CSM Lugoj învinge iar la zero acasă

CSM Lugoj a câștigat pe teren propriu în Vinerea Mare și pentru a treia oară tot la zero în returul Seriei a IV-a din Liga 3, dispunând astăzi de la ora 17 de nou-promovata CS Gloria Lunca Teuz Cermei cu 1-0 (0-0), succes prin care timișenii au rămas și în continuare fără gol încasat acasă în 2017.

Fără Silaghi-Perju, suspendat pentru acumularea de 4 cartonașe galbene, dar și fără Rus și Horcea, convocați săptămâna aceasta în turneul final studențesc național câștigat de Universitatea de Vest Timișoara la Cluj, CSM Lugoj a dominat clar disputa din runda a XX-a cu incomoda în deplasare grupare arădeană, pe care a depășit-o printr-un gol înscris puțin după pauză.

Elevii lui Cosmin Petruescu au controlat cursul jocului din etapa marcând mijlocul returului în seria vestică, dominându-l de la un capăt la altul, însă au și ratat pe măsură, de exemplu prin Bozian, de la numai 4 metri, cu o lovitură de cap, prin Livan, cu o reluare tot din careul mic, prin același Bozian cu un voleu deturnat de Rusu aproape din vinclu, sau prin Radu, al cărui șut a fost deviat de sub transversală, precum și Marta, care a avut chiar două oportunități în aceeași fază.

În cele din urmă, golul de 3 puncte a venit din bocancul unui fundaș lateral, Precupanu, lansat pe partea dreaptă, unde a scăpat singur cu portarul și l-a driblat pe exterior, trimițând în poarta goală: 1-0 în minutul 50.

Scorul ar fi putut fi mai mare dacă nu s-ar fi opus cu succes goalkeeper-ul arădenilor, Rusu, jucătorul meciului de pe arena lugojeană.

Gloria n-a periclitat în schimb buturile lui Filip, căutând doar ruta cea mai scurtă spre gol prin expedierea baloanelor din faze fixe spre gura porții gazdelor, în speranța unei devieri opportune, ce nu s-a ivit. Chiar și așa, arțăgoasa grupare din Cermei, care s-a evidențiat prin numărul protestelor lansate încă din start la adresa deciziilor centralului, a fost greu de învins, dovedind că nu degeaba primise puține goluri în deplasările campaniei în curs, dintre care aproape jumătate într-o singură ieșire, patru la Sebiș.

CSM Lugoj a învins la limită în alcătuirea Filip – Precupanu, Drăghici (Radak), Miculescu, Roșie (46, Olariu) – Radu, Lazea, Livan (Sărăcin), Zurbagiu, Bozian, Marta.

Rezerve: Iordache – Ciobanu, Ciubotariu, Grega, Peptănuș.

Cartonașe galbene: Roșie, Drăghici, Precupanu, Livan.

Cosmin Petruescu a remarcat la final că ”a fost un joc exact așa cum îl anticipam, foarte disputat, cu oaspeții apelând la o apărare supraaglomerată în multe momente ale meciului și punând foarte mult accent pe contraatac și faze fixe. Mă bucur de victorie și pentru obținerea celor 3 puncte, meritat, după ce am controlat meciul ca posesie și ca număr și claritate a ocaziilor de gol. Echipa în ansamblu a avut evoluții chiar bune în acest retur însă din păcate nu concretizăm și prin rezultate”.

CSM Lugoj va juca în etapa de după Paști în deplasare la AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Rezultatele zilei în C4, clasamentul actualizat și programul rundei a XXI-a, prima din pătrimea finală a campionatului, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: