Cristian Contescu: „E greu de menţinut constanţa şi continuitatea evoluţiilor”

„A fost un joc influenţat de starea vremii, de vântul puternic, şi mă bucur că în aceste condiţii n-am luat gol”, a spus Cristian Contescu după succesul repurtat cu 1-0 cu Gorj pe terenul Calor, în plin câmp, la marginea Timişoarei, într-o joi cu un vânt care ar fi putut cu uşurinţă influenţa căderea unor goluri dintre cele mai neprevăzute.

De-acum însă, după două victorii joia, s-ar părea, conform spuselor antrenorului Contescu, că jocurile selecţionatei vor fi numai duminica, în rând cu ziua oficială a competiţiei, preferată de cele 3 adversare din serie.

După 2-1 cu Caraş Severin şi 1-0 cu Gorj, lider fiind în seria a V-a a Naţionalului rezervat selecţionatelor judeţene sub 16 ani, antrenorul Contescu a remarcat existenţa „unor fluctuaţii în exprimarea în teren, fiind greu de menţinut constanţa şi continuitatea în evoluţii”, ce ţine de vârsta juniorilor, de perioada adolescentină prin care răzbesc.

„Sperăm într-o refacere cât mai bună şi atingerea unei forme sportive optime la ora jocului de duminică”, a anticipat selecţionerul şi meciul din etapa a treia, primul în deplasare pentru Timiş U-16, la Craiova, cu echipa Doljului, învinsă cu 2-1 şi învingătoare cu 2-0 în ieşirile în Gorj respectiv Caraş Severin.

La meci au asistat, printre alţii, conducătorii AJF Laţa şi Mierea, precum şi ai alb-violeţilor, Vişan şi Dembroschi.

Ca rezultate, în primele două etape, Timiş – Caraş 2-1, Gorj – Dolj 2-1 şi Caraş – Dolj 0-2, Timiş – Gorj 1-0.

Sorin Găman, uneori înfierbântat pe marginea terenului, în ciuda vântului, s-a declarat totuşi mulţumit de evoluţia juniorilor săi, în mare majoritate convocaţi de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, dar şi de la divizionare D gorjene ori de la LPS Târgu Jiu, care a oferit 3 juniori: „În primul rând felicit organizatorii, gazdele de la AJF Timiş, şi salut această importantă competiţie demarată la nivelul fotbalului juvenil, de fapt una dintre cele mai importante pentru acest sector. Am dori de fapt, aşa cum am vorbit şi cu omologii din Timiş, ca întrecerea la această categorie de vârstă să continue şi în ediţia viitoare, pentru a da şanse acestor copii tineri”.

„Rar am văzut două echipe aşa bune” a apreciat Găman, care a spus că „trebuia să înscriem”, deplângând lobul nereuşit al lui Dănăricu, care speculase poziţia înaintată a portarului Gârlea. Pentru câteva secunde însă, vântul împotrivă a fost de fapt în favoarea goal-keeperului divizionarei D Poli 2002, balonul fiind purtat puţin peste bara transversală… „Am vrea să jucăm cu Timiş şi finala” a încheiat diplomatic Găman, întrebat fiind dacă adversarele de astăzi sunt şi favoritele seriei din care se califică prima clasată şi eventual ocupanta locului secund.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: