CSM Lugoj II nu mai primise mai mult de două goluri într-un joc de 15 etape dar Mariș i-a dat 3 după pauză: 3-1 (0-0) Mașloc. Va mai continua însă Șețu la Voința?

O echipă de pe podiumul ierarhiei finale a ediției precedente, vicecampioana ACS Voința Mașloc, a strâns astăzi de la ora 11 primele puncte în returul Diviziei D Timiș, la a treia strigare, împotriva unei nou-promovate în mare ascensiune, la rândul ei la ora actuală pe podiumul ligii a patra județene, CSM Lugoj II, dar stopată dintr-o serie de 4 victorii în campionat, dintre care trei, la zero.

Voința Mașloc – CSM Lugoj II s-a încheiat 3-1 (0-0) în jocul urmărit pe ”Textila” de circa 60 de spectatori, gazdele desprinzându-se prin același Mariș în nici un sfert de oră, înaintea mijlocului părții secunde, după ce până atunci nou-promovata de pe malurile râului Timiș fusese de departe vioara întâi a duelului din etapa a XX-a. Însă cel mai adesea ocaziile se răzbună, aspect confirmat și în această întâlnire din runda a treia a stagiunii de primăvară.

Pe un teren denivelat și o vreme aidoma ultimului weekend de iarnă calendaristică, rece și cu scurte reprize de ploaie măruntă și ușoară pe începutul fiecărei părți, CSM Lugoj II a exercitat o netă dominare în prima repriză, însă fără a concretiza, ceea ce mai apoi a costat-o pe ocupanta poziției secunde în ierarhie.

Astfel, sarabanda ratărilor oaspeților s-a declanșat încă din primul sfert de oră, în minutul 14, când Bolgea a reluat de la 6 metri, cu poarta goală, printr-o lovitură de cap, dar peste transversală, după ce în prima fază portarul respingea în urma unui corner.

Au survenit deja și primele două schimbări, Ignea, accidentat, părăsind gazonul deja în minutul 10, iar în tabăra adversă Tudor Onae, din minutul 21.

În minutul 23, altă ratare, în contul veteranului Lucian Stoica, scăpat singur pentru vizitatori, șutând de la 14 metri la colțul lung, dar pe lângă poartă. Replica Voinței a venit în minutul 30, prin Cosmin Bogdan, care a căutat să așeze balonul plasat, cu latul, de la 16 metri, însă mingea pe care ar fi dorit să scrie vinclu s-a izbit de transversală.

Ochită și de oaspeți, în minutul 42, prin Marta, direct din corner. Iar echipa a doua a municipiului Lugoj a abordat partea secundă tot prin a periclita buturile gazdelor din Calea Aradului, contraatacul lui Stoica din minutul 49 fiind stopat doar printr-un fault în careu, comis de Jivcovici, la care centralul a lăsat însă jocul să continue.

Puțin mai apoi, în minutul 52, contrar cursului jocului, Mircea Mariș a șutat de la 16 metri în stânga portarului, pe jos, la colțul lung: 1-0 pentru ACS Voința Mașloc.

Un alt contraatac, purtat pe stânga, a fost finalizat tot de Mariș, care a intrat în careu iar de la 14 metri a pus latul la colțul lung: 2-0 în minutul 65.

Iar ca tacâmul să fie complet, felul trei a venit în minutul 85, servit tot de Mariș printr-un șut sub bară de la 17 metri. Semn că aducerea sa de la echipa a doua a clubului Voința, din eșaloanele inferioare, a fost de mare folos.

Denis Vînătu a adus o foarte mică consolare prin golul de onoare din minutul 90, marcat dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. Eșec pentru gruparea oaspete, care a dominat ostilitățile dar n-a concretizat la timp, suferind prima înfrângere după 5 etape respectiv doar a treia în ultimele 12 runde, precedentele două fiind cu 1-0, acasă respectiv în deplasare. Mai interesant este însă că lugojenii au primit doar pentru a doua oară în întregul campionat mai mult de două goluri într-un meci, precedentul producându-se acasă, 1-6 cu liderul din Ghiroda, în etapa a 5-a.

Chiar și cu o victorie la purtător, n-ar fi însă exclus ca antrenorul Adrian Șețu să nu mai continue la ACS Voința, acest meci fiind catalogat drept ultimul în cazul în care vicecampioana nu s-ar fi impus. Ceea ce n-a fost cazul, dar posibilitatea rămâne…

Apropo de gazde, Berceanu, Daniel Oberșterescu și Șchiopu n-au putut evolua, indisponibili, valabil și pentru veteranul portar al oaspeților, Micșa, care n-a efectuat deplasarea, fiind accidentat.

Revenim cu foto-reportajul și declarațiile, dar până atunci, echipele…

ACS Voința: Cosmin Amarinei – Daniel Gabără, Igor Jivcovici, Robert Hrițcan, Cosmin Bogdan, Lucian Ignea (10, Ovidiu Glodean), Marius Demian, Mircea Mariș, Dan Rațiu (80, Alexandru Rus), Adrian Ilie (67, Flavius Glișa), Iulian Vîntură.

Rezervă: portarul Sergiu Narița

CSM Lugoj II: Grațian Tătar – Raul Peptănuș (58, Virgil Sălăjan), Dorian Predescu, Claudiu Ardelean, Mihăița Socaci, Denis Secoșan (68, Bogdan Bărbulescu), Denis Vînătu, Petru Ploscariu, Tudor Onae (21, Norbert Gălețan), Florin Bolgea (72, Roberto Ardelean), Lucian Stoica.

Rezerve: Daniel Moruz, Paul Ardelean și Ionadan Lascu.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: