CS Phoenix Buziaş – CSC Peciu Nou 0-0 în jocul fruntaș din Divizia D Timiș: declarații Filimon, Rupa + GALERIE FOTO

Fruntașele ligii a patra județene au remizat alb în duelul la vârf din penultima etapă a turului în Divizia D Timiș, liderul fiind ținut în șah la matineu de urmăritor, CS Phoenix Buziaş – CSC Peciu Nou 0-0.

Autoare a numeroase goluri în destule meciuri jucate în ediția 2021-2022 a campionatului eșalonului 4 timișean, primele clasate în schimb s-au anihilat reciproc în întâlnirea directă de sâmbătă, încheiată fără nici un gol. 

Gazonul a lăsat de dorit, așa cum se mai poartă la nivelul ”fotbalului mic”, la urma urmei o suprafață de joc omologată de forul județean care administrează activitatea în eșaloanele inferioare, iar meciul a fost lipsit de ocazii de gol, arsenal ofensiv lăsat în plan secundar, umbrit de frica de rezultat. 

Duelul fruntașelor n-a prins liderul în formula completă, Bota, Dobra și Gălan fiind accidentaţi, iar antrenorul Sorin Tomoş şi golgheterul Dan Silaghi suspendaţi.

O decizie a Comisiei de Disciplină a AJF Timiș din 27 octombrie a privit și dreptul de organizare a meciurilor jucate acasă de CS Phoenix, în sensul interdicției disputării a două partide cu spectatori în tribună, dar întâlnirea a beneficiat slavă Domnului de prezența a circa 120 de iubitori ai jocului, iar în asistență s-a aflat şi conducerea Asociației Județene de Fotbal Timiș. Al cărei preşedinte l-a apelat telefonic pe delegatul de joc Ionel Bolog pentru a mă îndepărta din incinta terenului, fiind trimis și un organ de ordine pentru a mă înlătura.

Așa cum îi stă bine presei pur independente, diseminând adevărul inconvenabil care deranjează, mereu o bătaie de cap pentru dregătorii zilei, atitudinea nu poate fi alta decât candidă în fața unor asemenea exerciții de putere, candoare sub forma replicii explicative cuviincioase şi civilizate pe adresa omului de ordine, căruia i-am semnalat că port vestă şi stau în spatele porţii, cum se obişnuieşte şi este regulamentar.

Am fost lăsat, cum era absolut normal, să-mi efectuez activitatea, aspect pe seama căruia lansez totuși un ”Mulţumesc!” pe adresa organizatorilor, care au detectat pesemne absurditatea situației. Iar Ionel Bolog mi-a spus ”Te rog, nu îmi fă probleme, nu am ce să fac…. Uite, sunt în tribună şi mi-a spus să nu te las în incinta terenului de joc că nu mai îmi dau meciuri, iar eu am spus O.K.”

Dacă unii aleși pot vedea roșu în fața ochilor tocmai când una dintre extrem de puținele publicații locale care diseminează în amănunțime sezon de sezon activitatea ”fotbalului mic” județean este la datorie, atunci n-ar mai fi chiar nimic de spus. Ci doar de oferit un zâmbet candid, ”Vino Doamne, vino Doamne să vezi ce-a mai rămas din oameni…”

Trecători prin funcții, trecători prin viață, iar când se va fi ales praful în cursul acestui deceniu… Dar doar o întrebare, dacă tot vor unii să stopeze în forță activitatea presei independente, probabil după pofta din puțul gândirii unei contemporane sadea, ”să se curețe odată ăștia.” Așadar va fi oare mai bine organizat și competitiv fenomenul fotbalistic fără Sporttim în cadru? După ei potopul. 

Până una alta, nu este fotbalul din Timiș strict moşia lui X sau Y, să-și impună voința după bunul plac. Ci este un fotbal care i-a dat peste ani pe alde Contra ori Codrea, și doar pomenind numele unor asemenea foști internaționali este de-ajuns pentru a detecta contrastul între pe de-o parte ceea ce ar fi putut și ar fi trebuit să fie fenomenul sportului rege din ”ciocul vestic”, iar pe de altă parte realitatea factuală întreținută de niște trecători dregători. Contrastul este izbitor și elocvent, stârnind zâmbete.  

Cât despre joc, prima ocazie a apartinut liderului în minutul 18, când şutul lui Birău de la circa 22 de metri a fost deturnat în corner de portarul oaspeţilor, dar atât, vizitatorii apărându-se ermetic și rareori declanşând contraatacuri periculoase prin Giuricici şi Anagor.

În mitanul secund, cu jocul la fel de echilibrat precum în prima repriză, oaspeţii puteau marca pe final, în prelungiri (minutul 90+2), în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, executată de Marco Giuricici, balonul fiind deturnat din vinclu în corner.

După aspectul jocului, un rezultat echitabil. 

Rezultatele etapei a 18-a și programul ultimei runde din tur în ”D” Timiș, pe coloana clasamentelor la zi.

*

Phoenix Buziaş: 26. Octavian Rusu – 7. Dan Şandru (min. 80, Goriţă Negrei), 16. Robert Covăsală, 6. Cătălin Horcea, 8. Robert Szalkai, 2. Răzvan Rus, 5. Mădălin Stancu, 23. Brian Filimon (min. 80, 11. Florin Nanu), 10. Alex Birău, 19. Caius Marta – cpt., 4. Valentin Grigore.

Peciu Nou: 12. Daniel Rusu – 2. Michael Rosenblum, 4. Andrei Capstrâmb, 5. Marius Matei, 3. Andrei Popescu, 21. Vlad Alexandru, 30. Cornel Bud, 7. Florin Schipor (min. 80, 8. Adrian Sevici), 11. Marco Giuricici, 9. Ifeany Anagor, 27. Denis Bud.

Antrenor: Daniel Rupa.

Rezerve: 1. Alex Doboşan, 18. Laurenţiu Copoeru, 10. Alex Mureşan, 88. Răzvan Popaluca, 20. Bogdan Teslariu.

Au arbitrat: Claudiu Gaitin – Alin Botaş şi Marius Talpoş. Observator de arbitri: Zaharie Ciev; delegat de joc, Ionel Bolog.

La cald…

Brian Filimon (jucător al CS Phoenix Buziaş): ”Eu zic că a fost un meci peste nivelul ligii a patra, a fost un meci de luptă, a fost un meci gândit şi tactic, chiar dacă s-a jucat pe un teren destul de greu, ţinând cont de timpul care a fost. Până la urmă eu zic că este un rezultat echitabil. S-au întâlnit două echipe bune, două echipe bine organizate. Felicit echipa adversă, mi s-a părut o echipă care îşi merită cu adevărat locul pe podium, are un antrenor bun. Iar colegii mei au dat totul pentru a obţine un rezultat bun, însă în final nu a fost să fie, o victorie cum cu toţii ne-am fi dorit. Au fost ocazii de ambele părţi, eu zic că a doua repriză am controlat-o într-o proporţie foarte mare şi puteam în orice moment să înscriem. Însă s-a terminat 0-0, rămânem pe primul loc. Cel mai important este că încă se joacă iar cel mai corect este să câştige cel mai bun la fiecare meci. Să avem arbitraje corecte, iar la final şă ajungă la baraj cea mai bună echipă, pe merit, să reprezinte judeţul nostru.”

Daniel Rupa (antrenor Peciu Nou): ”A fost un egal tacticizat, am scos un egal meritat după părerea mea. La urma urmei s-au întâlnit cele mai în formă echipe din acest tur de campionat, iar rezultatul ne mulţumeşte şi ne nemulţumeşte. Puteam să şi pierdem, puteam să şi câştigăm, legat de ultima mare ocazie pe care am avut-o. Dar este un rezultat echitabil. Din păcate am avut şi probleme de lot dar sunt mulţumit de randamentul jucătorilor. Căci iată, am ajuns până în etapa 18 și am avut rezultate bune, aşa încât sunt mulţumit!”

Fotografii

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: