CSM Lugoj merge mai departe în Cupa României. La lovituri de departajare, la Ghiroda. Portarul Barbu, parade la rând la 11 metri: declarații + FOTO

CSM Lugoj a izbutit în această seară o nouă calificare în condiții de deplasare tot la o colegă de eșalon din Liga 3, de astă dată dispunând de o grupare din același județ, Timiș, și mergând mai departe de o manieră dramatică, la lovituri de departajare, în urma unei remize albe. FOTO + declarații din turul III al Cupei României: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii  – CSM Lugoj 3-4 (0-0, după 120 de minute).

După ce a trecut de AS Fortuna Becicherec, în deplasare, cu 1-4, iar apoi tot în deplasare și în Caraș-Severin, la AS Croaţia Clocotici, cu 1-5, formația antrenată de Remus Steop s-a poticnit în Cupa României pe propriul teren, deși încheia la egalitate după 120 de minute fără gol.

Însă duelul eliminatoriu de la ora 17:30 s-a decis în urma loviturilor de la 11 metri, pentru departajare, junii de la CSM Lugoj, foarte bine pregătiți fizic și urmăriți din tribună de Iosif Rotariu, frate al antrenorului lor principal, intrând în turul al IV-lea.

Ascendent moral în perspectiva deplasării de vineri în etapa a II-a din noul campionat al seriei vestice în Liga 3, la Cugir, în aceeași zi CSC Ghiroda și Giarmata Vii debutând și acasă în ediția 2018/9 a eșalonului terț, după înfrângerea la Dumbrăvița cu 4-2, vizitatoare fiind Industria Galda.

Până atunci însă, bucurie așadar pentru lugojeni, la finele unui meci jucat la 29 de grade Celsius și urmărit de suficient de mulți spectatori.

Prima ocazie mai clară a aparţinut oaspeţilor în minutul 6, când Cărăbaş l-a driblat şi pe portarul Filip şi a şutat pe lângă bară, de la 6 metri lateral stânga. Gazdele au răspuns abia în minutul 37, prin Baranyi, care a prins un şut de la 18 metri dar transversala s-a opus golului. Și nu poate fi trecută cu vederea ratarea lui Maier din 6 metri, în minutul 88, când putea încheia meciul mai repede…

S-a mai ratat întrucâtva și în prelungiri şi astfel s-a ajuns în fața punctului cu var, de 11 metri. S-a tras la sorţi ordinea executării loviturilor de departajare iar ambele echipe au început cu goluri marcate, de Alexandru Baranyi respectiv Beniamin Dobra… 1-1.

Marco Giuricici a făcut 2-1, iar portarul Alexandru Filip a respins şutul pe jos, în stânga, al lui Nicolae Jula. După aceea au urmat golurile lui Cosmin Saizu și Andrei Sărăcin: 3-2.

Portarul Raul Barbu a respins de lângă bară, de jos, șutul lui Cosmin Mancaș, iar Andrei Săndescu a fructificat cu un şut imparabil în vinclu, egalând: 3-3.

Tot Barbu a fost providențial prin a respinge din nou, și şutul lui Rareș Mureșan, iar Dorin Mărmăreanu, cu un şut la semiînălţime, a marcat în dreapta lui Filip şi a calificat echipa lugojeană în faza următoare. Și a urmat marea bucurie a celor de la CSM…

*

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Filip – Horcea, Ciobanu, Hotca, Mureșan – Mancaș, Saizu, Berivoescu, Țugui (min. 70, Giuricici), Totic (min. 70, Jichici), Baranyi.

Antrenor: Remus Steop.

Pe bancă: Gakos, Holovcici şi Vasiliu.

CSM Lugoj: Barbu – Mărgan (min. 94, Raţiu), David, Predescu, Săndescu – Jula, Mărmăreanu, Precupanu, Socaci (min. 60, Dobra) – Cărăbaș (min. 60, Maier), Bolgea (Sărăcin).

Antrenor: Ilie Rotariu.

Pe bancă: Urşan, Mihoc şi secundul Eugen Miculescu, care și-a dirijat echipa.

Au arbitrat: Claudia Adina Popa – Alexandru Ioan Corbu şi Sebastian Pantea.

La cald…

Remus Steop (antrenor principal CSC Ghiroda și Giarmata Vii):

După două victorii în deplasare, aţi cedat acasă, e drept, la 11 metri… ”Într-adevăr, am pierdut calificarea. A fost un meci echilibrat, cu două echipe foarte tinere, dornici de a face performanţă. Noi puteam decide soarta partidei în cele 90 de minute, dar aţi văzut şi dumneavoastră ce ocazii mari am avut, nu am fost lucizi la finalizare. Felicit pe cei de la Lugoj! Dar şi pe jucătorii mei, care şi-au dorit mult calificarea în faza următoare, dar nu au avut şansă. Trebuie să trecem de această înfrângere, să ne refacem, pentru următorul meci din campionat”.

Ilie Rotariu (antrenor principal CSM Lugoj):

Felicitări pentru calificare! ”Pot spune că a fost o victorie norocoasă, în urma loviturilor pentru departajare de la 11 metri. A fost un meci echilibrat, putea să câștige oricare dintre cele două echipe. Dar mă bucur pentru acești tineri jucători de la Lugoj că au reușit această calificare, pe care sincer să fiu, mi-am dorit-o şi eu foarte mult”.

Întrebat de antrenorul secund Eugen Miculescu, principalul a răspuns că ”de obicei el joacă în teren. Azi a hotărât să stea pe margine, el e antrenor secund și jucător. Am mai și strigat, dar nu de multe ori, când strigăm mai multe persoane, sunt derutați jucătorii. Au fost bune indicațiile date de el! Felicit băieţii pentru efortul şi angajamentul oferite astăzi!”

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: