CSȘ Lugoj – ASU Politehnica 0-3 și hat-trick Neamțu la U19, CSȘ Lugoj – ASU Politehnica 3-2 (0-1) la U17, cu roșu și accidentare la violeți

Nu doar timișorenele LPS Banatul și Centrul de Excelență au jucat astăzi după prânz în Liga Elitelor, în devans cu o săptămână la nivelurile U19 și U17, ci și cluburile timișene implicate în Campionatul Național juvenil U19 și U17, mai exact în Seria 7, în care miercuri a fost programată o ”intermediară” înainte de Paști, runda a 27-a, ce le-a pus față în față la Lugoj pe CSȘ din localitate și ASU Politehnica. Iar victoriile au fost împărțite…

Neamțu

Neamțu

În Seria 7 a categoriei mai mari de vârstă, sub 19 ani, gruparea mai bine clasată, ASU Politehnica, descinzând la Lugoj în calitate de ocupantă a podiumului ierarhiei, s-a impus în deplasare cu 0-3 (0-1) prin hat-trick-ul lui Neamțu, debutant în acest sezon în Liga 2, care a deschis scorul la mijlocul reprizei I după o acțiune pe cont propriu în care a driblat și portarul, și l-a majorat în minutul 50 după ce a insistat în preajma goalkeeper-ului advers, care s-a complicat și i-a dat posibilitatea să-l taxeze din întoarcere. Neamțu a înscris cel de-al treilea gol printr-o reluare cu capul la colțul lung: 0-3.

Acest prim joc al cuplajului, cel al juniorilor U19, de la ora 12, s-a derulat pe terenul 2 al complexului sportiv lugojean, iar cel de-al doilea, al juniorilor B, s-a desfășurat pe arena centrală a municipiului de pe malurile Timișului. Gazdele au efectuat astfel distribuirea pe de-o parte în ideea protejării suprafeței de joc destinate găzduirii vineri de la ora 17 a întâlnirii de liga a III-a CSM Lugoj – CS Gloria Lunca Teuz Cermei, mai ales că gazonul n-a putut fi încă cilindrat în pregătirea duelului divizionar, iar pe de altă parte pentru a oferi totuși și oaspeților timișoreni posibilitatea de a evolua măcar în una dintre confruntări pe principala arenă, ce găzduia și ieri un duel juvenil, la categoria 2005, restanța CSȘ – LPS Banatul adjudecată de vizitatori cu 0-6.

CSȘ Lugoj U19, lipsită de aportul vârfurilor de generație de la juniorii mari, cooptați în lotul seniorilor divizionari C din rândurile celor de 1998-1999, a contat astăzi inclusiv pe juniori C din generația 2002, Dafin Danciu apelând pentru gazdele învinse la A. Ștefănescu – Nyerges, Alpai, Cut, Gașpar – Todîrcan (n. 2002), D. Ștefănescu, Cincă, Pop (2002), Ilcău (2002) și Ștefoni, iar pe parcurs și la Iorgovan, Tudorescu (2002), Stoian și Laver (n. 2002).

ASU Politehnica U19 (antrenor Tiberiu Brîndescu): Imbrescu – Nicorici, Titu, Tismănaru, Țenche, Vlădic, Neamțu, Buda, Ciontu, Iakab, Țurcaș.

La pauză, profesorul Brîndescu a efectuat două prime înlocuiri, iar pe parcursul părții secunde alte două, mai intrând Copoeru, Fluture, Muj și Grigoraș.

De la ora 14, în întrecerea juniorilor sub 17 ani, CSȘ Lugoj și ASU Politehnica s-au aliniat în calitate de vecine de clasament, la mijlocul ierarhiei, ocupând pozițiile 5 respectiv 4 în cazul ”violeților”, din opt competitoare, și numărul golurilor marcate și primite de cele două formații timișene fiind sensibil egal, cu medii generale de peste două înscrise respectiv încasate pe meci.

În consecință, a rezultat un joc echilibrat, cu o bruscă răsturnare de scor după pauză. S-a încheiat 3-2 în fața celor de la CSȘ Lugoj, de la 0-1 la pauză, Mazilu deschizând scorul în minutul 40 pentru elevii lui Flavius Nastor dar gazdele ripostând cât se poate de prompt încă de la ieșirea de la vestiare.

Astfel, într-un interval de circa 6 minute, lugojenii instruiți de Simion Moatăr au marcat de 3 ori, prin Rațiu în minutul 41, Cărăbaș în minutul 44 și Cuculea în minutul 46, ultimul dintr-o fază fixă, după ce portarul timișorenilor a comis henț în afara suprafeței de pedeapsă și a fost eliminat din teren, moment în care antrenorul Nastor și-a înlocuit vârful marcator cu rezerva între buturi.

Ulterior, deși în inferioritate numerică, juniorii alb-violeți au redus din handicap prin Pițuc, 3-2, trecând chiar și pe lângă egalare, însă CSȘ și-a păstrat avantajul prin care a sărit în ierarhie peste omologii timișoreni.

Din nefericire, cu un sfert de oră înaintea finalului, Vlad Bîte s-a accidentat la spate în urma unui duel la balon la marginea terenului, căzând pe bordura pietruită ce înconjoară gazonul, rămânând pe moment inert. Juniorul timișorean a fost imobilizat pe targa serviciului de Ambulanță și apoi transportat la Urgențe în Lugoj, unde i-au venit ulterior la căpătâi antrenorul Nastor și părintele unuia dintre sportivii ”violeților” care a asistat la meci. Bîte avea spatele învinețit și julit în urma impactului cu suprafața tare dar investigațiile și analizele efectuate au relevat că nu a suferit nici un traumatism problematic, revenind în Timișoara împreună cu Flavius Nastor și părintele unuia dintre juniori, după ce autocarul care-i transportase pe juniorii în alb-violet pe malurile Timișului efectuase deja cale întoarsă după meciuri, spre Timișoara.

CSȘ Lugoj U17 (antrenor Simion Moatăr): Ursan – Marin, Frumușescu (55, Gîrleanu), Nicola, Mihoc – Rațiu (65, Bereș), Maier (75, Pîntea) , Hanțig, Siscovics (55, Socaci) – Cărăbaș, Cuculea (65, Negru).

ASU Politehnica U17 (antrenor Flavius Nastor): Ruxanda – Pițuc, Rusu, Plută, Volosciuc – Ilinca (Alex Popa), Lungu, Bîte (Stancovici), Mutașcu – Mihociu, Mazilu (46, Vasian).

Rezervă: Andrieș.

Lugojenii vor avea săptămâna viitoare două apariții, acasă cu devenii iar apoi la CSȘ Caransebeș. Cele două garnituri juvenile ale lui ASU Politehnica vor sta în ”intermediara” de miercurea viitoare dar juniorii echipei sub 19 ani vor aștepta pe margine chiar și în runda din 22 aprilie, pe când cei de la U17 vor evolua pe-atunci la Deva, cu Centrul de Excelență local.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: