CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Viitorul Dăeşti 2-4 (1-1). Benga: ”Un henț prostesc a întors soarta jocului”

Galben-albaștrii pendulează inconstant, una caldă, alta rece, tot mai îndepărtați de șirul victoriilor ce-i ridica în urmă cu peste o lună pe locul 1 în ierarhia Seriei a IV-a din Liga 3. Începeau perfect ”dubla” aparițiilor acasă, 5-0 cu ACS Poli, dar au încheiat-o cu capul plecat, în fața unor nou-promovați vâlceni care i-au egalat la puncte prin a copia la indigo succesul din prima lor deplasare, 2-4 la Cermei, în urma căreia pierdeau cu multe goluri primite la Chișineu Criș și Pecica: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Viitorul Dăeşti 2-4 (1-1).

Astăzi de la ora 15, în cadrul etapei a VIII-a de la mijlocul turului în seria vestică din Liga 3, stadionul „Emilian Pavel” a găzduit al doilea meci consecutiv pe propriul teren pentru elevii lui Octavian Benga, de această dată împotriva celor de la Dăeşti, unde evoluează fraţii Costea, dintre care a jucat Florin.  

Iar oaspeţii au deschis scorul în minutul 12 prin Lăzărescu, cu un şut pe jos, deviat din apropiere.

Cei din Ghiroda au preluat apoi frâiele jocului şi şi-au creat mai multe ocazii. Egalarea a venit în urma loviturii de cap trimisă de Baranyi, din centrarea lui Ghinescu în minutul 33.

Localnicii au trecut în avantaj după pauză, în urma golului reuşit de Petrişor Jichici în minutul 51, când a punctat printr-un plonjon la recentrarea tot cu capul a aceluiaşi Alexandru Baranyi. Iar după 3 minute tocmai Baranyi marca un gol superb, anulat însă pe motiv de ofsaid.

În minutul 59, fundaşul Goţa a comis un henţ în urma căruia a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu.

În superioritate numerică, oaspeţii au egalat în minutul 66, prin Neacşu, care a marcat din apropiere cu capul la colţul lung. Apoi, acelaşi Neacşu a speculat din careu o minge respinsă şi a trimis balonul în plasă… 2-3.

În fine, ultima reuşită i-a aparţinut lui Florin  Costea cu patru minute înainte de final, cu un şut cu stângul în dreapta lui Barbu. Iar după două minute un nou gol anulat în dreptul lui Baranyi, scăpat singur spre poartă, şi tot pe motiv de ofsaid, deşi atacantul preluase mingea cu un adversar în spatele său. 
Rămânea 2-4, de la 2-1, ambele echipe având 12 puncte, în prima parte a clasamentului, cu un plus la golaveraj în favoarea Ghirodei. Care va ieși la Sebiș și îi va primi apoi pe cei din Lipova…

*

Octavian Benga (antrenor principal CSC Ghiroda & Giarmata Vii): ”N-aş prea vrea să vorbesc despre golurile anulate… Cred că la 2-1, golul lui Baranyi, dacă nu ar fi fost anulat, se făcea 3-1. Ar fi fost altceva, jocul era închis. Nu ştiu dacă a fost gol valabil sau nu, dar asta au decis arbitrii. Mai apoi aş vrea să vorbesc despre prostia incredibilă făcută de jucătorul nostru, Goţa, care a luat un cartonaş, nici nu ştiu cum să-l numesc, gratuit. A făcut un henţ prostesc şi ne-a lăsat în zece oameni şi acolo s-a întors soarta jocului. Noi pregătim tactic jocul bine, dar în multe dintre meciuri am făcut nişte cadouri adversarilor… Dominam repriza a doua, jocul decurgea în favoarea noastră, spre o victorie, şi această greşeală, ca şi în alte meciuri, a făcut ca să pierdem din nou. În faţa unei echipe care marchează mult, ştiam acest aspect, le-am şi spus, dar şi încasează. Ştiam foarte bine marea majoritate a jucătorilor lor. Dar degeaba pregăteşti tactic, când apar greşeli individuale de cascadorii râsului. Sunt foarte supărat pentru că nu trebuia să pierdem acest joc. Am arătat bine şi fizic. Am avut o posesie bună. Ne-a ieşit ce am pregătit pe faza de construcţie”.

*

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Barbu – Şofran, Bocşan, Goţa, Liuba – Mancaş, Jichici, Poparadu (min. 69, Ţugui), Ghinescu (min. 65, Budur), Silaghi (min. 61, Jovanic), Baranyi.
Antrenori: Octavian Benga (principal), Alexandru Chiu (secund).

Pe bancă: Sipoş, Pituc, Sabău, Semeniuc.

Viitorul Dăeşti: Marinoiu – Vasile, Bucei, Lăzărescu, Sararu – Dima, Rizea, Iordache, Pîrvu – Neacşu, Florin Costea.

Antrenori: Gabriel Magearu (principal) şi Lucian Giurcă (secund).

Rezerve la start: Geantă, Păsoi, Roşianu, Horumba, Talpoş, Proteasa.

Au arbitrat: Dan Alexandru Gornic (Arad) – Daniel Ioan Humiţa (Armeniş / Caraş-Severin) şi Nelu Ioan Glăvan (Hunedoara). Observator de arbitri Ştefan Galofvits  (Oradea), delegat de joc Emanuel Popescu (Târgu Jiu).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: