CSM Lugoj, sparring-partner miercuri pentru o selecţionată vestică de ´93

Cosmin Stan abia a preluat în această vară divizionara D CSM Lugoj, şi iată că gruparea de pe malul Timişului este deja solicitată pentru a evolua într-un meci amical cu selecţionata vestică a generaţiei 1993, demersurile iniţiativei federale generate de Miodrag Belodedici fiind puse pe roate în acest sens de Gheorghe Chimiuc.

Chimiuc, intens implicat în fotbalul juvenil din această parte de ţară în monitorizarea şi selecţionarea juniorilor de perspectivă, într-un rol conturat de FRF, a asistat vineri la meciul amical dintre LPS Banatul, generaţia 1994, pregătită de profesorul Cristi Petcu, şi CSM Lugoj, divizionara D antrenată de Cosmin Stan, şi care a avut loc pe terenul din incinta liceului timişorean, ocazie cu care i-a urmărit de la divizionari pe Dobra şi Vânătu, ambii juniori A, dintre care ultimul, cooptat de lugojeni într-un grup de jucători ai Vulturilor Pădureni, şi a perfectat partida-test de miercuri.

Cu alte cuvinte CSM Lugoj, în noua sa formulă, este deja la căutare, jocul de miercuri de la ora 11 urmând a-l disputa în Freidorf, pe terenul adversarei sale din prima rundă de campionat, Auto Timişoara. Ulterior, sâmbătă la ora 11, lugojenii pregătiţi de Stan, secondat de antrenorul-jucător Mihăiţă Hromei, vor evolua într-un alt meci amical, cu Nuova Mama Mia Becichierecu Mic, miercurea viitoare nefiind exclus să fie testaţi într-un joc de verificare juniorii clubului.

E drept, lugojenii n-au încălzit momentan sufletele susţinătorilor localnici, în ciuda noilor achiziţii, generate mai ales de sosirea la echipă a tânărului cuplu de antrenori fost la Juventus Pişchia, însă cele doar două jocuri amicale disputate pe teren propriu, în oraş, s-ar putea să nu fi fost relevante în privinţa interesului redobândit al spectatorilor, în condiţiile în care una dintre partide a fost disputată în compania unui adversar modest, din Margina, iar cea de-a doua cu Flacăra Făget, a avut parte de o ploaie torenţială pe durata întregului joc, la care au asistat totuşi circa 100 de oameni.

În ceea ce priveşte rezultatele, CSM Lugoj a obţinut 6 victorii din tot atâtea meciuri amicale, ultimele reuşite înregistrându-le miercurea trecută, la Sânnicolau Mare, 3-0 cu Unirea, prin golurile lui Purece, Stoica, şi un autogol, în urma centrării lui Belciug, vineri, în Timişoara, tot 3-0, cu LPS Banatul, când au punctat în partea a doua Tudor Onae, Hromei şi Bota, respectiv sâmbătă, când a dispus încă o dată tot cu 1-0 de Flacăra Făget, prin golul lui Andrei Belciug.

CSM Lugoj are în pregătiri 25 jucători, printre alţi jucători cooptaţi de la Vulturii Pădureni fiind Barna şi Bosioc, dintre care va contura lotul de 22 componenţi. Vineri, contra lui LPS Banatul, Stan i-a aliniat pe Micşa – Drimuş, Bărbulescu, Hromei, Marcu – Argatu, Vânătu, juniorul de 17 ani de la Vulturii Pădureni, Teletin – Bota, Ploscariu – cpt, Purece, care au evoluat în această formulă vreme de 70 minute, cu excepţia atacantului Vlad Purece, care a suferit o uşoară entorsă la gleznă după doar 5 minute de joc. Ceilalţi componenţi ai lotului au evoluat în ultimele 25 minute, întregind o partidă disputată conform înţelegerii pe durata a 50 de minute în partea secundă.

Petre Ploscariu, care în luna septembrie va împlini 35 de ani, a fost investit căpitan al echipei cu ocazia ultimelor meciuri amicale. În linii mari aceeaşi garnitură a evoluat sâmbătă în primele 65 minute ale jocului cu Flacăra Făget. Aceste succese vin după ce doar în primul meci de verificare din pregătiri, 4-2 cu Dumbrăviţa, lugojenii au primit goluri, în rest mai triumfând cu 1-0 cu Flacăra Făget şi 11-0 cu Margina.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: