Crișul, campion imbatabil de toamnă. Al 11-lea succes al arădenelor din Liga 3 în jocurile directe cu timișenele, aproape de două ori mai multe: 11 3 6 46-30. Chișineu Criș – Ghiroda și Giarmata Vii 2-1 (1-1) de la 0-1. Prim eșec afară…

Liderul invincibil al turului n-a ratat în această după-amiază ocazia de a deveni și campion de toamnă prin a-și păstra șefia și pentru a șasea etapă la rând în Seria 8 din Liga 3, egalând înaintea pauzei și răsturnând complet scorul puțin după reluarea meciului din runda a X-a, ca o confirmare dintr-un alt punct de vedere că formațiile arădene au tranșat favorabil aproape de două ori mai mult întâlnirile directe cu cei din Timiș în actualul campionat: CS Crișul Chișineu  Criș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-1 (1-1) de la 0-1.

Niciodată în coborâre ierarhică în sezonul de toamnă, pe locul 4 după etapa I, a treia după rundele 2-3 și a doua în urma etapei a IV-a, Crișul a preluat fotoliul liderului la mijlocul turului și nu l-a mai cedat nici astăzi, fructificând avantajul terenului propriu în fața unor timișeni care cel mult ar fi înjumătățit handicapul de puncte față de cei din Chișineu Criș strict doar dacă s-ar fi impus acolo.

Iar oaspeţii au deschis scorul în minutul 33, la un atac pe flancul stâng al lui Răzvan Ghinescu, care a centrat perfect în mijlocul careului de 16 metri, de unde Cosmin Mancaș a trimis cu capul, din opt metri în stânga portarului Zamfir… 0-1.

N-a fost meci în care Crișul să nu încaseze gol acasă în tur, idem la startul returului.

Nu era implicit exclus ca ghirozenii imbatabili în deplasare în tur, 0-0 la Becicherecu Mic, 0-1 la Cermei, 1-1 la CS Șoimii Lipova și 0-1 la Dumbrăvița, să mai obțină o captură ”externă” fie și în absența lui Vlad Bura, care nu a putut efectua deplasarea din motive medicale, substituit fiind de secundul Alexandru Albert, însă castelul de nisip avea să se năruie destul de rapid.

Deja în ultimul minut al reprizei I, când Modan s-a desprins foarte uşor de fundaşii bănățeni, pătrunzând pe dreapta în careu şi centrând perfect pe șase metri, către Sebastian Budur, complet liber, care a marcat cu capul în dreapta portarului Mosoarcă: 1-1.

Pauză în care vizitatorii au fost nevoiţi să schimbe, efectuând încă o înlocuire puțin mai apoi, și tot pentru că au apărut accidentările, Ghinescu şi Mancaş pe margine, Ciobanu şi Vlădia în teren.

Pe-atunci, după numai trei minute de la reluarea întâlnirii, gazdele au întors rezultatul în favoarea lor la o lovitură liberă de la 35 de metri, mingea ajungând la Sulea, pe stânga, de unde a centrat în faţa porţii iar acelaşi Sebastian Budur a pus latul dintre doi fundaşi, dublându-și norma personală: 2-1.

Cu care aducea chiar şi victoria pentru echipa sa, încă trei puncte pentru fruntașa turului, și lider de toamnă în această serie a VIII-a după 10 etape. A XI-a rundă aducând-o pe același gazon în jur de 13 martie 2021, în principiu peste 4 luni, pe trupa de podium în ascensiune ACS Poli.

În tot cazul, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, trupa cu 5 ”intermediare” în două luni, a suferit primul eșec afară în C8, pe când Crișul n-a mai risipit alte două puncte, cum se întâmpla în numai 3 cazuri, remize la debut, pe 12 septembrie în etapa I, 2-2 la Ghiroda, 1-1 la Chișineu Criș cu vecina arădeană de șefie CS Șoimii Lipova, și tot 1-1 săptămâna trecută la Pecica. În rest, victorii…

Iar mult mai multe succese au avut în general cele 4 cluburi arădene în jocurile directe din aceste zece etape cu cele 5 grupări timișene din C8, bilanțul fiind edificator, 20 11 3 6 46-30.

Iar șapte dintre cele 11 triumfuri au fost obținute acasă, bilanțul arădenilor în calitate de gazde ale timișenilor fiind 7 1 4 27-12. Respectivele victorii pe teren propriu, repurtate în trei cazuri la limită, în ordinea cronologică 2-1, 2-0, 8-2, 3-0, 7-0, 2-1, 2-1, cu o unică remiză, 1-1, precum și 4 eșecuri la zero: 0-1, 0-2, 0-1, 0-2.

Iar cluburile din județul Arad au dominat și disputele directe derulate în județul Timiș, 2 2 4 favorabil în regim de deplasare, inclusive la goluri: 18-19. Cu mențiunea apropierii în calendar a restanței de miercuri de la Becicherecu Mic, Fortuna – Progresul Pecica, în contul rundei trecute.

Până la completarea statisticii, șirul succeselor cu care arădenele s-au impus pe tărâm timișean, 0-2, 1-2, 1-4 și 2-6, în rest consemnându-se câte două victorii ale gazdelor, cu 9-1 și 2-1, respective două remize, 2-2 și 1-1.

Remiza ar fi putut surveni și la Chișineu Criș, chiar în minutul 90, când portarul gazdelor l-a boxat cu ambele braţe pe… Cristian Pădurariu, după ce a jucat mingea, acordându-se însă fault în atac.

Iar după trei minute de prelungiri gazdele au consfințit păstrarea șefiei… 2-1. Rezultatele complete ale etapei a X-a în Seria 8, pe coloana clasamentelor.

CS Crișul, campioană de toamnă în C8

CS Crișul: Zamfir – Haloș, S. Sabău, Nistor, Siminic, Pavel – Sulea (min. 78, Clej), Suslak, Teședan, Budur (min. 85, Cornei) – Modan.

Antrenor: Adrian Abrudean.

Pe bancă: Pășcălău –  Pătlăgică, Mihuța, Susan,  Lazăr, Tambor.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Popa, Bocşan, Stupu, Ghinescu (min. 46, Ciobanu)– Mancaș (min. 50, Vlădia), Bâte, Poparadu, Costea (min. 75, Piţigoi) – Velici (min. 80, Kayondo), Pădurariu (min. 88, Saizu).

Antrenor: secundul Alexandru Albert.

Pe bancă: Gîrlea – Grancea, Pițigoi, Giurgiu, Mureșan.

Au lipsit Simedru şi Andreca.

Au arbitrat: Cristian Codrean – Daniel Ștefan Lar (ambii din Baia Mare), Ioan Daniel Humița (Timişoara). Observator de arbitri: Dan Alexandru Miholcea (Bocşa); delegat de joc Melian Nădăşan (Cluj).

Antrenorul secund Alexandru Albert ne-a declarat: ”A fost o primă repriză bună făcută de noi, am avut o posesie mai bună a mingii, chiar a fost o luptă strânsă la mijlocul terenului, am reuşit însă doar un gol. Din păcate am luat golul pe o greşeală colectivă. Iar în repriza a doua am luat gol repede şi am redus motoarele, ceea ce ne-a costat înfrângerea. Nu vreau să mă scuz dar în minutul 88 arbitrii ne-au refuzat un 11 metri la un fault clar, Pădurariu a fost lovit cu pumnii în faţă de portarul gazdelor, vrând să respingă mingea. Și toţi am fost uimiţi când s-a acordat fault în atac. Merită să evidenţiez că suntem singura echipă din Liga 3 care am jucat din trei în trei zile, ceea ce ne-a bulversat, şi totuşi am reuşit să ducem meciurile la capăt. Eu zic că ne-am prezentat onorabil! Felicit băieţii pentru ce au făcut în acest tur!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: