CSM Lugoj sparge gheața la ultimul meci acasă din 2018: prim succes în tur

În zadar s-au străduit lugojenii să smulgă măcar un punct în deplasare în primele 6 ieșiri ale sezonului de toamnă, unul de coșmar, pierzându-le pe rând pe toate. Și în zadar s-au căznit să obțină o primă victorie acasă în primele șapte apariții din tur pe ”Tineretului”, cel de-al patrulea eșec pe teren propriu din noul campionat, consemnat vinerea trecută, 1-2 cu CNS Cetate Deva, părând a le îngropa și ultimele nădejdi. Dar penultima clasată n-a renunțat și în cele din urmă a adus soarele pe strada sa, în înfățișarea finală pe Timiș din 2018: CSM Lugoj – CS Hunedoara 2-1 (1-0).

O mare mică victorie, prima din acest campionat, care nu i-a ameliorat mai deloc situația ierarhică, dar a avut darul de a sugera să nu renunți, oricât de delicată ar fi situația.

Vizitatori ai penultimei clasate erau primii clasați în jumătatea secundă a ierarhiei, hunedorenii într-atât de paradoxali și contrastanți prin prisma rezultatelor înregistrate, oscilând de la succese notabile și în orice caz ceva mai puțin scontate, la înfrângeri oarecum greu de luat în calcul.

Căci CS Hunedoara este nimeni alta decât formația care a pendulat în apariții consecutive acasă pe mijlocul turului de la eșecul cu 2-5 cu CS Național Sebiș la depășirea cu 3-2 a liderului CS Șoimii Lipova, pe-atunci la prima înfrângere, pe 20 octombrie. Și tot alb-albaștrii au cauzat și întâiul eșec pe ”Ștefan Dobay” al nou-promovatei din Dumbrăvița, 1-3 acum aproape o lună, dar apoi au risipit acasă pe pere ceea ce obțineau lângă Timișoara pe mere, 0-1 cu ACS Industria Galda.

Inconstanță pe care a exploatat-o și codașa CSM Lugoj astăzi de la ora 14 la jocul de rămas bun pe teren propriu în acest an, cu ocazia etapei a XIV-a din seria vestică, bănățenii preluând de două ori conducerea și asigurându-și întâia victorie din campionatul în curs. Situația le era într-atât de sumbră, cu cuțitul la os, încât zvonuri dintre cele mai neplăcute începeau să dea târcoale prin fotbalul timișean, reamintind de soarta echipei secunde a Clubului Sportiv Municipal, retrasă după 7 înfrângeri la rând în debutul ediției în curs a Diviziei D Timiș.

 

Dar gazdele n-au aplecat urechea, ci au deschis în schimb scorul în minutul 21, când Mărmăreanu a fost faultat în careul hunedorean şi s-a acordat lovitură de la 11 metri, executată de Beniamin Dobra și respinsă de portarul vizitatorilor, în lateral, de unde același Dobra a finalizat la a doua încercare: 1-0 la pauză.

 

La reluare, oaspeţii au egalat după numai patru minute prin golul reuşit de Andrei Kocsis, însă bucuria lor a durat numai cinci minute, căci lugojenii au preluat din nou conducerea,  prin Andrei Sărăcin, care a avut o execuţie superbă de la 17 metri lateral stânga, la colţul lung… 2-1.

 

Șansa a mai fost de astă dată și de partea încercaților lugojeni, în minutul 77, când CS Hunedoara putea egala dar mingea şutată de același Kocsis a nimerit transversala. Ca un semn că ar putea fi în sfârșit ziua colegilor și elevilor lui Eugen Miculescu.

N-au mai avut lugojenii un asemenea tur de coșmar în noul mileniu la nivelul terț divizionar, fără victorie în primele 13 etape, dar fie și un prim succes la spartul târgului în propria bătătură a adus parcă spălarea păcatelor. Și nici n-ar fi ale încercatului colectiv sportiv, confruntat cu semnificative dificultăți financiare. Iar acum, CSM va căuta să-și vândă cât mai scump pielea la Giarmata, unei prime victorii acasă căutând să-i alăture și un prim punct afară.

Cât despre învinși și nodul lor în gât, ce mai nouă oportunitate irosită într-un catalog al fluctuațiilor, la fluierul final, când arbitrii s-au îndreptat spre tunelul de acces la vestiare, portarul Andrei Cobliş l-a înjurat pe arbitrul Lazăr şi a primit direct cartonaşul roşu.

Pentru conformitate, rezultatele acasă ale lugojenilor în tur au fost în ordine 1-1, 0-0, 0-2, 1-1, 1-2, 0-4, 1-2 și 2-1. Bilanț, 8 1 3 4 6-13 6 puncte.

Antrenorul-jucător al gazdelor, Eugen Miculescu, ne-a declarat: ”Sunt foarte bucuros că am reuşit în ceasul al 12-lea pe teren propriu să spargem ghiaţa, cu toate că o puteam face mult mai devreme! Chiar este o victorie muncită şi meritată, pe un teren foarte greu, mai ales în repriza a doua. Am întâlnit o echipă bună, care a venit în urma rezultatelor foarte bune reuşite cu echipe din fruntea clasamentului. Este o echipă arţegoasă şi bine pregătită din punct de vedere fizic, care pasează foarte mult. Cu această ocazie doresc să mulţumesc celor 200 de spectatori prezenţi în tribună, care ne-au împins de la spate, iar gestul lor la fluierul final a fost frumos, ne-au aplaudat la scenă deschisă… Și sunt fericit că am reuşit să-i bucurăm cu această primă victorie, şi le promit că nu va fi ultima! Totodată doresc să-i felicit pe băieţi că astăzi au demonstrat că merită să rămânem în liga a treia, prin devotamentul, ambiţia, atitudinea şi dăruirea de care au dat dovadă. Am un regret că în mai multe meciuri nu am reuşit să adunăm puncte, chiar dacă am făcut jocuri bune. Cu siguranţă am încredere în băieţi că pe viitor se poate şi mai mult iar punctele vor veni”.

*

CSM Lugoj: Axinte – Predescu, David, Miculescu, Kracunjel, Precupanu, Jula (min. 70, Makongo), Mărmăneanu, Dobra, Maier (min. 65, Cărăbaș), Sărăcin (min. 90, Socaci).

Antrenor principal Ilie Rotariu iar secund Eugen Miculescu.

Rezerve: Barbu, Mărgan, Raţiu, Mihoc.

CS Hunedoara: Cobliş – Iacob, Daniel Creciunesc, Ionică, Doboş, Bloj, Dan, Herci, Marinca, Tecsi, Kocsis.

Antrenor: Mircea Alic.

Rezerve la start: Paşca, Ionicescu, Scînteie, Obreja, Cristian Creciunesc, Ciucurescu, Bularda.

Au arbitrat: Călin Lazăr (Mediaş) – Sebastian Pantea  (Arad) şi Alina Voiaideş (Sibiu). Observator de arbitri Mihai Jivan iar delegat de joc Antonie Burtea.

Rezultatele zilei în C4, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: