CSC Dudeştii Noi – ACS Fortuna Becicherec 1-4 (1-1). FOTO + declarații Miculescu, Luță

Liderul ligii a patra timișene a câștigat astăzi de la ora 11 și pentru a șasea oară la rând în campionat, impunându-se într-un duel al nou-promovatelor pe terenul unei grupări care l-ar fi egalat la puncte în cazul unei victorii. Fortuna s-a desprins însă după pauza jocului din etapa a XV-a și a stopat seria de 4 succese a celor din Dudeștii Noi, conturând una dintre cele mai bune runde din tur pentru formațiile vizitatoare, și în cea de-a noua obținând oaspeții tot 4 victorii, după ce în cea de-a doua semnau chiar 5: CSC Dudeştii Noi – ACS Fortuna Becicherec 1-4 (1-1).

Fruntașa nou-promovată în deplasare a avut așadar câștig de cauză în disputa învingătoarelor pe linie în precedentele 4-5 etape, completând etapa bună a oaspeților, antepenultimă rundă a turului în ”D” cu bilanțul 4 0 4 16-17. Astăzi s-a mai jucat de la ora 14 în încheierea etapei și meciul Progresul Ciacova – Avântul Periam 2-0 (0-0), cele două goluri fiind marcate de Florin Natanticu în minutele 54 şi 56, rezultat prin care gazdele au ieșit din tunelul celor 3 înfrângeri la rând, punând totodată punct bunei serii a Avântului pe teren advers, o remiză urmată de două victorii.

Toate au însă un sfârșit, ceea ce a simțit și la matineu pe propria piele nou-promovata din Dudeștii Noi. Aliniată după 4 triumfuri, dintre care trei fără a primi gol, gruparea gazdă a dat speranțe simpatizanților săi însă a cedat ritmul după pauză.

Partida de la ora 11 s-a jucat pe o vreme frumoasă pe terenul bun din Dudeştii Noi între echipa locală CSC, de pe locul cinci, cu 27 de puncte, și liderul Fortuna Becicherec, formații care au oferit un plăcut spectacol sportiv, în care am văzut de toate, faze frumoase, goluri și bare, dar și cartonaşe galbene și roşii, iar din nefericire și îmbrânceli, care chiar nu-și găseau rostul aproape de sfârșit, din moment ce totul a decurs normal.

Liderul, mai pragmatic, a reuşit să întoarcă rezultatul şi să învingă la un scor pe undeva chiar neaşteptat, învingând pentru a treia oară consecutiv afară în ”D” respectiv pentru a doua oară la rând cu 4 goluri marcate.

A fost un meci cu două reprize diferite, una aparţinând gazdelor, care în primele 25 de minute au ”zburdat” pe teren după ce au deschis scorul în minutul 3 prin Alexandru Almăşan, ca apoi Lobonea să rateze două situaţii clare de gol în minutele 18 şi 26, iar Ciprian Palade de două ori a fost cât pe ce să atingă ţinta, la una Burtic salvând din vinclu, din lovituri libere de la 17 metri.

Însă, căci așa-i în fotbal, la prima ocazie mai clară a vizitatorilor, după o greşeală în lanţ a fundaşilor gazdă, Robert Szalkai a profitat și i-a driblat cum a vrut, de pe linia de tuşă centrând pe jos în faţa porţii, de unde micuţul Hodiş a pus latul pentru 1-1 la pauză.

După care liderul a pus stăpânire pe joc și a dominat, reuşind să înscrie alte trei goluri. Primul, în minutul 55, când Anagor a centrat de pe stânga pentru Hodiş, care din nou a pus latul de la 10 metri… 1-2.

În minutul 70, trei schimbări la gazde, ieșind Hurdea, Danci şi Almăşan, înlocuiţi cu Florea, Cătău şi Berceanu, însă în minutul 82 Radu a scăpat spre poartă, a intrat în careu şi într-un duel umăr la umăr cu Berceanu a căzut şi arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri. Toţi jucătorii gazdă au fost nemulţumiţi de decizia pe care a luat-o Gaitin, protestând vehement, dar decizia a rămas fermă. Paharul se umplea peste măsură şi arbitrul îl elimina pe Alin Berceanu, poate pentru injurii, deși nu am auzit aşa ceva din spatele porții. Proteste au fost într-adevăr cu carul, dar inutile.

Lovitura de pedeapsă a fost transformată de golgheterul echipei, nimeni altul decât Radu, care a urcat la ”cota” de 12 goluri în fruntea marcatorilor din ”D”. Apoi, după puţine minute de la golul trei al oaspeţilor, la un fault aproape de centrul terenului, s-a format un meleu, cu îmbrânceli, spre care a zorit și portarul Culda, ajuns la locul faptei, unde s-a ales cu cartonaşul galben. Iar Firuţ a fost şi el eliminat de arbitru…

Ultimul gol a fost marcat de Sorin Berbece cu trei minute înainte de final, fără ca minutele de prelungiri, patru indicate de arbitru, să mai aducă noutăți. Trăgând linia, liderul a marcat în ultimele două etape 13 goluri şi a primit unul singur…

*

CSC Dudeştii Noi: Paul Burtic – Narcis Damian, Octavian Firuţ, Eugen Lutsch, Vlad Slabu, Ciprian Palade, Valentin Danci (min. 70, Alin Berceanu), Cosmin Bogdan, Sebastian Lobonea, Mihai Hurdea (min. 70, Constantin Cătău), Alexandru Almăşan (min. 70, Alexandru Florea).

Antrenor: Valentin Miculescu.

Rezerve: Ionuţ Iacob, Domeniuc Turbureanu, Marius Nichitean, Ionuţ Boldea, Alin Berceanu.

Fortuna: Alin Culda – Mihai Vîrşog, Sorin Oneţ, Harald Fridrich, Brian Filimon, Costel  Zurbagiu, Andrei Hodiş (min. 90+2, Oliver Iacob), Robert Szalkai (min. 88, Dragoş Croitoru), Dan Roman (min. 65, Adrian Negruţ), Zoran Radu, Ifeany Anagor (min. 77, Sorin Berbece).

Antrenor: Vasile Luţă.

Rezerve: Răzvan Ungureanu, Andrei Terec, Adrian Păscăleanu.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Alin Botaş şi Roxana Cismaş Malac. Observator de arbitri Nicolae Grigorescu iar delegat de joc Ilie Dumbravă.

*

La cald…

– După un 9-0 sec în faţa fostului lider ACS Carani în etapa trecută, acum un nou succes clar, cu vecinii din Dudeştii Noi…

Vasile Luţă (antrenor principal Becicherec): ”Da, este adevărat, două victorii clare! Știam că o să fie un meci greu la Dudeştii Noi, este o echipă foarte bună, bine organizată, dar am avut multă încredere în băieţii mei că astăzi vom reuşi să câştigăm cele trei puncte, lucru pe care l-am şi reuşit, după un meci cu adevărat crâncen din toate punctele de vedere. După aspectul jocului, mai ales din repriza a doua, victoria noastră este meritată. Regret cele întâmplate aproape de sfârşitul meciului, băieţii noştri totuşi trebuiau să-şi păstreze  cumpătul, sunt lucruri care nu-şi au locul în fotbal, dar bine că lucrurile s-au calmat şi am câştigat acest derby local. Sunt mândru că antrenez o asemenea echipă minunată şi foarte unită, cu jucători de caracter, care și astăzi au demonstrat că sunt cu adevărat bărbaţi!”

– A fost greu în primele 25 de minute… ”Da, am intrat greu în joc, mă aşteptam să ne prezentăm mai bine, dar am primit repede gol. Totuși, treptat ne-am revenit uşor, uşor, am luat jocul în serios, iar un meci se joacă 90 de minute şi s-a văzut la final, rezultatul… Am demonstrat că merităm primul loc pe care îl ocupăm în clasament!”

– Obiectivul echipei, acum, după 15 etape… ”Obiectivul rămâne acelaşi! Clasarea pe primul loc şi promovarea în liga a treia”.

Valentin Miculescu (antrenor principal CSC Dudeştii Noi): ”Am început bine, aşa cum mă aşteptam şi cum le-am cerut înainte de meci băieţilor. Să facem un marcaj strict, să pasăm repede, şi am avut vreo 20 de minute foarte bune, să zic senzaţionale, în care am dat un gol şi am mai avut alte două-trei ocazii mari, am dominat prima repriză. Putea fi lejer trei la zero, dar până la golul lor. Eu zic că au fost greşeli individuale, nu poţi să driblezi 2-3 fundaşi pe linia de poartă, iar noi dacă marcam una din ocaziile mari pe care le-am avut, intram cu 2-0 la pauză şi cred că altfel era rezultatul. După pauză pot spune că era într-un fel de așteptat să cazi psihic şi fizic, când noi facem numai un antrenament pe săptămână. Noi ne-am învoit pentru meciul de cupă, 6-7 jucători de la lucru, dar nu am mai putut să ne învoim şi la antrenamentul următor, pe când cei de la Deta au considerat că nu are rost să se prezinte. Noi vineri am făcut antrenament cu 5-6 jucători, am jucat tenis cu piciorul, ăsta a fost tot antrenamentul nostru înainte de acest meci. Nu poţi să-i iei de la servici, sunt la patroni la fabrică, şi asta e, nu avem ce face! Îmi pare rău că nu am făcut un rezultat bun şi cam asta este… Sunt mulţumit de băieţi, în special din jocul arătat în prima repriză, mai ales primele 20 de minute. Chiar toţi au apreciat că am jucat foarte bine în prima repriză, ei nu au fost mai prejos decât adversarul nostru, asta e! Despre arbitraj nu am ce să comentez, au văzut toţi ce s-a întâmplat astăzi, eu sper să nu mă mai suspende, chiar nu fac nimic şi tot am fost suspendat. Chiar nu am ce să spun, îmi pare rău că un arbitru ca şi Claudiu Gaitin, în primul rând că ne cunoaştem, acordă fault la fiecare atingere de balon, chiar la orice cădere a adversarului a fluierat. Chiar nu poţi da numai într-o parte, dar asta este, mergem mai departe…”

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: