CSC Dumbrăvița răstoarnă scorul în Dolj încă din prima repriză. Primă victorie afară

Nu gazdele doljene s-au apropiat în clasament de alb-verzi la un minim de două puncte, ci elevii lui Sorin Bălu au izbutit sâmbătă după-amiază să se apropie puțin de cealaltă formație din Dolj în Seria a IV-a din Liga 3, liderul imbatabil U Craiova 1948, ținut în șah la Târgu Jiu de nou-promovata secund clasată Progresul Pecica. Bănățenii au întors în schimb scorul încă până la pauza partidei de la ora 14 de pe ”Orășenesc” și au urcat pe podium, la zece puncte de cei din Bănie și la unul în urma Crișului, egalându-i pe pecicani: ACSO Filiaşi – CSC Dumbrăvița 2-4 (1-3).

CSC Dumbrăvița a reușit în etapa a XI-a primul succes în deplasare din noul campionat, rezultat după o serie de remize, 1-1 la Chișineu Criș și Pecica precum și 3-3 la Viitorul Dăești, dar și în urma unui și mai recent întâi eșec afară, cu 3-0 la Pâncota în urmă cu două runde, pe 18 octombrie. Implicit, a legat din nou victorii, precum în etapele 5-6, atunci acasă. Un triumf în deplasare într-o rundă a oaspeților, cu 4 succese afară și o remiză, cea albă, obținută de nou-promovații arădeni în noul fief al liderului.

Și urmează tocmai CSC Dumbrăvița – U Craiova 1948, după care ieșirea la Horezu.

Trupa doljeană, cu un singur punct din precedentele 9 posibile dar și cu un singur succes acasă în precedentele 4 apariții din tur, a deschis scorul în primul sfert de oră prin cel care a jucat în Liga 3 și pentru un club timișean, Claudiu Ghighilicea, marcator în minutul 10, însă bănățenii au răsturnat prompt scorul, egalând prin Octavian Drăghici deja în minutul 15 și preluând conducerea prin Dorin Codrea, autor al unei ”duble”, în minutele 18 și 32… 1-3.

Doljenii au fost primii care au înscris și în partea secundă, prin Alexandru Armăşelu, în minutul 59, din lovitură de la 11 metri, dar Andrei Făgărăşanu a spulberat orice dubii în privința învingătoarei, marcând în prelungiri din lovitură liberă de la 20 de metri: 2-4 în minutul 90+2.

Veteranul Drăghici egala cu un şut de la 14 metri, din lateral dreapta la colţul lung, Dorin Codrea punctând mai întâi cu capul din apropiere, la o centrare a lui Stancu, iar apoi printr-un ”eurogol” de la 18 metri. 

De remarcat și că portarul de rezervă Smaranda a fost învoit, naş fiind, rezervă a goalkeeper-ului Robert Miklos fiind în schimb tocmai nimeni altul decât… tatăl său, Arpad Miklos.

*

Sorin Bălu: ”A fost un meci pe care l-am început bine, dar, contrar cursului jocului, am luat un gol stupid. Am revenit în joc şi am reuşit să marcăm de trei ori până la pauză. Repriza a doua am început-o bine, dar în loc să facem 4, 5 sau 6 la unu, am comis un… 11 metr. Dar faultul a fost în afara careului de 16 metri! Iar gazdele s-au apropiat la 2-3. În final, am reuşit golul patru. Am prestat un joc foarte bun şi rezultatul este unul meritat, unul just”.

Antrenorul Sorin Bălu a folosit următorii jucători: Robert Miklos – Bilia, Telescu – cpt., Stupu, Coroiu – Morariu, Dorin Codrea (minutul 88, Străuţ), Stancu (min. 50, Siminic), Briciu – Ștefan (min. 70, Făgărăşanu), Drăghici – (min. 70,  Enciu).

Pe bancă: Arpad Mikloş – Keschez, David. Au lipsit Smaranda și Nanu.

Rezultatele etapei a X-a în C4, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 64

 


Alte articole legate de acest subiect: