CSC Ghiroda – ACS Poli 0-3 (0-0): Popovici două. FOTO + declarații Albert, Petre

Retrogradata în eșalonul secund ACS Poli Timişoara a învins în această seară la Ghiroda, 0-3 (0-0) în dauna divizionarei C locale, înscriind cu începere de la mijlocul reprizei a II-a.

Chiar dacă a fost programat la ora 18, meciul de pe arena ”Emilian Pavel” a fost devansat cu 60 de minute, la cererea echipei oaspete, în ceasul al… 12-lea. Formația pregătită de Ionel Ganea a disputat așadar primul amical după revenirea din cantonamentul brașovean şi s-a impus în fața echipei din liga a III-a CSC Ghiroda cu 0-3, desprinzându-se în partea a doua, către final.

Până la pauză Golda a avut cea mai mare ocazie de gol în minutul 16, când nu l-a putut învinge pe Gakos, care a respins cu piciorul mingea în corner. Şi în minutul 39 transversala s-a opus la şutul lui Codrea din afara careului de 16 metri.

La reluare, portarul Filip s-a opus miraculos la şutul lui Codrea din minutul 54, ca apoi, 10 minute mai târziu, Golda să nu îl poate învinge pe tânărul Tripon, intrat de nici cinci minute.

Scorul a fost totuși deschis în minutul 67, la mijlocul părții secunde, când Popovici, care a revenit la echipă, a şutat excelent din afara careului, de la circa 18 metri: 0-1. Cu șapte minute înainte de final, Popovici a centrat din corner, de pe partea stângă, iar mingea a ajuns pe flancul drept, la Sergiu Românu, un junior din propria pepinieră, care a trimis în fața porții, de unde a pus latul Dorin Codrea şi a dublat scorul pentru echipa sa: 0-2 pentru ex-prim-divizionară.

Scorul final a fost stabilit cu un minut înainte de final de jucătorul meciului, același Popovici şutând la semiînălţime, în colțul din stânga lui Trifon.

Timișorenii au mai luat între timp un jucător, pe tânărul Giani Stere, de la cei din Chiajna, folosit astăzi pe final, alături de alte nume noi. De la oaspeți au lipsit în schimb Melinte și Drăghici, ambii cu probleme medicale.

Iar cei de la ACS speră să-l convingă pe Popovici să rămână, mai ales după prestația de azi, salutată chiar de primarul Nicolae Robu, aflat de la începutul meciului în tribuna Ghirodei, într-o călduroasă zi plină pentru edil, implicat și pe prânz în Piața Iosefin într-o nouă tentativă tipic românească de șterpelire a propriei căciuli, ipocrită fățărnicie cu turiști nemți pe post de duși de nas când de fapt realitățile din respectiva zonă sunt contrastante și în tot cazul cu totul altele, ca părticică a impetuosului plan de gentrificare și dezumanizare și pe mai departe a Timișoarei.

Cât despre noutățile de la gazde, care din noul sezon vor juca după reorganizare sub denumirea CSC Ghiroda, de la Clubul Sportiv Comunal Ghiroda-Giarmata Vii, nigerianul Eric Onyema, anunțat a fi din generația 1995, sosit din Muntenegru, Andrei Țugui (ex-Ripensia) și Marco Giuricici (ASU Politehnica). Şi pasărea călătoare Alexandru Baranyi a semnat cu clubul din Ghiroda şi va reveni la echipă de mâine, după ce a reuşit să înscrie săptămâna trecută pentru echipele ACS Poli, în meciul de la Braşov cu Olimpia Râşnov, și Fortuna Becicherecu Mic, în partida cu Unirea Sânnicolau Mare.

+

CSC Ghiroda: Gakos – Semeniuc (minutul 30, An. Filip) – Semeniuc, Vasiliu, Gavriluță, Horcea – Mancaș, Giuricici, Țugui, Ciobanu – Jichici, Totic

(în repriza a II-a) An. Filip (60, Trifon) – Holovcici, Hotca, Onyema, Mancaș – Berivoiescu, Buzdugan, Saizu, Țugui – Bodochi, Sârbu.

Antrenori: Remus Steop şi secundul Orlando Trandu.

ACS Poli: Smaranda (min. 30, Curileac) – Daniel Filip, Bocșan, Mutu, Dumbravă – Haruț – Mrkela, Mark de la Rosa, Bîrnoi (min. 29, Dorin Codrea), Velcotă – Golda.

Antrenor: Ionel Ganea.

(în repriza a II-a) Curileac (min. 61, Mario Contra) – Străuț, Basic, Bocșan (min. 76, Stan), Podină – Haruț (min. 75, Românu) – Motreanu, Codrea, Bîrnoi, Popovici – Golda.

Au mai jucat: Stere, Stan şi Sergiu Daniel.

Au arbitrat: Daniel Vărzan – Horaţiu Lotreanu şi Patrik Sandu.

*

La cald…

Ovidiu Petre (manager sportiv al echipei ACS Poli): ”A fost un antrenament bun, nu vrem să demonstrăm nimănui cât de buni suntem noi acum. Ne bucurăm că Popovici s-a alăturat echipei, sperăm să se rezolve cât mai curând situația lui și să ne ajute așa cum a făcut-o și astăzi. Sperăm să se ajungă la o rezolvare, să fie bunăvoință din ambele părți. Ne mai trebuie un atacant și doi mijlocași ofensivi, sperăm să-i aducem cât mai repede…”

Despre bețele în roate de la stadionul ”Dan Păltinișanu”, ”nu s-a decis nimic, așteptăm o rezolvare a situației. Momentan suntem la stadion, ne facem treaba, nu știm ce o să fie, ar fi normal să se rezolve această situaţie nemaiîntâlnită. În continuare ACS Poli se pregătește normal la ”Dan Păltinișanu”, deocamdată”.

Întrebat și despre meciul din prima etapă a ediției 2018/9 în Liga 2 şi dacă ştie ceva despre echipa nou-promovată din Constanţa, Petre a admis că ”nu ştiu nimic concret despre echipa constănţeană, dar am fost informaţi că meciul cu Farul, de la Constanța, din prima etapă, va avea loc sâmbătă 4 august, de la 13:30”. Probleme în orice caz și la malul mării, că doar este vorba despre fotbalul românesc, cu a sa suferindă ligă secundă.

Alexandru Albert (preparator fizic al echipei din Ghiroda): ”Încă nu avem lotul definitivat, în repriza a doua au jucat câțiva băieți care nu se știe dacă vor rămâne. Avem mare nevoie de încă un atacant, a revenit Alex Baranyi și cred că doi mijlocași laterali, pentru că la mijlocașii centrali avem dubluri pe post. Va fi dificil, sunt echipe care s-au întărit, precum Reșița, au planuri de promovare, Sebișul s-a bătut mereu la primele locuri, Dumbrăvița va fi o nucă tare. Sperăm să ne punem fizic și tactic la punct, mai e timp și sperăm să facem o surpriză plăcută, să ne clasăm mai sus faţă de ediţia trecută a campionatului. Următorul meci este pe 2 august în Cupa României, cu Fortuna Becicherecu Mic în turul unu, faza naţională”.

Fotografiile (*clic pe imagine pentru mărire)

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: