Credulitate

În luna iunie vor avea loc confruntări importante pentru echipa națională și pentru echipa U 21. Problema cea mai spinoasă apare atunci când jucători de la tineret sunt susceptibili de a face parte din lotul echipei naționale. Cei care sunt îndreptățiți să ia hotărâri în această direcție trebuie să o facă cu mult discernământ și să nu se rezume la a lăsa toată răspunderea pe umerii lui Cosmin Contra. În definitiv, Contra este un angajat al Federației Române de Fotbal și nu lucrează de unul singur. În același timp, nu trebuie neglijată nici echipa de tineret, care, la turneul final al Campionatului European din Italia și San Marino, face parte dintr-o grupă foarte puternică, având adversare echipele Angliei, Franței și Croației.

Când au existat voci care au susținut că migrarea fotbaliștilor români spre Orientul Apropiat nu constituie un progres pentru dezvoltarea acestora, au fost repede aduse la tăcere de specialiști gen Ana Maria Prodan sau Dumitru Dragomir. Aceștia au susținut că și de acolo pot veni jucători la echipa națională. Exemplul recent al lui Nicolae Stanciu vine să dărâme tot eșafodajul. El nu a jucat de mult și, dezgustat de tratamentul arabilor, a decis să revină în țară. Mai sunt unele excepții, cum ar fi Cosmin Moți, care joacă meci de meci în campionatul Bulgariei și o face bine, dar este ocolit mereu de o titularizare la echipa națională.

FRF tace în fața atâtor jocuri trucate în cele trei ligi și le râde în nas celor naivi care mai cred în dreptate și în corectitudine. În plus, acordă jocuri importante unor arbitri care au fost obedienți în timpul campionatului. Partida FCSB – CFR Cluj a fost condusă de un arbitru mediocru, Iulian Călin, care a stricat spectacolul pe care cele două echipe s-au străduit să îl ofere, luând niște decizii mai mult decât discutabile.

Un alt exemplu este partida Chindia Târgoviște – Mateloglobus București, în care arbitrul Cătălin Buși a stabilit singur rezultatul partidei. A validat primul gol al gazdelor, care a fost marcat din ofsaid, a refuzat un penalty oaspeților la un henț clar în careu și a acordat târgoviștenilor un penalty la o fază identică petrecută în careul bucureștenilor. Și în alte țări au apărut cazuri similare, dar în Italia, Polonia și Ungaria au fost retrogradate echipe campioane în ligi inferioare. Oare nu sunt elocvente aceste exemple?

Chiar dacă mai sunt două etape de disputat în liga a doua, lucrurile sunt lămurite în proporție de aproape 90%. Academica Clinceni și Chindia Târgoviște ocupă locurile ce le conferă promovarea directă, în timp ce „U” Cluj și Petrolul luptă pentru locul de baraj. În ceea ce privește retrogradarea, acolo lucrurile sunt clare.

În liga a treia seria a patra, CSM Școlar Reșița a promovat în liga secundă în detrimentul echipei Șoimii Lipova, care a condus campionatul tot timpul. Cetate Deva, aflată în mare suferință, a fost învinsă la scor la Sebiș și așteaptă o minune în ultima etapă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: