus câştigă meciuri, iar noi în repriza a doua am fost ca o formaţie italiană”.

În fine, Stan nu s-a sfiit să admită că ar prefera un oponent în 16-imi în compania căruia Ripensia să nutrească la repetarea reuşitei din 2013 de a pătrunde şi în optimi: „Nu pot spune că aş vrea unul anume, dar aş vrea totuşi un adversar, nu-i pot spune facil, dar mai la îndemână. Aş vrea să trecem şi de prima echipă de Liga 1 dar totul e să vedem acum la tragerea la sorţi”. De vineri de la 12…

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: