CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Flacăra Horezu 1-1 (1-0): FOTO + declarații Bura, Popa

Foarte puţini spectatori au îndurat frigul în această după-amiază pentru a asista la ultima apariție acasă din tur a ”albaștrilor”, circa 30 de împătimiți ai fotbalului, încălziți la final de punctul smuls de gazde în fața vizitatorilor mai bine clasați. Echipa lui Vlad Bura a fost de fapt la doar câteva minute de victorie în fața uneia dintre formaţiile cu cel mai consistent joc din seria vestică în Liga 3, conducând-o până în minutul 86, când vâlcenii n-au mai ratat. Astfel, frumoasa tabelă electronică de pe arena ”Emilian Pavel” a consemnat CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Flacăra Horezu 1-1 (1-0).

Un singur punct le despărțea pe oponentele din prima jumătate a ierarhiei, amfitrionii bănățeni pe locul 7 iar oaspeții subcarpatici pe poziția a cincea, și câte un punct au obținut din penultima etapă a sezonului de toamnă în Seria a IV-a din Liga 3, după ce ”albaștrii” au deschis scorul în prima repriză iar ”albii” de peste munți au egalat spre final.

Vâlcenii au dominat partida de vineri de la ora 14 și puteau chiar conduce la pauză, dar ratarea unor mari ocazii i-a lăsat la zero la capitolul goluri. Iar contrar cursul jocului, gazdele au reuşit deschiderea scorului prin Liviu Herci, în minutul 38, după ce fundaşii oaspeți nu au reuşit să respingă mingea parată de portarul advers la şutul slab expediat de Baranyi din lovitură de la 11 metri, acordată după o contră la minge a lui Dinu asupra lui Budur… 1-0.

Jucător al meciului a fost portarul Raul Barbu, care a avut mai multe intervenţii salvatoare, mai ales în repriza secundă, inclusiv la penalty-ul acordat în minutul 57, când a primit şi un cartonaş galben după un duel la minge cu Simeanu, intervenţie regulamentară, acordându-se însă penalty și în acest caz. Tânărul Barbu a respins mingea în corner la şutul trimis de Munteanu pe jos în stânga sa. Dar după alte ocazii ale oaspeţilor, goalkeeper-ul timișenilor a primit în cele din urmă gol cu patru minute înainte de final, în urma respingerii unei lovituri libere de la 17 metri, perpendicular pe poartă, expediată de antrenorul-jucător Adrian Popa în zona vinclului din dreapta sa. Stănică a fost pe fază şi l-a învins din apropiere cu latul… 1-1.

În prelungiri, în cel de-al treilea minut adițional, oaspeţii ar fi putut înscrie din nou, astfel încât să plece cu toate cele trei puncte, dar același Stănică nu l-a putut învinge pe Barbu de la nici 6 metri, acesta respingând miraculos cu piciorul un gol ca şi făcut.

Una peste alta, bănățenii se pot considera mai mult decât mulțumiți că s-au ales cu un punct din meciul găzduit în etapa a 14-a în C4, remiză cu care n-au fost prea obișnuiți în turul campionatului, doar ei și cei de la CS Hunedoara înregistrându-le pe cele mai puține din primele 13 runde, câte una fiecare echipă. Cu alte cuvinte, al treilea cel mai productiv atac din serie, cel al galben-albaștrilor, cu o medie de aproape două goluri marcate pe meci, n-a izbutit mai mult în fața celei de-a treia cea mai bună apărare din campionat, cea a Flacărei, cu o medie de exact un gol încasat pe meci, menținută. 

În tot cazul, cu tot jocul mai bun al celor din Vâlcea, care nici ei, la rândul lor, n-au prea remizat în tur, acesta fiind cel de-al treilea draw în 14 runde, și toate trei în deplasare cu identicul 1-1, Flacăra n-a prea adus multe puncte de pe terenuri adverse, acesta fiind al treilea în ultimele 7 ieșiri cu bilanțul 0 3 4 4-10. Pornea ce-i drept mai încurajator, câștigând cu 0-2 la Sebiș în runda inaugurală, după care a mai remizat afară la Târgu Cărbunești în etapa a III-a, pe 12 octombrie la Cermei, și în acest ultim meci afară pe 2019, cu mențiunea că runda trecută, dispunând cu 2-1 acasă de dumbrăvițeni, a stopat o serie de 3 înfrângeri…

Cât despre CSC Ghiroda și Giarmata Vii, a urcat un loc în clasament, fiind acum pe 6 cu 20 de puncte, multe fiind însă aparițiile acasă, opt în primele 14 etape, cu bilanțul turului strict pe ”Emilian Pavel” 4 2 2 19-12 14 puncte. Finalul de tur, la Hunedoara, iar apoi startul returului, în jur de 7 martie, tot în deplasare, la Cermei. Proximul meci acasă, așadar în runda a XVII-a, cu LPS Cetate Deva, spre mijloc de martie…

*

CSC Ghiroda & Giarmata Vii: Raul Barbu – Semeniuc (min. 61, Şofran), Bocşan, Goţa, Sabău – Mancaş, Poparadu (min. 84, Jichici), Herci, Ghinescu (min. 77, Liuba) – Budur (min. 89, Ţugui), Baranyi (cpt.).

Antrenor: Vlad Bura.

ACS Flacăra Horezu: Robert Popa – Bălan, Dinu, Munteanu (cpt.) – Samson, Precup, Simeanu (min. 87, Nuţă), Adrian Popa – Preda – Stănică, Georgescu.

Antrenor-jucător: Adrian Popa.

Pe bancă: Vlădoiu, Niţu, Covalschi, Birziche. A lipsit Gueye.

A arbitrat slab la centru Costinel Iacob din Craiova, asistat de Pompiliu Barbu şi Romeo Popa (toţi trei din Craiova). Observator de arbitri Emil Arsa (Arad) iar delegat de joc Teodor Biriş (Hunedoara).

*

Vlad Bura (antrenor principal CSC Ghiroda şi Giarmata Vii): ”A fost un joc foarte greu. Am început destul de ezitant, după aceea, pe parcursul primei reprize, am reuşit să echilibrăm partida. Am înscris, apoi am încercat să ţinem de rezultat. Într-adevăr, am întâlnit o echipă foarte puternică, Flacăra are jucători experimentaţi, de primă ligă, a venit ca un tăvălug asupra noastră. Sincer, rezultatul este echitabil. Ar fi fost fantastic să scoatem trei puncte, dar trebuie să fim cinstiţi şi să ne mulţumim cu acest rezultat”.

Adrian Popa (antrenor-jucător Flacăra Horezu): ”Ne doream mai mult, am avut ocazii, din păcate nu am reuşit mai mult. Cei de la Ghiroda au o echipă bună, s-au apărat şi pe contraatac puteau să înscrie. Mulţumesc colegilor mei că am reuşit să egalăm după ce am fost conduşi, le mulţumesc  pentru efortul depus, pentru dăruirea de care au dat dovadă. Și pot spune că au muncit foarte mult! Dar ne-a lipsit Mansour, e un jucător important, a primit trei etape după meciul de la Arad”.

Fotografii realizate de Iosif Canea; rezultatele zilei în runda a XIV-a din Seria a IV-a în Liga 3 și programul ultimei etape a turului, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: