CSȘ Caransebeș își păstrează trofeul Memorial Dan Bagiu: 2-0 în finala cu gazda CSȘ Lugoj

La ceas de decembrie, fotbalul lugojean pune anual în scenă o reuniune în memoria celui care a fost Dan Ovidiu Bagiu, această a patra ediție consecutivă din totalul celor unsprezece fiind dedicată exclusiv sportului juvenil. La sfârșitul săptămânii trecute, în prezența familiei fostului fotbalist din generația 1968 și ulterior conducător executiv la Auxerre Lugoj, care îşi începea fotbalul la juniorii lui C.S.Ș Lugoj, apoi la echipa ”mare”, Vulturii, trecând ulterior pe la Progresul, Gloria Bistriţa, Steaua și Venus Lugoj, după care finalul carierei l-a prins preferând să joace de plăcere la Poli-Micro 4, o formație municipală, a prietenilor, a avut loc turneul ”Memorial Dan Ovidiu Bagiu”, totalizând 16 meciuri, desfășurate cu începere de la ora 10 și până la ora 20.

Cele opt echipe de juniori din generația 2007 și mai mici au fost împărțite în două grupe, concurând în sala de sport ”Lavinia Miloșovici” din Lugoj, unde în cele din urmă gazda CSȘ avea să piardă ultimul act în fața deținătoarei trofeului, CSȘ Caransebeș, care și-a păstrat întâietatea.

În Grupa A au jucat CSȘ Lugoj, antrenată de Nicolae Cimoneriu, Colterm (Nicu Butnărașu), Ghiroda (Mircea Șchiopu) și Școala Gimnazială Știuca (Bogdan Chiorpec), cele 6 meciuri consemnând rezultatele CSȘ Lugoj – Știuca 3-2, Colterm – Ghiroda 4-0, Știuca – Ghiroda 0-5, CSȘ Lugoj – Colterm 0-5, Colterm – Știuca 6-1 și Ghiroda – CSȘ Lugoj 1-3.

În clasamentul seriei, pe primul loc a încheiat Colterm cu 9 puncte (golaveraj 15-1), urmată de CSȘ Lugoj, cu 6 puncte (6-8), Ghiroda 3p (6-7) și Știuca 0 (3-14).

În Grupa B, CSȘ Caransebeș (antrenor Toma Peica), Juventus (Nicu Butnărașu), Giarmata Vii (Mircea Șchiopu) și ACS Pădureni (Mihai Barna), serie în care s-a înscris cu un gol în plus: CSȘ Caransebeș – ACS Pădureni 1-0, Juventus – Giarmata 3-0, Pădureni – Giarmata 1-1, Caransebeș – Juventus 3-4, Juventus – Pădureni 7-0 și Giarmata – Caransebeș 4-7.

În ierarhia seriei, Juventus a încheiat pe locul I cu 9 puncte (golaveraj 14-3), urmată de CSȘ Caransebeș 6p (8-11), Giarmata 1p (5-11) și ACS Pădureni 1p (1-9).

Foarte bune și echilibrate au fost jocurile semifinale, pierdute la limită de timișoreni, Colterm – CSȘ Caransebeș 1-2 și Juventus – CSȘ Lugoj 0-1, și mai echilibrată fiind finala mică ”în familie”, Colterm – Juventus 7-7 și 11-12 după loviturile de departajare, cu mențiunea că timpul regulamentar de joc al partidelor a fost de 30 de minute, echipele jucând în componențe 5+1.

Ulterior, în finală, CSȘ Caransebeș – CSȘ Lugoj 2-0, vizitatorii din județul vecin păstrându-și trofeul, în fața elevilor lui Nicolae Cimponeriu. S-au acordat și premii individuale, Mădălin Rus, de la Juventus, fiind desemnat cel mai bun jucător al turneului, pe când titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Sebastian Dragalina (CSȘ Caransebeș), iar Răzvan Gogan (Colterm) a câștigat titlul de golgheter, cu 11 reușite.

Premiile au constat în cupe, plachete, diplome, mingi și echipamente, de organizarea tradiționalei reuniuni fotbalistice de suflet îngrijindu-se un grup de prieteni ai regretatului Dan Bagiu, totul cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Lugoj, precum și al CSM Lugoj, CSȘ Lugoj, Colegiului de Arbitri Lugoj și a lui GiokaChevereșan, de la compania Dribling.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: