CS FC Caransebeş – Millenium Giarmata 3-2 (2-0): Gheju, din penalty, la mustață

Două dintre cele doar 3 grupări cu punctaj maxim după prima etapă a Seriei a IV-a în Liga 3, CS FC Caransebeș și Millenium Giarmata, s-au duelat astăzi în runda a doua, câștig de cauză având, la potou, ”colonia timișoreană” din nord-estul Carașului…

Un joc cu reprize diametral opuse, prima fiind controlată de gazde iar cea de-a doua de timișeni, care au reușit să egaleze, a fost tranșat cu 3-2 (2-0) de CS FC Caransebeș, posesoare așadar a două succese la limită, Sorin Gheju transformând în prelungiri o lovitură de la 11 metri smulsă de cărășeni de la Oneț, intrat la oaspeți în partea a doua, și care a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și implicit cartonașul roșu în urma respectivei faze. Sorin Gheju, care îndeplinește la amfitrioni și atribuțiile de antrenor secund, a adus victoria din postura de rezervă utilizată.

Trei puncte pentru ex-alb-violeți ca Artean, Zele, Fuchs sau cărășeanul Dubei, la gazde mai evoluând atacantul timișorean Bogdan Steop, autor al deschiderii scorului, iar Constantinescu și Gheju intrând pe parcurs, în vreme ce portarul Laurențiu și Artimon jr. au luat loc pe banca de rezerve, Miodrag Todorov, cu o întindere, rămânînd doar în tribună…

Elevii lui Alin Artimon, singurii fără gol încasat după primele 90 de minute ale noului sezon, grație succesului cu 1-0 la Hunedoara, s-au desprins astăzi deja în prima jumătate a reprizei întâi, prin reușitele lui Bogdan Steop și Negoescu, din minutele 15 și 21.

Avantajul divizionarei C cărășene a fost consecința firească a dominării exercitate în primele 45 de minute, breșele decisive fiind făurite în urma unor prompte ”contre”. Steop, care încheia precedentul sezon salvându-se de la retrogradare cu CS Vulturii 2009 Lugoj, a marcat de la 6 metri, cu piciorul drept, în urma unei centrări în gura porții, expediată de pe dreapta. Puțin mai apoi, Negoescu a fost pe fază în careul și a dublat avantajul Caransebeșului, după o reluare respinsă în față de portarul Gârlea, în urma unei faze inițiate tot de pe flancul drept.

De această dată cu Naidin titular în zona centrală a liniei mediane, în locul lui Mihuța, după ce fostul divizionar A intra în ultima jumătate de oră a victoriei cu 3-1 în dauna lui AFCM 2012 Reșița, vinerea trecută, iar cu Buliga preluând de la Mihuța rolul titularului sub 21 de ani, în locul lui Gîrba și în centrul defensivei, tot așa, după ce în prima rundă intra abia spre final, în minutul 80, în locul lui Dancia, CS Millenium Giarmata n-a mai avut incisivitatea din precedenta vizită la Caransebeș, evidențiindu-se în prima parte doar cu două lovituri libere și un șut ceva mai periculos.

Într-adevăr, timișenii izbuteau în 2012-2013 o ”dublă” în dauna cărășenilor, cu 3-1 în deplasare, pe 3 noiembrie, și un mai clar 4-1 în urmă cu nici 4 luni, pe 10 mai, la Giarmata, dar ocupanta locului 9 la finele campionatului precedent s-a revanșat acum la final, din penalty.

Asta după ce aspectul reprizei secunde era diametral opus primeia, Millenium ripostând în urma a 4 înlocuiri, dintre care 3 în bloc, la pauză. Astfel, Leucă reducea din handicap în minutul 55, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, iar Dancia egala cu un șut bară-gol, din stâlpul din stînga portarului cărășenilor: 2-2, în minutul 63. În acest răstimp, FC Caransebeș a mai expediat un singur șut pe poartă, schimbarea de macaz având loc după ce Dîrvaru intra în minutul 50 în locul lui Mihălceanu iar Mihuța, Oneț și Narița intrau la pauză în locul lui Buliga, Naidin și a portarului Gârlea.

Mai mult, Gideon a ratat la 2-2 din 6 metri iar Călin a driblat mai tot dar a șutat în portar, însă elevii lui Alin Artimon și-au trecut finalmente punctele în cont. Cea mai șubredă apărare a campaniei trecute din C4, Caransebeșul, atunci cu 41 primite în 22 de jocuri, pare a continua să aibă probleme defensive, dar tot a răzbit prin a mai adăuga o victorie.

Antrenorii Călin Cojocaru și Ilie Stoican au început la Caransebeș cu Gârlea – Mihălceanu Furdean, Buliga, Dancia – Leucă, Naidin – Jichici, Călin, Rosenblum – Gideon.

Pe bancă: Luca, Gârba.

În alte jocuri:

Vulturii Lugoj – Mama Mia Becicherecu Mic  0-0

AFCM Reşiţa – Pandurii Tg. Jiu II  1-0: Târvăţ (62)

Jiul Rovinari – FC Avrig  4-1: Daviţoiu (7), Zamfir (55), Văcar (70), Frăţilescu (80) / Julei (85)

Muncitorul Reşiţa – Ştiinţa Turceni  4-1: Boroiban (1), Costachi (7), C. Chitucea (38), Oncică (63) / Mohora (20)

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: