CSM Școlar Reșița – Millenium Giarmata 2-1 (1-1)

Egală a Unirii la Alba Iulia în prima deplasare din 2019, CS Millenium Giarmata și-a vândut foarte scump pielea și în Valea Domanului, la cea de-a doua ieșire din returul seriei vestice în Liga 3, încercând reabilitarea după înfrângerea acasă din etapa trecută cu cei din Cugir, însă cărășenii au răsturnat scorul în meciul de la ora 15 prin a înscrie golul victoriei în ultimele zece minute: CSM Şcolar Reşiţa – CS Millenium Giarmata 2-1 (1-1).

Timișenii le-au făcut viața grea gazdelor reșițene în întâlnirea de astăzi din etapa a XX-a în Seria a IV-a, chiar din primul minut trecând pe lângă deschiderea scorului pe arena ”Mircea Chivu”, prin Beloescu, cu un şut din careul mare, pe lângă poartă. Egalați ieri la puncte de antepenultima clasată din Deva, elevii lui Răzvan Leucă le-au încurcat în cele din urmă planurile amfitrionilor la finele primului sfert de oră, acelaşi George Beloescu sa înscriind în minutul 15 cu un şut imparabil din afara careului, de la circa 18 metri. Luați prin surprindere, cărășenii se vedeau conduși pe propriul gazon… 0-1.  

Nimic altceva decât victoria nu conta pentru gazdele mai bine clasate, după un debut perfect în retur până la un anumit punct, cu victorii acasă și una în deplasare, 5-1 la Reșița cu CS Gloria Lunca-Teuz Cermei și 3-1 cu CSM Lugoj, respectiv cu 1-2 la Chișineu Criș, toate în speranța rămânerii în plasa liderului, puțin ofilită în urma înfrângerii de sâmbăta trecută la Hunedoara.

Reabilitarea era imperios necesară iar CSM Școlar a găsit totuși calea spre gol până la pauză, Marian Musteţa egalând peste încă un sfert de oră, în urma unei centrări a lui Săulescu: 1-1 în minutul 31. O egalare relativ rapidă, deja înaintea pauzei.

Cu inima ceva mai mult la loc, reșițenii au sperat într-o desprindere pe măsură, însă victoria n-a venit nici pe departe de la sine, din contră, riposta timișenilor fiind tăioasă, cu alte acțiuni ofensive în care Beloescu, Ochea și Ferţu au periclitat buturile cărășenilor.

Cărora le-a venit chiar greu să înfrângă rezistența ocupantei locului 13, și a fost nevoie de o fază fixă în ultimele nici zece minute pentru ca toate punctele să rămână în siguranță în Valea Domanului. Oarecum contrar cursul jocului, gazdele au marcat golul victoriei cu şase minute înainte de final prin reuşita lui Laurenţiu Breşneni, în urma unei centrări din corner: 2-1.

Revanșă în oglindă în această a cincea rundă din retur, după ce CS Millenium se impunea cu 2-1 în meciul direct de la Giarmata din sezonul de toamnă, însă CSM Școlar a fost destul de riguros ținută la tablă, fără a convinge neapărat, nesigură în tentativa de a recupera deficitul de puncte față de Șoimii Lipova. Și urmează pentru reșițeni dueluri cu formații din județul Alba, mai întâi în Cetatea Marii Uniri dar apoi și pe ”Mircea Chivu” în intermediara cu Metalurgistul Cugir, primă apariție acasă din două în aceeași săptămână în Caraș-Severin, unde va mai descinde și LPS Cetate Deva.

CS Millenium poate regreta oportunitățile irosite într-o deplasare dificilă, axându-se în schimb acum pe primirea celor din Avrig, după care, în săptămâna cu intermediara, vor ieși la Ghiroda și vor juca pe ”Nicu Moraru” cu CS Național Sebiș, la mijlocul returului. 

 

Răzvan Leucă, antrenor al timișenilor, ne-a spus la final că ”din nou am pierdut, iar astăzi chiar nu meritam să pierdem. Am și avut un arbitraj bun, iar pe fondul jocului nostru chiar foarte bun, căci am jucat mai agresiv, am ratat din situaţii bune de a marca. Sincer să fiu, mai bine dacă se termina egal, ar fi fost cred mult mai echitabil”.

A fost însă o etapă a gazdelor, cu 6 victorii și 16 goluri marcate, față de cele 9 ale vizitatorilor, doar CS Crișul Chișineu Criș egalând ieri la Sebiș, 1-1 (1-1) cu CS Național, și CS Gloria Lunca Teuz Cermei desprinzându-se astăzi la 0-3 la Ocna Mureș: 1-3 (0-2). Rezultat care combinat cu victoria acasă a Metalurgistului, 2-0 (1-0) la Cugir prin ”dubla” lui Cîrstean pe finalul reprizelor jocului cu AFC Unirea 1924, conturează un podium Lipova – Cugir – Cermei, arădeni urmați la două puncte de reșițeni. Și mai sunt 10 etape…

*

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – cpt / Szijj, Bactăr, Flavius Vlădia, Banac, Săulescu, Breșneni, Toma, Musteţa, Roşca, Staicu.

 Rezerve la start: Toader, Vădrariu, Mierlici, Babei, Magherea, Velcotă, Săndescu.

CS Millenium: Narița – Sporin, Cochințu (min. 46, Buzdugan), Covăsală, Olteanu (min. 84, Corlățeanu), Negrei, Stupu, Ferțu (min. 84, Popan), Rosenblum (min. 70, Dincă), Ochea, Beloescu.

Pe bancă: Ciută, Pricop, Florin Călin. Suspendat: Daminuţă. Accidentat: Marius Călin.

Rezultatele etapei a XX-a, clasamentul și programul rundei viitoare, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: