Costea, gol de 3 puncte încă din primele minute. Timișenii, aproape o oră în 10 jucători: Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-1 (0-1)

După înfrângeri cu 3-1 cu formații arădene dar și un usturător 9-1 săptămâna trecută la Dumbrăvița, eșecuri îndulcite de calificarea în turul 3 al Cupei României grație unui 3-1 acasă, ”lanterna roșie” fără punct în clasamentul Seriei 8 din Liga 3 a fost taxată sâmbătă după-amiază încă din minutul 5 al jocului pe teren propriu de la ora 15, din etapa a IV-a în grupa vestică a eșalonului terț, unic gol care avea să și decidă soarta întâlnirii. Timișenii în galben-albastru, calificați la rândul lor în turul 3, au semnat astfel întâiul succes în campionat, la a treia încercare, după remize cu Crișul Chișineu Criș și la Becicherecu Mic, remize în urma cărora în runda a treia au stat. Să vină oaspeții fazei a treia a Cupei ar spune oponentele de astăzi în așteptarea duelurilor de marți, arădenii cu Șoimii Lipova, timișenii cu CSC Dumbrăvița: CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-1 (0-1).

Numai 5 minute le-au luat vizitatorilor pentru a înscrie pe ”Comunal-Central”, după o minge recuperată de Simedru la centrul terenului, de unde i-a pasat lui Pădurariu, care l-a văzut pe flancul drept pe Samuel Costea – foto pagina I, demarcat nestingherit spre poartă și intrat în careu, de unde, de la 12 metri, l-a executat cu sânge rece pe portarul gazdelor, deschizând scorul. Reușită care avea să aducă cele trei puncte băieţilor lui Vlad Bura. Putea fi chiar 0-2 în minutul 19, când mingea şutată de Simedru a întâlnit bara din stânga a porţii adverse. Bară și la poarta timișenilor, gazdele fiind aproape de egalare în minutul 28, dar Koula a nimerit transversala.

Lovitură pentru oaspeți în minutul 32, când au rămas în 10 jucători, portarul Victor Gîrlea fiind eliminat de arbitru pentru un fault din postura de ultim apărător, asupra lui Bodri, la 17 metri lateral stânga. Iar în locul său a intrat juniorul în vârstă de 15 ani Raul Golban, care s-a achitat foarte bine de sarcini la debutul său fără gol, antrenorul Bura fiind nevoit să înlocuiască un fundaş, pe Andreca. După transversala gazdelor, şi oaspeţii au ieşit la rampă prin acelaşi Simedru, cu un şut de la aproape 40 de metri, nimerind transversala.

Dar vizitatorii aveau oricum să-și conserve avantajul, în ciuda inferiorității numerice. 

Fază cu urmări în minutul 73, când Vlădia a primit cartonaş galben pentru un fault asupra unui adversar în faţa băncii celor de la Cermei, antrenorul cu portarii Cristian Irimia sărind și intrând în suprafaţa de joc, ca apoi să fie eliminat de arbitru, cartonaş roşu.

Finalul a fost dramatic, prelungit cu 5 minute, dar fără folos pentru gazde, care au mai sperat măcar la un rezultat de egalitate. Și urmează deplasarea la Chișineu Criș, la mijlocul turului, pe când ghirozenii vor fi implicați într-un duel timișean cu nou-primovata din Periam.

*

Cermei: Deak – Filip, Iuga, Sabău, Ivan – Lazăr (min. 62, Ianc), Salka – Gruiescu (min. 62, Şimăndan), Bodri, Koula (min. 80, Bulza) – Ciubotariu (min. 46, Paşcu).

Antrenor: Flavius Moisă.

Pe bancă: Cristea, Țurcanu, Pop, Rotar.

Ghiroda: Gîrlea – Andreca (min. 32, Golban), Bocşan, Mureșan, Mancaş – Simedru, Poparadu (min. 65, Saizu), Ciobanu (min. 36, Vlădia), Velici – Pădurariu (min. 65, Kayondo), Costea.

Antrenor: Vlad Bura

Pe bancă: Volosciuc, Grancea, Pițigoi, Precup, Giurgiu.

Au arbitrat: Victor Hurducaș – Claudiu Giorgiu (ambii Cluj-Napoca) şi Daniel Popa (Aiud). Observator de arbitri Sorin Ciotlăuș (Deva), delegat de joc Adrian Copăcean (Reşiţa).

Vlad Bura, antrenor principal al celor din Ghiroda, ne-a declarat: ”A fost un meci foarte greu, ei veneau după o înfrângere aspră. Mă bucur că am câştigat, în ciuda faptului că am jucat în inferioritate numerică din prima repriză. Felicit băieţii că nu au făcut pasul înapoi şi au luptat admirabil, au avut atitudine şi voinţă, crezând în victorie până la final… Puteam chiar să mai înscriem, dar de două ori s-a opus bara…”

Rezultatele etapei a IV-a în C8, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: