Şoimii Lipova – CSC Dumbrăviţa 1-0 (0-0). Sabău: ”Marcăm destul de greu” Bătrânu: ”Mare parte din timp am avut inițiativa”

Un unic gol marcat după mijlocul reprizei secunde a fost suficient ocupantei locului 2 pentru a adăuga victoriilor consecutive tot cu 1-0 dar în deplasare, înnoptând astfel în fotoliul de lider al Seriei 8 înaintea ultimelor 4 apariții din returul Ligii 3, reabilitare și pe teren propriu după eșecul acasă la debutul în sezonul de primăvară, 0-1 cu cei din Periam: CS Şoimii Lipova – CSC Dumbrăviţa 1-0 (0-0).

Dacă joacă Șoimii, e vorba despre un meci cu un singur gol înscris, pentru a patra oară la rând în tot atâtea runde din sezonul de primăvară, arădenii semnând astfel întâiul succes acasă din 30 octombrie 2020 și preluând măcar provizoriu locul fruntaș, cel puțin până la duelul arădean Cermei – Chișineu Criș de sâmbătă după amiază, în care ex-liderul invincibil Crișul va căuta fără doar și poate să-și ia înapoi fotoliul.

Nu le-a fost însă deloc ușor celor din Lipova, dumbrăvițenii aliniindu-se la nord cu planurile lor de a se impune și pentru a doua oară în returul din 2021 în județul Arad, eventuală victorie prin care ”verzii” de pe locul 4 ar fi putut sălta pe podium. Însă din nou ineficienți, pentru a doua oară succesiv fără a înscrie, variantă în care n-au fost prea aproape de înjumătățirea punctajului față de Șoimii, bănățenii de lângă Pădurea Verde s-au văzut în schimb întrecuți în clasament și de a treia grupare arădeană, Progresul, alunecând astfel pe 5 înaintea părții secunde a tronsonului de primăvară, în care vor primi vizita tocmai celor din Pecica iar la final a fruntașei Crișul, meciuri acasă intercalând ieșirile în Timiș la ACS Poli și Ghiroda. 

Meciul de vineri de la ora 17, din etapa a 14-a în C8, s-a desfășurat în condiții aparte, înainte de primul fluier al arbitrului terenul din Sânicolau Mic îmbibându-se cu apă, după o ploaie torenţială.

A rezultat o primă repriză echilibrată, cu o posesie mai lungă pentru vizitatori. Iar oaspeţii au dominat teritorial și la reluare dar cei care au marcat au fost amfitrionii, bisând astfel în duelurile directe, după triumful cu 1-2 din octombrie 2020 de pe ”Ștefan Dobay”, în tur.

În minutul 70, la o acţune purtată de Nagy pe flancul drept, centrarea acestuia l-a găsit pe Răzvan Ardelean, care, din apropiere, cu capul, a trimis balonul la colţul scurt, în stânga portarului Popeţ, reuşind un gol de trei puncte.

Suficient așadar pentru Șoimii, la normă redusă în comparație cu victoria acasă din meciul direct cu alb-verzii din turul campionatului trecut, 3-0 în octombrie 2019, care contribuia și aceasta la situarea celor din Lipova pe locul 2 la întreruperea campionatului după prima etapă a returului, în martie 2020, moment în care dumbrăvițenii erau pe 6.

Ce-i drept, opt minute mai târziu, timișenii au scuturat și ei plasa, după ce Rus a luat o minge pe cont propriu și a intrat în suprafaţa careului de 16 metri din lateral dreapta, pasându-i pe centru lui Făgărăşanu, care a pus latul, însă fără a egala la unu, semnalizare a asistentului.

Elevii lui Florin Bătrânu ar mai fi putut egala și când au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri perpendicular pe poartă, în minutul 82, cu Făgărăşanu la pupitru, șut aproape de vinclu. Sau cu două minute înainte de final prin acelaşi Făgărăşanu, şutînd la colţul scurt din marginea careului 16 metri, dar portarul Iliescu a respins un gol ca şi făcut, precum și în primul minut de prelungiri, când a semnat un gol… turcesc, șut de la 14 metri.

”Verzii” din Dumbrăviţa au beneficiat de trei cornere consecutive în cele 3 minute de prelungiri dar tot au înregistrat prima înfrângere în deplasare din 7 noiembrie, atunci cu 2-1 la cealaltă fruntașă arădeană, Crișul.

Se tot adună succesele divizionarelor ”C” din județul Arad în dauna omologilor timișeni…

Programul etapelor 14-15 în C8 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

*

Au jucat următoarele formaţii:

CS Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Popa, Stoin – Prună (min. 74, Vlad), David Pop, Salhi, Filimon – Paulevici (min. 90, Ciubăncan), Ardelean (min. 74, Gavrilă). 

Antrenor principal: Flavius Sabău.

Rezerve: Bujor – Hațegan, Bercu, Andrei Rusu.

CSC Dumbrăvița: Popeț – Motreanu, Telescu, Podină, Coroiu – Morariu (min. 82, Giurgiu), Ștefan (min. 75, Piţuc) – Jichici (min. 75, David Bogdan), Făgărășanu, Udrea – Ferțu (min. 46, Rus).

Antrenor principal: Florin Bătrânu

Rezerve: Smaranda – Pașcu, Dobra, Daminescu.

Au arbitrat: Ștef – Gașpar (ambii din Târgu Mureş) şi Nagy (Mediaş). Observator de arbitri: Voina; delegat de joc, Burtea (ambii din Reşiţa).

*

Florin Bătrânu (antrenor principal CSC Dumbrăviţa): ”În primul rând pot spune că rezultatul corect ar fi fost 1-1 şi nu 1-0. A fost un meci în care mare parte din timp am avut inițiativa, am avut și situații de gol. Sunt mulțumit de atitudinea și dăruirea jucătorilor. Este un plus pentru mine meciul de astăzi, am avut numai de câștigat, păcat că rezultatul a fost cel care a fost. Eu îi felicit pentru prestaţia de astăzi, au avut neşansă. Am luat gol dintr-o neglijență, o neatenție ne-a privat de cel puțin un rezultat de egalitate, care, din punctul meu de vedere îl meritam după aspectul jocului. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar, din ce mi-au spus băieții, ni s-a anulat un gol valabil. Rus mi-a spus că mingea nu a ieșit în aut de poartă, a luat și cartonaș galben pentru că și-a strigat dreptatea. Ăștia sunt arbitrii, cu ăștia defilăm, poate au prins și ei o zi mai proastă. Data viitoare poate vor fi mai atenți.”

Flavius Sabău (antrenor principal CS Şoimii): ”Este un 1-0 chinuit, dar mă bucur că avem o organizare bună și asta ne ține în viață deocamdată și ne ține acolo sus. Și în tur a fost cam la fel, marcăm destul de greu. Nu-mi rămâne decât să sper că odată cu victoriile optimismul revine la cote mai înalte și vom marca mai mult. Avem ocazie la 1-0 să facem 2-0 și să ne distanțăm. Apoi, în prelungiri, adversarii au avut trei cornere din care se putea întâmpla orice. Se poate spune că victoria de azi îi lasă pe cei de la Dumbrăvița puțin în spate, dar este important ce vom face și la Ghiroda. Trebuie să le luăm și lor elanul și atunci rămânem noi cu Crișul să ne batem pentru primele două locuri, ceea ce este o miză destul de importantă.Cel mai greu hop a fost după prima etapă, căci ne puteam dezbina un pic după ce am pierdut cu Periamul. E foarte bine că am legat apoi trei victorii, mai vin două meciuri grele, iar dacă le câștigăm și pe acelea atunci merităm să mergem la baraj.”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: