Craiova are viitorul asigurat: Şoimii Lipova – CS U Craiova II 2-3 (0-0)

Un aspect pozitiv al activităţii fotbalistice de la Federaţia Română de Fotbal este acela că a permis ca grupări formate din tineri până în 19 ani să participe în campionatul ligii a treia, dintre care câteva evoluează în seria a patra. Iar dintre acestea se detaşează echipa craioveană, care are în componenţă jucători de valoare, dar trebuie să recunosc că între ei sunt achiziționaţi şi tineri din zona noastră, respectiv din Timişoara şi Arad.

Formația craioveană joacă un fotbal de bună calitate, într-un regim de viteză, distingându-se în mod deosebit Frăsineanu şi A. Popescu. Nu întâmplător echipa este clasată pe locul secund al seriei.

Partida de la Pâncota din etapa a X-a a seriei vestice a fost una spectaculoasă, cu o evoluţie a scorului care, la un moment dat, putea să aducă victoria atât de o parte cât şi de cealaltă. Gazdele au în componenţă patru jucători care au evoluat în liga a doua şi chiar în liga întâi. Lipova a fost surprinsă de jocul avântat al oltenilor care s-au prezentat într-o aşezare 4-3-3, având în atac trei jucători de viteză şi calitate, și cu Trancă pe lângă Frăsineanu și A. Popescu.

Când s-au văzut conduşi cu 2-0, Şoimii au ieşit la atac şi au egalat pe parcursul a cinci minute. Tinerii craioveni nu au cedat şi au marcat golul victoriei în ultimul minut de joc. Menţionez că în repriza a doua Denta, de la gazde, a fost faultat în careul oaspeţilor de Borta şi Ion, fără ca arbitrul Kovacs să reacţioneze. Dar nici această fază nu poate ştirbi din meritele învingătorilor care au lăsat o bună impresie.

A doua clasată nu se lasă așadar în urmărirea liderului ACS Șirineasa, gruparea din Oltenia reușind în județul Arad să marcheze primele sale goluri în deplasare după peste o lună de zile, din 15 septembrie încoace, când se impunea cu 0-2 la Sibiu, ulterior remizând 0-0 la Bălești și fiind întrecută cu 2-0 la Petroșani de prima clasată. Aceasta este totodată a doua victorie consecutivă a ”satelitului” Craiovei, după cea cu CS Millenium Giarmata, venită în urma unei remize și a două înfrângeri.

Ajunsă la 5 apariții la rând în Liga 3 fără victorie, CS Șoimii este la a treia înfrângere consecutivăm după un 2-1 pentru CS Millenium la Giarmata și 1-2 cu ACSO Filiași, nou-promovata arădeană având acasă bilanțul 6 2 2 2 11-8 opt puncte, în urma secvenței 2-2 cu CSM Lugoj, 3-0 cu AFC Hermannstadt 2, 2-0 cu Internațional Bălești, 1-1 cu liderul ACS Șirineasa și aceste două insuccese cu vizitatori doljeni

*

Cornel Papură: „Am câştigat partida după un joc bun, dar s-a văzut lipsa de experienţă a jucătorilor, oarecum explicabilă, având în vedere vârsta lor fragedă.”

Pâncota, 28 Octombrie 2017; stadion Şoimii; teren bun; spectatori: 100.

Şoimii Lipova: Iliescu – Cociş, Paşcu, Ali Tombaye, Stoin – Piţ (min. 63 Jichici), S. Popa, Copil (min. 74 Filimon), Deta (min. 76 Ţurai) – Vasinc (cpt.), Trabalka.

Antrenor: Flavius Sabău.

Pe bancă: Bujor, Bercu, Tomuţ, Mandache.

CS U Craiova SA 2: Dică – Borta, Ion, Bogdan, Petre – Constantin (min. 74 Ţoiu), Iuga, Enache – Frăsineanu, A. Popescu (cpt.), Trancă (min. 71 Gunie).

Antrenor: Cornel Papură.

Pe bancă: Bornete, Vulpe, Puţaru, Ciutică.

Au marcat: 0-1 A. Popescu (min. 61) cu un şut din interiorul careului la o centrare a lui Borta; 0-2 A. Popescu (min. 70) din lovitură de la 11 metri în urma unui fault în careu al lui Paşcu asupra lui Trancă; 1-2 Trabalka (min. 72) cu un şut de la 14 metri la colţ; 2-2 S. Popa (min. 77) din lovitură liberă de la 20 metri; 2-3 A. Popescu (min. 90), care a reluat din apropiere o centrare a lui Frăsineanu.

Cartonaşe galbene: Paşcu, Borta, Iuga, Constantin.

Arbitri: Kovacs Szabolcs (Carei) – Dănuţ Costea, Radu Pascu (Oradea). Observatori: Viorel Vancea, Cornel Pantea (Oradea).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: