CSC Dumbrăviţa – CS Avântul Periam 0-1 (0-1). Declarații Bătrânu, Stanache + FOTO

Nou-promovata din Periam nu s-a dezmințit nici vineri după-amiază nu departe de Pădurea Verde, dovedind că este mai în largul ei pe terenurile adverse din Seria 8 în Liga 3, semnătură pusă pe cea de-a patra victorie la zero în deplasările din C8 din ultimele cinci ieșiri, ocupanta locului 7 doborându-i astfel pe alb-verzi de pe podiumul grupei vestice. O singură întâlnire timișeană a avut loc în primele două runde din 2021, dar iată că în ziua inaugurală a celei de-a treia etape din noul an s-au disputat chiar două meciuri directe ale timișenelor, cu rezultate absolut identice, alb-albaștrii sosiți din Divizia D înregistrând astfel al doilea 0-1 victorios consecutiv în fief-ul unei trupe de pe podium… CSC Dumbrăviţa – CS Avântul Periam 0-1 (0-1).

”Verzii” lui Bătrânu demarau în noul an precum puneau punct celui precedent, victorioși, în 2021 cu 2-0 acasă cu cărășenii și cu 3-2 în județul Arad, dar astăzi după-amiază de la ora 15 n-au mai repetat figura și în cadrul etapei a 13-a, reamintindu-li-se astfel că s-au mai înclinat cu 0-1 în acest campionat pe arena ”Ștefan Dobay” și în fața altor oaspeți timișeni, din Ghiroda respectiv de la ACS Poli.

Vreme însorită, dar și, Doamne ajută, unii iubitori ai fotbalului în tribună, jocul lăsând însă de dorit.

Prima repriză a aparţinut mai degrabă oaspeţilor, care au lansat un avertisment deja în minutul 5, prin ex-prim-divizionarul Răzvan Trandu, direct de la colţul terenului, nu departe de… gol, mingea trecând pe lângă vinclul colţului lung. Gazdele au răspuns prompt 10 minute mai târziu, prin Făgărăşanu, şutând de la 25 de metri puţin peste transversală, însă cei care au înscris au fost vizitatorii alb-albaștri ai Avântului, în minutul 36, când Flavius Tulcan a pus latul de la 13 metri în stânga portarului, sub transversală: 0-1.

Partea secundă a aparținut gazdelor, care au dominat finalul, dramatic, cu 4 ocazii de gol, de două ori nimerind bara. În minutul 89 prin Făgărăşanu, transversală din lovitură liberă de la 17 metri lateral stânga, iar un minut mai târziu prin Bura, din apropiere în stâlpul din dreapta al porţii apărate bine de sărbătoritul Ciui. 

Și într-adevăr, mare bucurie în tabăra oaspeţilor. Care, la sfârşitul meciului, în vestiar, au cântat ”La Mulţi Ani!” portarului Daniel Alexandru Ciui, la aniversarea zilei de naştere, împlinind 26 de primăveri.

Programul etapelor 13-14 în C8, pe coloana clasamentelor.

*

CSC Dumbrăvița: Popeț – Morariu, Telescu (cpt), Podină (min. 83, Piţuc), Pașcu (min. 46, Coroiu) – David (min. 46, Ferţu), Udrea – Rus, (min. 75, Jichici), Făgărășanu, Ștefan,(min. 60, Motreanu) – Mura.

Rezerve: Smaranda, Giurgiu, Daminescu, Dobra.

Antrenor principal: Florin Bătrânu.

CS Avântul Periam: Ciui – Moldovan, Artimon, Mureșan, Mihoc – Dobie, Oancia, Mînecan (min. 74, Toma) – Gălăţan (min. 74, Ciobănică) – Trandu (cpt), Tulcan (min. 90+2, Vidican).

Rezerve: Bîlc, Olteanu, Siminiceanu, Stănilă, Lazea, Mager.

Antrenor principal: Marius Stanache.

Au arbitrat: Filip (Craiova) – Pantea (Arad) și Constantinescu (Craiova). Observator de arbitri: Rojneai (Alba Iulia), delegat de joc, Mierea (Timişoara).

+

La cald…

Marius Stanache (antrenor CS Avântul Periam): ”Am reuşit o victorie la o echipă foarte foarte bună, chiar dacă şi la ei s-au schimbat multe față de turul campionatului. Sunt fericit că am câştigat puncte foarte importante pentru noi. Din punctul meu de vedere aceste trei puncte sunt preţioase şi vor cântări decisiv pentru evitarea retrogradării. În cazul în care mâine Ezerişul va pierde la Chişineu Criş şi Cermeiul la Ghiroda, în proporţie de 95 la sută  noi vom scăpa de la retrogradare. Sigur, în continuare vom juca fără presiune, dar nu trebuie să lăsăm capul jos. Sigur, în continuare o să arătăm un fotbal şi mai frumos. Îmi felicit băieţii că au putut să obţină acest rezultat după eşecul cu Pecica. Din punctul meu de vedere, acolo eu am avut o parte de vină, împreună cu conducerea, căci am pregătit meciul pe alte terenuri, mai bine spus prin vecini, timp de o săptămână, iar rezultatul s-a văzut. Eu zic că victoria de astăzi a fost meritată, chiar dacă la final am făcut pasul înapoi şi am fost dominaţi; mult nu a lipsit să fim chiar egalaţi. Doresc să-i felicit pe toţi jucătorii, de la portarul Ciui şi cei care nu au jucat astăzi, în special pe cei din teren, care au arătat că au mare caracter. Sunt foarte fericit de acest succes! Ne va aştepta un meci foarte greu săptămâna viitoare cu Ghiroda.”

Florin Bătrânu (antrenor CSC Dumbrăvița): ”Astăzi a fost o partidă de un slab nivel, şi din partea noastră, şi din partea adversarului nostru. La acest meci se putea întâmpla orice, mai ales dat fiind faptul că s-a jucat pe plan judeţean, iar jucătorii se cunosc între ei şi asta a fost. Din păcate am fost lipsiţi de şansă, jocul nostru a fost mai nereuşit astăzi, fotbalul are limitele lui. Păcat este că păcătuim la finalizare, ajungem în fata porţii şi nu băgăm gol. Chiar în final am avut şi două bare, nu a vrut să intre în poartă. Ne vom pregăti în continuare săptămâna care vine şi mergem la Lipova să câştigăm!”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: