CSC Dudeștii Noi, punctaj maxim în Seria a III-a. Lider autoritar cu 15 puncte avans

CSC Dudeştii Noi este campioana de toamnă a ligii a cincea timișene cu cel mai mare avans de puncte față de ocupanta locului secund în comparație cu liderii celorlalte două serii. Gruparea din Dudeştii Noi a dominat întrecerea Seriei a III-a în sezonul de toamnă, încheiat cu un punctaj maxim, precum Fortuna Becicherecu Mic în Seria I, linia de clasament a galben-negrilor fiind 15 15 0 0 82-17 45 de puncte şi +21 în clasamentul adevărului. Elevii lui Vali Miculescu dețin un avantaj de nu mai puțin de 15 puncte față de ocupanta locului secund, Avântul Topolovăţu Mare, cu 30 de puncte, AS Bacova fiind a treia, cu 27 de puncte.

Spre cinstea ei, formația lansată în anul 2015 este proaspăt promovată în Campionatul Județean Timiș, CSC Dudeştii Noi devenind din această postură campioană de toamnă, cu victorii pe linie atât acasă cât şi în deplasare. Reușitele au fost semnate având în componenţa lotului inclusiv zece jucători din localitate, în frunte cu veteranul în vârstă de 40 de ani Ladislau ”Ladi” Greck, care evoluase numai în liga a VI-a, de ”Promoţie”. Garnitura celor din Dudeștii Noi a fost promovată de Titi Varga iar la orele verii și-a completat efectivul chiar și cu foști prim-divizionari sau ex-secund-divizionari.

Lotul i-a reunit în tur pe Alexandru Captalan, Nicolae Almăjan, Răzvan Trandu, Bogdan Steop, Dănuţ Turbureanu, Gheorghe Păşcălău, Ladislau Greck, Vasile Niţu, Alexandru Florea, Alin Gîrz, Raul Neagu, Mihai Hurea, Marius Nichitean, Vasile Mecleş, Dumitru Cojocaru, Marius Sabac, Artur Jula, Titi Varga şi Cristian Florian, antrenor principal fiind ex-vârful polist Valentin Miculescu, preşedinte al secţiei de fotbal Dan Pavel, delegat al echipei Constantin Jula, medic Venus Paralescu iar preşedintele clubului Stelian Butariu.

CSC Dudeștii Noi a înscris în medie peste 6 goluri pe meci, principal marcator fiind micuțul Alin Gîrz, cu 26 de reușite. Liderul Seriei a III-a a obţinut numai victorii: 4-1 cu Viitorul Sacoşu Turcesc, 10-0 cu AS Buziaş 2013, 9-1 la AS Recaş, 5-2 cu AS Bacova, 7-1 la AS Boldur, 4-0 cu Timişul Hitiaş, 3-2 la Viitorul Ştiuca, 12-1 cu Olimpia Mănăştiur, 6-3 la Avântul Topolovăţu Mare, 3-0 cu Voinţa Coştei, 3-1 la Atletic Gavojdia, 8-2 cu AS Tormac, 2-0 la Autoliv Lugoj, 4-2 cu Olimpia Darova şi 2-1 în ultimul meci, la Gloria Moşniţa Nouă.

Antrenorul echipei, Valentin Miculescu, ne-a declarat: ”Este adevărat că am antrenat numai echipe de copii şi juniori, la Electrica, unde am reuşit cu micuţi fotbalişti să cucerim câteva trofee. Sincer, mi-a fost dor să merg să antrenez o echipă de seniori. Am avut o întâlnire cu cei din conducerea clubului din Dudeştii Noi și am bătut palma cu aceştia, văzând că au obiective măreţe şi este un club care doreşte performanţă. Am reuşit nişte transferuri foarte bune, cu jucători care au evoluat în ligile superioare, iar unii dintre ei chiar au o experienţă bogată în materie de fotbal, gen Trandu, Steop, Gîrz, Almăşan. Am reuşit după un tur şnur să încheiem pe locul I, chiar şi fără înfrângere, asta cu toate că am întâlnit şi echipe bune, pe care cu greu am reuşit să le învingem, la Ştiuca, Moşniţa Nouă, Gavojdia şi nu în ultimul rând cu Darova, la noi acasă, care a lăsat o bună impresie. După această reuşită în prima parte a campionatului ne dorim să promovăm în liga a IV-a, dar cu condiţia să respectăm competiţia şi să repetăm evoluţiile bune până în ultima etapă”.

Ladislau Greck, veteran al echipei, un mijlocaş central, a spus: ”Mă bucur nespus de mult că fac parte din acest minunat grup, în care se joacă cu adevărat fotbal de un nivel mult mai ridicat, cu băieţi de clasă şi de mare caracter, cu care ţi-e mai mare dragul să joci. Încă de la înfiinţarea acestei echipe ne-am propus să depăşim nivelul ligilor inferioare, iar dorinţa mea este să pot evolua şi în liga a patra, pentru că această comună merită să aibă o formație în elita fotbalului timişean. Și de ce nu chiar în liga a treia!? Pot spune că avem condiţii de pregătire foarte bune, avem un antrenor care ştie ce vrea, iar pe această cale îi mulţumesc că mi-a dat încredere, chiar dacă am o vârstă mult mai înaintată şi foarte greu reuşesc să fac faţă antrenamentului. Şi nu în ultimul rând să-i mulţumesc familiei mele, care mă înţelege atunci când, duminică de duminică, alte familii ies în oraş, împreună, iar eu aleg să merg la fotbal”.

Oameni inimoşi care stau la bazele lansării și ascensiunii grupării sunt Nicu Oneţ, Dan Pavel, Ladislau Greck, edilul Alin Nica dar nu în ultimul rând legendarul fundaș lateral alb-violet polist Titi Varga, care este în continuare legitimat la echipa liderului în Seria a III-a, susţinută de Primăria Dudeştii Noi şi de sponsori precum Rus Savitar şi Casa Rusu.

Iar în pregătirea returului echipa va beneficia de un cantonament centralizat, la Geoagiu Băi sau în Ungaria.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: