Cristi Petcu, 3-2 al juniorilor de 2000 în Liga 3: ”Băieții Centrului au calitate, au perspectivă, au potențial”

În uralele juniorilor debutanți acasă printr-un triumf la nivelul divizionar C, ”Ăștia suntem noi, ăștia bă, ăștia!”, antrenorul principal Cristian Petcu și-a manifestat satisfacția pentru reușita garniturii Centrului Național de Pregătire Timișoara, 3-2 (1-1) în partida de la ora 17 cu ACS Ghiroda.

Cristian Petcu

 

Învinși sâmbăta trecută cu 2-0 (0-0) în runda inaugurală la Craiova, juniorii de 2000 cu portar junior B de 2001 au izbutit în schimb să învingă la primul meci acasă în Seria a IV-a din Liga 3, 3-2 după 0-1 și 1-2 cu ACS Ghiroda.

Centrul Național de Pregătire Timișoara a avut așadar tăria de a reveni de două ori pe tabela de marcaj, antrenorul Petcu remarcând la final în extazul general al taberei gazdă că ”mă bucură obținerea primelor 3 puncte, adjudecate contrar așteptărilor, în condițiile în care mulți nu ne dădeau nici o șansă. Dar printr-o mobilizare exemplară și printr-un efort extraordinar am câștigat!”

Așadar un frumos succes divizionar al proaspeților juniori A, închizând în această seară gura unor mari campioni ”de la centru” ai presei sportive, parcă mereu preocupați în ultima vreme să caute până și cel mai mic nod în papură inițiativei federale de a lansa Centrele de Excelență, dintre care cel timișorean se arată a prinde rădăcini și a pregăti primele roade. În vreme ce fotbalul românesc și-a cam pierdut busola prin a magnetiza chiar și la nivelul ligilor inferioare tot soiul de jucători de duzină de peste hotare, iată că un bun exemplu dătător de speranțe răzbate dinspre Centrul Național de Pregătire Timișoara, semn că se poate, ca tentativă ce ar trebui apreciată și nu privită în fel și chip.

Fotbalul românesc este obligat și dator moral să-și crească prioritar propriile vlăstare, iar asemenea semnale pot doar încuraja, lăsând de înțeles că unde se activează cu seriozitate pot apărea în timp și rezultatele, în plan colectiv dar și individual.

Cristian Petcu a mai apreciat după victorie că ”aș remarca întreaga echipă dar și pe fiecare junior în parte, au calitate, perspectivă, potențial!”

Centrul Național de Pregătire a început astăzi întâiul meci acasă din Liga 3 în componența: 1. Ștefan Dobre (născut în anul 2001) – 15. Ștefan Kovari (n. 2000), 5. Darius Țieranu – cpt., 3. Alexandru Goța, 4. Raul Popa, 2. Dragoș Coroiu, 18. Adrian Lazăr, 11. Fabio Trip, 20. Vlad Chera, 19. Flurin Burghele, 7. Marius Șimăndan. Toți cei 10 jucători de câmp sunt juniori din generația 2000, în primul an la categoria de vârstă ”A”. Rezerve la start au fost tot din generația 2000: 12. Adrian Pădure – 16. Denis Casian, 8. Mihail Bănceanu, 10. Patrick Peter, 9. Alexandru Talpoș, 17. Răzvan Pițigoi și 14. Vlad Pop.

Jocul și spusele lui Paul Codrea au fost prezentate în alte consemnări, sub formă de comentariu LIVE TEXT și declarații. Revenim cu fotografii.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: