„Credeţi că putem încurca?” „Sânge violet” zice nu…

Jocul cu Steaua a constituit magnetul perfect pentru atragerea unei largi asistenţe pe „Dan Păltinişanu”, venind după un fulminant start al returului, cu 11 goluri marcate de nişte polişti în ascensiune în patru succese din tot atâtea meciuri, însă bătaia de cap dată de programările la ore inconvenabile în zile succesive de miercuri ale partidelor cu Astra şi Pandurii, ce a redus drastic numărul spectatorilor pe stadion, în ceea ce s-a dovedit a fi o serie de 5 dispute cu un unic triumf, a forţat clubul alb-violet să vină cu o şi mai mare ingeniozitate în întâmpinarea susţinătorilor săi.

Andrei Zăgrean, titularizat în Regie şi cu Pandurii, joc în care a luptat şi în faza defensivă (în foto), este cu 3 goluri cel mai prolific polist al seriei nefaste de 5 jocuri

Andrei Zăgrean, titularizat în Regie şi cu Pandurii, joc în care a luptat şi în faza defensivă (în foto), este cu 3 goluri cel mai prolific polist - alături de Zicu - al seriei nefaste de 5 jocuri

N-a venit lume cu Astra şi Pandurii luate laolaltă nici pe jumătate cât a fost cu Steaua, întrebarea fiind câţi spectatori ar prefera să ia calea stadionului în sâmbăta de Paşte, la ora 17, contra unei nou-promovate târg-mureşene, fie şi în cel de-al 14-lea joc acasă, unul dintre ultimele pe teren propriu al pretendentei la titlu. Pentru un răspuns convenabil, clubul a iniţiat în parteneriat cu „Cramele Recaş” oferta unei sticle de vin din soiul Cabernet Sauvignon, „Sânge violet”, gamă lansată de curând într-o nouă ofensivă de şarm şi imagine, pentru fiecare minim două bilete achiziţionate la jocul de sâmbătă cu FCM Târgu Mureş.

Cu alte cuvinte, ia-ţi prietenul ori prietena la stadion şi ai de la clubul tău favorit o sticlă de vin „Sânge violet” pe etichetă cu Alexa, Zicu, Luchin şi Pantilimon, dintre care fundaşul central, băiat de-al locului, cel mai în faţă din careu. Cu o singură condiţie. Nu se intră cu sticla pe stadion, care două bilete cu oferta pot fi achiziţionate până la amiaza zilei meciului. Şi mai bine… Poţi descinde exuberant la stadion, cu o raită pe-acasă, în atmosfera de vacanţă dată de sărbătoarea pascală.

Aşadar poliştii nu se îmbată cu apă rece în privinţa şanselor de a cuceri titlul, ofertându-şi în schimb fanii cu un Cabernet pentru fiecare bilet în plus achiziţionat. Dacă suporterii vin în întâmpinarea ofertei, succesul e dublu: de încasări pentru un club care şi-a vândut cu adevărat locurile golaşe ale arenei doar cu Steaua, respectiv de susţinere din cât mai multe piepturi pentru o echipă căreia i s-au scurs 9 goluri în aţele porţii lui Pantilimon în ultimele patru jocuri…

Pe hârtie, FCM Târgu Mureş e o nou promovată cu tentă portocalie care în urmă cu un an, pe 24 aprilie, remiza alb acasă cu Silvania Şimleu Silvaniei. În teren însă, fie şi fără Vasilache, accidentat, respectiv Iencsi şi Dan, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, echipa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău poate fi aceeaşi nucă tare sau coajă de banană, cum vreţi, aidoma Astrei sau Pandurilor.

Dacă despre polişti n-au transpirat prea multe, într-o perpetuare a discreţiei de care aminteau ca o necesitate de moment reprezentanţi ai clubului prezenţi la întâlnirea cu presa în preziua primului eşec, din Giuleşti, şi care discreţie, s-a dovedit sub lucşii din preajma Grantului, n-a ajutat la mai nimic, tocmai revenirile surpriză şi nu prea ale unor Sepsi şi Cisovsky depăşiţi de travaliul vişiniu arătând ce prejudicii aduce discontinuitatea prezenţelor ca titulari, în schimb oaspeţii ardeleni au fost foarte transparenţi în privinţa deplasării lor la Timişoara, Sabău pomenind de „mari emoţii” în privinţa revenirii în oraşul în care a antrenat în sezonul 2009-2010, şi care are acum „cea mai bună echipă din România”.

Cât de mulţumit e fostul internaţional că va fi nevoit să ofere declaraţii pe marginea unui joc cu circa cinci ore înaintea Învierii, Sabău n-a spus-o, dar antrenorul care i-a clasat pe alb-violeţi pe locul 5 în 2010 şi a plecat iritat şi de contestarea sa de către suporteri, ajungând la cârma celei de-a cincea actuale prim-divizionare din această parte a curburii Carpaţilor, a fost fără echivoc în privinţa vizitei sale cu totul speciale pe „Dan Păltinişanu”, conform portalului oficial al clubului târg-mureşean: „Va fi un meci foarte greu pentru mine. Pe mulţi dintre jucătorii de la Timişoara i-am antrenat, mă leagă de ei multe amintiri frumoase. Dar asta este viaţa, trecem şi peste acest moment. Este un joc greu, cu o echipă matură, cu jucători care pot face diferenţa, cu experienţă internaţională. Trebuie însă să ne facem datoria, cu un joc bun şi un rezultat pe măsură, şi mă gândesc că un punct ar fi excelent. Acum rămâne de văzut care va fi echipa mai motivată: noi, o echipă 95% salvată, sau ei, care vor să câştige titlul anul acesta. Timişoara vine după un prim eşec, clar va fi foarte motivată. Aici am de lucrat, să-i motivez pe jucători. Mare parte din acest joc depinde de atitudinea lor, cât de motivaţi vor fi şi cât vor fi dispuşi să se sacrifice pentru fiecare minge. Dacă vom reuşi acest lucru, atunci avem şanse, dacă nu, atunci vom ceda. În condiţiile în care va fi presiune pe noi, vom ceda. Mai am două zile pentru a pregăti acest joc. Publicul îi va împinge de la spate pe Poli şi va fi greu în faţa unei echipe care are şanse la titlu anul acesta.

Chestia cu punctul este una de neconceput pentru Uhrin jr. şi elevii săi, care, în sfârşit temperaţi în zelul lor de a încasa cartonaşe şi suspendări şi implicit valizi la acest capitol, ştiu bine că n-au mai învins acasă din 13 martie, adică de 41 de zile, deloc bine pentru o pretendentă la titlu, răstimp în care au remizat de trei ori. „Credeţi că putem încurca Timişoara?” este întrebarea sondajului de opinie efectuat de siteul oficial al oaspetei, cu o primă variantă de răspuns „Da, putem învinge”. La greu pentru polişti ar putea conta sâmbătă şi impulsul generat în câteva alte piepturi de acel „Sânge violet”…

Partida Poli – FCM, cu începere de la ora 17 şi în transmisiune directă pe Antena1, va fi arbitrată de Alexandru Deaconu (Bucureşti), Iulius Timar (Marghita) şi Nicolae Megheşan (Târnăveni).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = opt

 


Alte articole legate de acest subiect: