CSM Lugoj își ia revanșa pentru eșecul acasă din tur și egalează seria de 4 succese din toamnă

Lugojenii au salvat în această seară onoarea oaspeților timișeni, învinși pe linie în cele 3 meciuri jucate ieri, CSM revanșându-se în schimb cu un scor de forfait în județul Arad pentru unica înfrângere suferită în turul campionatului, 1-2 pe 20 octombrie cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei. A trecut mai bine de o jumătate de an dar elevii lui Cosmin Petruescu n-au deloc memoria scurtă, deschizând scorul încă din minutul 2 și adăugând alte două reușite în doar câteva minute de la finele primului sfert de oră al părții secunde: 0-3 (0-1).

Pe valul unor pozitive rezultate recente, CSM Lugoj s-a aliniat de la ora 17 la startul jumătății secunde a returului cu bune șanse de a rămâne pe aceeași traiectorie și la Cermei, iar Gelu Velici a dat tonul încă din minutul 2, marcator după o pasă în adâncime de la Nicolescu, șutând de la 14 metri sub bară: 0-1.

Cu numai 4 puncte din 24 posibile în acest retur și alunecate în ultima treime a ierarhiei, primul fiind adjudecat chiar în runda inaugurală, la Pâncota, cu nou-promovații din Lipova, iar celelalte în precedentul meci acasă, cu codașa CS Nuova Mama Mia, gazdele arădene au resimțit șocul primirii vremelnicului gol și nu au găsit ac de cojocul unor vizitatori bine organizați, aflați în căutarea celei de-a patra victorii consecutive.

Pe care și-au apropiat-o prin două reușite în succesiune, tocmai după o mai bună perioadă de joc a Gloriei, imediat după pauză, când se instala în jumătatea de teren timișeană, abilul Bogdan Bozian tăind vântul din pânzele arădene după ce era lansat în adâncime, pe flancul drept, rămânând singur cu portarul, pe care l-a învins la colțul lung, în plasa laterală: 0-2 în minutul 57.

Nu treceau decât 3 minute și Nicolescu devia cu capul recentrarea lui Fridrich tot cu o lovitură de cap, în urma cornerului executat de Dobra, CSM Lugoj rotunjind astfel un detașat 0-3 în prima oră de joc din meciul etapei a 24-a în Seria a IV-a din Liga 3. 

Gazdele au avut situații de gol puțin după primirea golului trei, trecând nu departe de revenirea în joc, însă odată risipite, s-au putut declara mulțumite că lugojenii n-au fructificat câteva contraatacuri care ar fi putut balona rezultatul final, înghețat la 0-3. A patra victorie consecutivă a ocupantei podiumului, egalând o serie similară din etapele 10-13.  

Cosmin Petruescu, antrenorul principal al oaspeților, a spus că ”suntem pe o linie ascendentă, pe un drum bun! O victorie meritată, muncită, pe terenul unei formații care are în componență câțiva jucători cu experiența ligilor superioare, aflată într-o criză de formă din punct de vedere al rezultatelor, dar cu siguranță valoarea lotului nu este conformă cu poziția actuală din clasament, cred doar una de conjunctură, Cermei având un lot cu care poate termina cel puțin în primele opt echipe. Mă bucur că sportivii noștru ai manifestat o bună atitudine, determinare, foarte bine organizați, ceea ce a și fost principalul nostru atu. Am avut și șansă întrucât am deschis scorul la prima ocazie de poartă iar apoi jocul a curs în favoarea noastră. Perioadele de dominare ca posesie au alternat, dar inspirația în fața porții a fost de partea noastră, aspect pentru care nu pot decât să mă bucur. Gândurile noastre se îndreaptă însă deja spre jocul următor, acasă în compania unei formații care este imprevizibilă atât ca joc dar mai ales ca și componență, dat fiind că poate beneficia sau nu de aportul unor jucători de la prima echipă. Mai mult, sibienii au o zi în plus de odihnă, ei jucând ieri în etapa intermediară, dar am mare încredere în potențialul echipei noastre și sper să ne putem reface în primul rând fizic!”

Fără Vlădia suspendat, CSM Lugoj a semnat al șaselea succes în deplasare în acest campionat în alcătuirea Păduraru – Daniel Filip, Radak, Miculescu – cpt., Fridrich – Ciubotariu (58, Olariu), Nicolescu, Mărmăneanu, Bozian (78, Grega), Velici (65, Precupanu), Pădurariu (46, Dobra). Rezerve: David Filip – Roșie, Szekely.

Rezultatele etapei a 24-a în C4, una cu 4 victorii ale gazdelor, o remiză și două în deplasare, pe coloana clasamentelor și programului viitor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: